Sparafrazowalem ta twoja wyżej widoczną wypowiedź,czyli innymi słowy : bez żadnych przyczyn powstrzymujesz kogoś od zakupu bo są to telefony pewnie używane.
Czy chciałbyś aby ktoś o twoim sklepie tak się wypowiadał?
Ty starasz się, jesteś miły dla klientów itp.
Nawet postanowiłeś zrobić im promocję,ale do twojego sklepu wchodzi pesymistycznie nastawiony gościu który nigdy nie robił u Ciebie zakupów, zobaczył tylko na sklepie szyld o 20% promocji,gosciu nadal ma w pamięci komune i czasy gdy wszyscy wszystkich okradali, no i wchodzi gość do sklepu pełnego przyszłych klientów skorzystajacych z promocji i wszystkim mówi coś czego nie wie, czego nie sprawdził, mówi że ta promocja to ściema to pozbycie się starego towaru, odpadów.
Taki gość zabiera Ci klientów, zabiera Ci pieniądze, a ty co możesz mu zrobić ?
Nic, tylko tłumaczyć się że było to zagranie marketingowe,aby ludzie w większej mierze poznali twój sklep.
Moze wydaje Ci się głupi i że robię z igły widły,jednak ja zamawiałem u nich kilka telefonów ,moi kumple też, i wszystko było wzorowe, sam kupiłem u nich Zopo zp810 za 204$ (w promocji) gdZie normalnie był za 220-230 i wszystko było NOWE I PIĘKNE i nie chce byś swoimi "przeczuciami" zabierał im klientów.
Tak jak mówiłem sam traktuje niektóre promocje z przymrużeniem oka, jednak ta jest w ramach zdrowego rozsądku ( mogę się założyć, że po tej promocji mają jakieś 5-15% zarobku ).
Pozdrawiam