Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez hasek » 8 paź 2013, o 15:51

tacim napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ja brałem od appolo, termin wysyłki kończył się w poniedziałek, więc dla ściemy wrzucił jakiś nr przesyłki. konkretny zarejestrowany w dhl pojawił się dopiero w środę.. tutaj masz cały tracking..

http://telchina.pl/post30851.html#p30851
hasek

Telefon:: samsung

Postprzez TomasN » 8 paź 2013, o 21:58

dandi-x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

cena sie zmieni na drogie powyzej 80 dolcow ? Apollo mi pisalo przed swietami ze po swietach ceny beda takie same - czyli ze tani kurier

Nie wiem na ile się zmieni nie mam szklanej kuli, ale tak samo jak my oni nie sa instytucja charytatywna i nie bedą dokładali do intersu.

Resumując:
Jak Ja mam do wyboru wysyłkę pocztą albo kuriera (darmowy), to wybieram pocztę.
TomasN

Telefon:: Lenovo A830

Postprzez dandi-x » 9 paź 2013, o 10:58

warto brac u apollo ? wiem ze wczesniej wysyłał odrazu i wgl dochodzily.
Chce zamowic kurierem wiec niby nie powinienem dlugo czekac. Napisal mi sprzedawca ze jutro by wysyłał telefon. Zobaczymy.
dandi-x

Telefon:: BJN

Postprzez bartazzz » 9 paź 2013, o 11:07

kurierem bym nie brał bo opłaty i VAT są
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez dandi-x » 9 paź 2013, o 11:17

Ja nie pytam czy są opłaty czy nie są. Ja pytam czy warto brac AKTUALNIE u niego telefony. Bo wczesniej jak brałem przed swietami to kurierem i paczki po 3 dniach była u mnie bądz u znajomego - w zależnosci gdzie chcialem aby przesyłka dotarła. Nie płaciłem Vatu i dodatkowych kosztów. Sam sie dziwie ze sie zawsze udaje. Koniec offtopu.

Tak więc czy warto teraz brac u Apollo.
dandi-x

Telefon:: BJN

Postprzez bartazzz » 9 paź 2013, o 12:20

warto ale trzeba się liczyć że czasami mają obsuwę do kilku dnii czasami im się zapomni coś wrzucić do paczki np adapter.
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez TomasN » 9 paź 2013, o 20:20

dandi-x napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zadaj takie konkretne pytanie: Kiedy będzie wysyłał telefony LENOVO A820 zakupione przed 12.09.2013 do Polski? Czy to będzie w następnym tygodniu?
TomasN

Telefon:: Lenovo A830

Postprzez skawin » 10 paź 2013, o 09:03

Panowie czy u EBE wersja ZTE 967s z Nillkin Case za 139,5 $ ten nillkin to wersja skórzana jako pokrowiec czy nillkin jako ochrona silikonowa tyłu bo bardziej pasowała bymi właśnie ta druga opcja jako tylko tył
skawin
AKTYWNY

Pochwały: 1

Postprzez grendel » 11 paź 2013, o 16:58

To ochrona silikonowa/poliwęglanowa/plastikowa* (*w zależności jak komu pasuje określenie). Ochrania tył i boki nie zasłaniając dołu i góry. Właściwie jest dedykowany dla ZTE V987. Wynika to n.p. z samego opisu NILLKIN-a przy znaku towarowym na stronach sprzedawców. I ten model pasuje idealnie, zatrzaskując się w bocznych "rynienkach" (że tak się wyrażę) pokrowca. A ZTE V987 i ZTE V967s chociaż nieznacznie - to jednak nieco różnią się wymiarami. I przy tak niewielkiej grubości samego etui, ta niedokładność niektórym bardziej wrażliwym osobom (i to niekoniecznie z charakterem detektywa Monka ;-) może przeszkadzać.

Podczas chata z jednym ze sklepów na Ali potwierdziłem te informacje. Póki co - NILLKIN nie robi etui dla 967s. Poza tym znalazłem komentarz nabywcy ZTE 967s z Francji, który opisywał, że pewna niedokładność między 967s a etui istnieje...

Z uwagi na nieco większą grubość V967s, istnieje możliwość, że smartfon wysunie się po krótszym/dłuższym użytkowaniu z owej "rynienki". Nie przesądzam - ale rozpatruję możliwości. Może na forum znajdą się osoby użytkujące V967s z silikonowym NILLKIN-em i wypowiedzą się, co do spasowania.
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez Bazinga » 18 paź 2013, o 15:37

http://www.aliexpress.com/store/product ... 76167.html

Czy ktoś jeszcze miał do czynienia z CBT, ponieważ dwóch użytkowników forum dało im dobre opinie. Zależy mi na szybkiej wysyłce :p
Bazinga

Telefon:: Szukam

Postprzez rycart » 18 paź 2013, o 16:30

Najpierw przywitam się ze wszystkimi, to mój debiut na telchina ;)

@Bazinga

Ja niestety mam fatalne doświadczenia z CBT (HK). W sierpniu kupiłem u nich kamerę samochodową. To był mój pierwszy zakup na AliExpressie, na próbę zacząłem od czegoś taniego. Kamera przyszła do domu w ciągu 15-20 dni. Była wadliwa, więc skontaktowałem się ze sprzedawcą. Cisza. Więc otworzyłem spór. Dopiero wtedy odezwali się, z propozycją wymiany, na którą przystałem. I wtedy zaczął się festiwal grania na zwłokę obliczony na przetrzymanie terminów upływu sporu oraz wystawienia mojego feedbacku.

"Alice" bez przerwy wynajdywała kolejne preteksty do odwlekania sprawy. Zaczęła od prośby o fotkę numerów seryjnych na towarze, potem proponowała rabat przy zakupie następnego towaru, po odebraniu przesyłki twierdziła, że zaginął im w magazynie, ona już się z nim skontaktowała, poczem znów sprawdzała tracking ode mnie i się dziwowała, że nie działa (dwa tygodnie po pokwitowaniu odbioru), potem jeszcze raz sprawdziła w magazynie, już znaleźli kamerę i będą niedługo wysyłać, itp itp. I tak przez bite 9 stron korespondencji.

Oczywiście osoba podpisująca się jako Alice dopilnowała, żebym na czas zamknął spór oraz nie wystawiał negatywnego feedbacku. A potem, po upływie terminu na mój feedback w zasadzie przestała już odpowiadać na moje wiadomości. Na AE jest możliwość zgłoszenia sklepu oszukującego klientów w celu uzyskania wysokich ocen. Skorzystam z niej w przyszłym tygodniu, ale bardziej z ciekawości, jak to działa w praktyce. Nie liczę już na zwrot towaru po tym wszystkim. Cóż, za 85 zł + 15 zł dostałem nauczkę, żeby nie dawać się nabierać na teksty typu "my dear friend". Tylko czy idąc na ostro ze sprzedawcami podczas sporów rzeczywiście można osiągnąć więcej?

Ja bym raczej odradzał CBT (HK). Ale obawiam się, że inni sprzedawcy postępują podobnie. Wysyłać, to wysyłają, gorzej jak dostaniesz wadliwy towar i będziesz go potem próbował wymienić. Szczerze mówiąc, to doświadczenie z kamerą na razie zniechęca mnie do zakupu telefonu.
rycart

Telefon:: Motorola
ROM: 4.4

Postprzez Bazinga » 18 paź 2013, o 18:18

Bardziej zależy mi na szybkiej wysyłce bo planuje kupić telefon jakby nie patrzeć znanej chińskiej firmy. Wydaje mi się, że z wysyłka w ch*** nie lecą ;D
Bazinga

Telefon:: Szukam

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI