Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

17 maja 2014, o 15:59

Witam. Zbieram się do pierwszego zakupu. Najprawdopodobniej będzie to Red Rice 1S gdyż chciałbym się wyrobić z ewentualnym vatem w okolicach 600 zł. Przeglądam trochę te linki i nie bardzo wiem od kogo się zdecydować. Zależy mi pewnie jak i każdemu aby było jak najtaniej i jak najpewniej. Miło by było gdyby była możliwość wyboru czerwonej obudowy, ewentualnie jakiś silicon w gratisie. Może ktoś podpowie gdzie najlepiej zrobić zakupy? Pewniakiem byłby Hong Kong Goldway ale tam za 1S chcą 176$, albo ja nie ogarniam ali :P

18 maja 2014, o 14:33

Pryzmierazm się do tego:

http://www.aliexpress.com/store/product ... 52940.html

Feedback spoko, nie jest też podejrzanie tanio.
co sądzicie??? brać??

19 maja 2014, o 10:49

,,A390t not support WCDMA''
T w nazwie oznacza td-scdma, chiński standard 3G. Wiesz, że nie będziesz miał w Polsce internetu? Za te pieniądze jest chyba tylko jeden sensowny telefon: Jiayu F1.

19 maja 2014, o 17:26

TradeWheel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie ma WCDMA poza tym jakby nawet miał 3G to lepiej dołożyć trochę i kupić coś lepszego bo na tym nie poszalejesz.

20 maja 2014, o 22:56

Panowie czy ten sprzedawca jest wiarygodny? 97,4 to dużo czy mało?
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 37599.html

Chcę kupić 1s a tu wygląda to dość pozytywnie.
Ewentualnie proszę o podpowiedź na co zwracać uwagę wybierając sprzedawcę?

21 maja 2014, o 00:18

Tak wiarygodny. Możesz kupować :)

Wysłane z mojego IOCEAN X7S przy użyciu Tapatalka

22 maja 2014, o 08:55

7 Maja kupiłem u APOLLOSHOW Huawei Honoc 3C ze względu na Hong Kong Post. Myślę w miarę szybka wysyłka. Po dwóch dniach dostałem track number.
Poczekałem kilka dni, ale paczki nie widać w systemie, po kolejnych dniach widzę nowy numer tym razem Singapore post. Myślę dobra, nie będę się kłócił, ważne że wysłali. Minęło parę dni pojawił się status Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article) i taki status widnieje już ponad tydzień. Wku....ny piszę do Apollo że lecą w kulki najpierw z fałszywym statusem Hong Kong Post, a teraz z Singpostem. To mi odpisali że gdyby wysłali Hong Kong Post musieli by dużo więcej zapłacić za paczkę bo to droga poczta, i że nie mają wpływu na statusy przesyłek jakie wyświetlają się na stronie Singapore Post, zarzekając się że paczkę wysłali.
Oczywiście ściemniają, i po jakiego grzyba mają opcję wysyłki Hong Kong Post jeżeli nie wysyłają tą pocztą.
generalnie nie polecam tego sklepu, bo wodzą mnie za nos prawie trzy tygodnie.

22 maja 2014, o 09:53

Kupiłem 3 telefony u apolloshow i wszystko było bez problemu i vatu.Tylko ja wybierałem sweden post.

Wczoraj doszedł 4 telefon od nich.

http://emonitoring.poczta-polska.pl/?nu ... 31853224SE

22 maja 2014, o 10:47

Ja także robiłem kilka razy zakupy u Apollo i nigdy nie było problemów do tej pory. Nastraszyłem ich wczoraj i właśnie przed chwilą status się zmienił na wysłane. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale faktem jest że zbywali mnie długo, no i nie wysłali tą pocztą co chciałem.

22 maja 2014, o 13:01

@snajp
Nie przejmuj sie jak tydzien nie widac statusu, ja ostatnio poltora tygodnia nie mialem nawet informacji w trackingu a 3 dni po pierwszym statusie przesylka byla w Polsce.
Sprobuj tez uzyc innych stron trackingowych, 17track nie zawsze wyswietla wszystkie statusy.
SG post to rownie dobra poczta co HK post.

23 maja 2014, o 11:53

Witam, będę pierwszy raz kupował http://www.aliexpress.com/item/Original ... 96305.html
Warto od tego sprzedawcy ? Co sądzicie.
Dzięki za pomoc z góry :) i sorry jak nie ten dział :)

23 maja 2014, o 23:58

będzie OK
Odpowiedz