różnica jest taka ze jak padnie do momentu zakończenia ochrony kupującego można go odesłać i żądać zwrotu całej kasy, natomiast jak się potwierdzi zostaje łaska sprzedającego i 2,5 miesiąca oczekiwania.
W moim przypadku wysłał mi 2 uszkodzone telefony (miały nieoryginalne folie, więc to chyba refurby) więc co mi po jego testowaniu, sam sobie umiem przetestować i stwierdzić czy telefon jest ok.
Z dobrej woli potwierdziłem i mam problemy. Tak bym odesłał i jakby był spór zatwierdzony to bym w tym czasie zamówił drugi telefon i szwagier byłby bez telefonu miesiąc a nie prawie 3!!!!!
Poza tym uważam że uzależnienie okresu gwarancji od czasu potwierdzenia jest skandalem.
Nie jestem sam więc wysłał całą partię tych telefonów.
Wg mnie nie warto u niego kupować po prostu na promocjach i tyle.
Telefon wymienili na nowy, zobaczymy co przyjdzie więc gwarancja jest, natomiast reguły gry mi się nie podobają.
Nikt z innych sprzedawców mnie tak nie popędzał. Miałem dwa przypadki wadliwych telefonów i przez to ze nei potwierdziłem miałem czas rozeznać czy jest możliwość naprawy na miejscu. Zresztą sprzedawcy sami mi to sugerowali zanim otworzę spór. Dzięki temu miałem czas żeby sprawdzić czy opłaca się odsyłać, a gdy okazało się że nie ma możliwości naprawy na miejscu, informowałem chińczyka i za obopólną zgodą otwierałem spór, telefon leciał spowrotem a kasa na moje konto i taki sposób rozwiązania problemu mi odpowiada.
Nie odradzam nikomu kupowania tam tylko wyrażam swoją opinię. Osobiście tam nie kupię bo wolę zapłacić więcej a mieć dłuższą ochronę.
Wg mnie warto rozważyć co wolicie dłuższą gwarancję w chinach czyli 3 miechy bez telefonu, czy krótszą gwarancję w chinach a dłuższą ochronę w Polsce przez aliexpress