Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez wolan » 1 mar 2014, o 11:51

Witajcie, ja Desoon Technology nie polecam, walczę z nimi od miesiąca !!!. Zakupiłem telefon ZTE który niby mieli na stanie, po wpłaceniu kasy wysłałem z 10 wiadomości, ponieważ nie wysłali paczki. Dopiero w tamtym tygodniu dorwałem ich na czacie i łaskawie powiedzieli mi, że telefonu nie mają na stanie. Zapytałem, dlaczego go nadal sprzedają i na zdjęciach jest opis na stanie??. Po półgodzinnej przepychance stwierdziłem, że dalsza rozmowa nie ma najmniejszego sensu i oznajmiłem mu, że anuluje zamówienie. Jak napisałem tak zrobiłem, dostałem odpowiedź, że sprzedawca nie przyjął rezygnacji bo ma towar, i mam wybrać inny powód. Napisałem mu parę ciepłych słów, po czym zgłosiłem problem przez czat do alii a następnie anulowałem ponownie zamówienie z innego powodu. Włączam dziś kompa a tu informacja, że towar został wysłany, no ręce opadają, oczywiście podany numer przesyłki jest błędny. Zastanawiam się czy otwierać spór odrazu czy poczekać do poniedziałku i sprawdzić co z tą przesyłką??.

Generalnie takich oszustów należy eliminować.
wolan

Telefon:: SE

Postprzez drago68 » 1 mar 2014, o 11:54

To pięknie "leci w kule". Teraz musisz poczekać do 10 dni , czy pojawi się w śledzeniu paczka.
Wcześniej nie ma sensu znowu otwierać sporu.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez fake4r » 1 mar 2014, o 12:00

Oczywiście odradzam, sprzedawca ma 0 komentarzy i cena trochę zaniżona bo gdzie indziej jest po około 220$.
Polecam tego sprzedawcę
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez Mad_MAX » 1 mar 2014, o 19:42

Ja osobiście nigdy nie miałem problemu z Desoon , natomiast teraz walczę z Cun Ling :(
HTM H9001 -> Star N8000 -> Star N9800 -> Elephone P8 Pro -> Lenovo K3 Note -> Mi MAX 2GB/16GB -> Mi MAX 2 4GB/64GB (Sprzedam) -> MI MIX PRO 6GB/256GB
Mad_MAX
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Xiaomi Mi MAX 2
ROM: 7.1.1

Postprzez radar_88 » 1 mar 2014, o 19:46

radar_88 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Refresh - help
radar_88

Telefon:: RM5 4/64

Postprzez pafcio88 » 2 mar 2014, o 14:44

kupowałem u Emily Wang 3 telefony polecam pozatym poszukaj na forum są opinie o sprzedawcach kogo polecają a kogo nie.
pafcio88

Telefon:: syfiasty

Postprzez Regulus » 6 mar 2014, o 02:04

Odradzam Ankaka - China Wholesale (Shenzhen Gengshi Technology Co., Ltd.) z Aliexpress. Dwa diamenty i 94% pozytywów a wystawiają telefony których nie mają i nie mogą zdobyć. Nie odpowiadaja na ponaglenia. Po upływie terminu na wysłanie prosza o anulowanie zamówienia, ale nie odsyłają kasy. Uwaga, anulując zamówienie pozbawiamy sie możliwości wszczęcia sporu (znika opcja Open dispute).

A Aliexpress umywa ręce:
Notice:
Alibaba.com is an online trade platform connecting buyers and suppliers worldwide. Alibaba.com is not liable or legally responsible for trade disputes. If necessary, please contact your local law enforcement agency to take legal action against the company you have a dispute with.
Regulus

Telefon:: Lenovo

Postprzez drago68 » 6 mar 2014, o 08:57

Nie anuluje się zamówienie, tylko otwiera spór i pełny zwrot kasy i po wszystkim.
Podajesz w sporze, że paczka nie została wysłana oraz bardzo długi czas wysyłki paczki i OK.
Nie wiem co i jak Ty to robiłeś.?
drago68
VIP

Postprzez Utioz » 6 mar 2014, o 20:32

EBE STORE znów otwarte dla Polaków :)
Utioz

Pochwały: 3
Telefon:: Xiaomi redmi 1s

Postprzez Regulus » 6 mar 2014, o 23:58

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To trzeci telefon z Chin, na Ali kupowałem też inne rzeczy - bez żadnych problemów dotychczas... Tym razem dostałem wiadomość
"Tue Mar 04 01:38:24 PST 2014
Dear Customer,
Sincerely sorry for delay reply.
We tried to find the source but supplier inform that this item has out of stock.
Please kindly cancel this order from your side and get your refund soon.
Sorry for the inconvenience. Thank you for your patience and consideration.
Best regards.
Customer Service from Ankaka.com"
więc uzyłem opcji 'cancel', zaznaczyłem jako powód opcję 'out of stock'. Nie wiedziałem, że w ten sposób zniknie możliwość otwarcia sporu :-(
Sprzedawca odpisał, że nie dostał wpłaty od Ali i od Ali mam sie domagać zwrotu. Nie widzę nigdzie takiej funkcji w serwisie. Ktos może już próbował odzyskac pieniądze od Aliexpress?
Regulus

Telefon:: Lenovo

Postprzez Robbo » 7 mar 2014, o 00:19

Nie dostaniesz zwrotu od razu. Zwracają do 10 dni.

Ja i LG G2
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez drago68 » 7 mar 2014, o 08:37

Tak jak kolega pisał, dostaniesz kasę z automatu, tylko poczekać trzeba od 3-10 dni na zwrot.
drago68
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI