Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez rycart » 18 paź 2013, o 19:04
Mnie towar wysłali po dwóch dniach za pośrednictwem China Post. Przyszedł do domu 18 dni później.
CBT (HK) LTD po prostu reprezentuje typowo handlarskie podejście typu wysłać, wziąć kasę i zapomnieć :P
Edit - znalazlem wątek klienta z tymi samymi doświadczeniami co moje. A potem w necie jeszcze trochę o tym samym. Wysyłają buble, zwodzą klientów podczas sporów, az minie temrin feedbacku. a potem przestają odpowiadać.
Chyba lepiej odpuśc sobie ten CBT (HK) LTD i googluj starannie sklepy oferujące upatrzony przez Ciebie telefon.
http://community.aliexpress.com/archive ... a1ff868842
-
rycart
-
- Telefon:: Motorola
- ROM: 4.4
przez Utioz » 20 paź 2013, o 21:02
http://www.aliexpress.com/store/product ... 55885.html Nowy sprzedawca i sprzedaje okazyjnie ZTE V987. Czemu taka cena? Czy jakieś drugie dno w ogłoszeniu? np: Bundle 1:Battery *1+Charger*1 +data cable*1 +earphone *1 +Mobile phone film (no TF card )=$159. Mobile phone film?
-
Utioz
-
- Pochwały: 3
- Telefon:: Xiaomi redmi 1s
przez Utioz » 21 paź 2013, o 10:50
Polecam sklep Coolba Eletronic Enterprise:
http://www.aliexpress.com/store/114745 Zamówiony smart cover, back cover i folia pod koniec września. Szło China Postem i doszło dzisiaj.
-
Utioz
-
przez skawin » 21 paź 2013, o 11:41
kol. Utioz
Najtańczy ZTE 987 na aile kosztuje ok 218$ - od znanych sprzedawców
okazyjnie z linka którego podałeś za 159$ - wtf.. może święty mikołaj :)
PS o ile dobrze widze dwóch rodaków już kupiło
-
skawin
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 1
przez Utioz » 21 paź 2013, o 12:18
Wiadomo podejrzana aukcja. Może Ci rodacy co kupili wypowiedzą się coś na ten temat :)
-
Utioz
-
przez Aragorn_666 » 22 paź 2013, o 07:59
Chinatronic zaliczyl u mnie kolejna wtope.
Zamowielem MOFI case do mojego ZTE w kolorze czarnym.
Po miesiacu oczekiwania dostalem etui... w kolorze brazowym.
Jakie tlumaczenie? Czarny byl out of stock wiec wyslali taki.
Szkoda ze o tym nie poinformowali wczesniej to bym zrezygnowal...
-
Aragorn_666
-
przez greg. X » 22 paź 2013, o 12:51
Kupilem u chinatronic kilkanascie telefonów w przeciągu roku. Faktem jest, że sprzęt zawsze byl sprawny i komplety, ale w ostatnim tel. brakowało słuchawek. Teraz maja problemy z wysylkami. Tel zakupiony 18.09 jeszcze do mnie nie dotarł. Numer przesyłki pojawli sie w systemie 7.10. Mam u nich kolejne zapłacone zamówienia i zaczynam sie obawiać. Wcześniej dawali rabat 4 dolary za kolejne zamówienia, później 2, teraz tylko niby przesyłka Singapur post, ktora idzie ponad misiac w ich wydaniu. Generalnie uważają, że skoro już mają tyle pozytywów mogą walić w ch***. U nich nic więcej nie kupię. Może jak spadnie im sprzedaż trochę zmiękną.
Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2
-
greg. X
-
przez cakp » 22 paź 2013, o 18:28
Mi po 7 dniach od zakupu dali numer track w chinatronic. To mój pierwszy zakup u nich i pierwszy na ali. Czy są jacyś inni polecani sprzedawcy u których zamawialiście i nie mieliście problemów. Widzę że jak sprzedawcom kupujący doczepiaja skrzydełka to potem aż za bardzo rosną w piorka. I stąd te niedociągnięcia wychodzą. Obecnie oczekuje na paczkę od chinatronic. Zobaczymy czy wysłał w tym kolorze co zamawiałem.
Wysłano z telefonu
-
cakp
-
- Telefon:: a820
przez niechcekonta » 22 paź 2013, o 19:27
Mogę podobnie wypowiedzieć się o Chinatronic, 2 tygodnie temu zakup, dziś po ponagleniach wysłał mi zdjęcie paczki oraz obiecał, że pojawi się w trackingu w przeciągu 24-36 h (SGP). Przy okazji pozdrawiam Sławka P. z Warszawy, z ulicy Panoramy, którego to zdjęcie paczki dostałem omyłkowo:)
-
niechcekonta
-
- Telefon:: sony
przez tacim » 22 paź 2013, o 19:30
A wsio przez to, że sporów nie wszczynamy i mają na w głebokim poważaniu .
-
tacim
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: SE K510
przez Zakath » 22 paź 2013, o 20:46
Pierwsza próba zakupów na Ali i wtopa.
Curvelet Electronics
http://www.aliexpress.com/store/614046Znalazłem Lenovo A760 w weekendowej promocji -15% i po weekendzie sprzedawca zaczął się wymigiwać, żebym anulował zamówienie, bo telefon jest wadliwy, niedojrzały itp.
Po potwierdzeniu, że jednak go chcę, dochodzi jeszcze info "not in stock".
Cierpliwość się skończyła - anuluję zamówienie i zaczynam poszukiwanie na nowo.
-
Zakath
-
- Telefon:: Samsung Galaxy Gio
- ROM: CGM JB Maclaw mod
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI