Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
15 paź 2014, o 18:58
Ja zamówilem telefon 16.09 stąd
http://www.aliexpress.com/item/Doogee-D ... 24828.html do dzisiejszego dnia nie wyslali bo nie są dostępne. Kiedy powinnienem chciec zwrot kasy?
15 paź 2014, o 19:14
I tyle czasu czekasz ? Masz cierpliwość, ja już dawno anulowałbym zamówienie i kupił gdzie indziej.
15 paź 2014, o 19:19
odwołaj zamowienie z winy sprzedawcy.
Gdyby był uczciwy sam po kilku dniach od zamówienia by Ci napisał żebyś wycofał zamówienie bo nie ma towaru. By Cie prosił żebyś wycofał z powodu Twojego złego wyboru towaru a w zamian by Ci dawał gruszki na wierzbie :D
Miesiąc to zdecydowana przesada. Nie masz przy tej aukcji przycisku "Open Dispute"? jaki ma/miał czas na wysłanie zamówienia/zarezerwowanie numeru trakingowego?
Zagadaj z nim na czacie co odwala
15 paź 2014, o 21:20
Jeszcze wybrałem singapure post a w wiadomości napisał że wysłał przez Netherland Post Bo "Netherland Post jest lepsze dla niektórych europejskich krajów". Wie ktoś o co chodzi?
18 paź 2014, o 08:09
Witam! Ktoś wie co się dzieje z Chinatronic ? Nie odpisują, praktycznie cały czas są offline...
18 paź 2014, o 12:41
witam, nie wiem czy to dobre miejsce na no pytanie, ale pytam.
ktoś może potwierdzić że za zakup przez aplikacje mobilna w tą niedzielę jest 20 dolarów zniżki?
A tak w ogóle to gdzie znajdę informacje na temat aktualnych promocji na aliexpress i ich zasad?
18 paź 2014, o 12:42
Już nie ma tych kuponów co były co niedziela.
Sprawdzaj aktualne promocje na stronie głównej aliexpress i tam się dowiadujesz o promocjach.
18 paź 2014, o 15:12
odpisują i wysyłają. tyle, że wolno to idzie. cierpliwości.
21 paź 2014, o 09:44
odpisują i wysyłają. tyle, że wolno to idzie. cierpliwości.
Mi zostało 2 dni do wysyłki, jak nie wyślą to kupuje u nas asusa 6. I mam pytanko czy po upływie czasu wysyłki pieniążki są od razu zwracane? I co się dzieje jak bym teraz zrezygnował z kupna czy bez problemu zwracają mi kaskę?
21 paź 2014, o 09:46
Twoją kasę trzyma Ali a nie sprzewdawca. Jeżeli on nie wyśle w ustalonym czasie to zamówienie będzie anulowane i zwrot kasy z automatu.
28 paź 2014, o 13:30
Odradzam tego sprzedawcę!
Telefon został kupiony 7 maja, wysłany 10 maja przez Singapore Post, 3 czerwca dotarł. Po dwóch miesiącach telefon uległ awarii. Zgodnie z ustaleniami został odesłany do sprzedawcy w celu wymiany na nowy.
Od 26 sierpnia paczka oczekuje na poczcie w Chinach na odbiór (niedawno minęły 2 miesiące). Sprzedawca kilka razy zapewniał, że wkrótce odbierze. Kontakt się urwał - nie odpisuje na przesłane mu wiadomości.
Proponuję wpisać tego sprzedawcę na czarną listę.
1 lis 2014, o 19:16
planuję zakup telefonu dostępny jest on u sprzedawców:
- Best credit Technology
- XMAN
- FANTACY TECHNOLOGY
- Desoon Technology
- Shenzhen Ele Technology
który obecnie ma najlepsze opinie?
POzdr.