Oceny i opinie o sklepach i sprzedawcach z aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Oceny i opinie o sprzedawcach z aliexpress

Postprzez d0m3l » 28 wrz 2013, o 10:34

Chinatronic coś ostatnio strasznie w kulki leci, jedna przesyłka niby wysłana 16 września, do dziś nie ma jej w trackingu (mineło 12 dni !) a z wysyłką drugiej strasznie się ociągają, było processing time 6 days, a nagle się zrobiło 12... Za to Apolloshow wysłał mi numer trackingowy po 2 dniach od zapłacenia, wszystko oczywiście przez SG.
d0m3l

Pochwały: 1
Telefon:: Różne

Postprzez bartazzz » 28 wrz 2013, o 10:53

Tego Pana dawno opuściłem

Wysłane z mojego ZTE_V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
bartazzz
VIP

Pochwały: 100
Telefon:: Redmi
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez Rifajnd » 28 wrz 2013, o 13:06

Witajcie Panowie. Jaki bonusik się dostaje od chinatronic jak się wpisze telchina.pl ?
Rifajnd

Telefon:: Nie mam

Postprzez docentus » 28 wrz 2013, o 13:15

Najczęściej dodatkową folijkę na ekran. Dodatkowo długi czas zajmujący sprzedawcy przygotowanie paczki do wysyłki. Sam się właśnie o tym przekonuję... bo się skusiłem "reklamą" na forum. Czas aktualnie ustawiony przez sprzedającego na zrealizowanie wysyłki to ok. 17-18 dni. Masakra - a chyba początkowo był mniejszy ale sobie sprzedawca go rozciągnął (ale tego nie mogę potwierdzić na 100% bo nie spisałem od razu). Wiem - będzie święto w Chinach - może temu sobie rozciąga - ale... Jest wielu innych sprawdzonych sprzedawców których inni chwalą w ostatnich postach. I ceny mają równie przystępne...
docentus

Postprzez Rifajnd » 28 wrz 2013, o 13:23

Ja właśnie zamierzam kupić ZTE V967S od CASESSS Professional Mobile Accessories
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
. Za ten telefonik z NILLKINem wychodzi najniższa cena na Aliexpress, a feedback to 99,4%. Chciałem kupić od Chinatronic, ale własnie się zniechęcam lub też od EBE, ale w momencie jak chciałem złożyć zamówienie ceny podskoczyły o 5$ o.O
Rifajnd

Postprzez docentus » 28 wrz 2013, o 13:31

Tyle że chyba sprzedający głownie handluje akcesoriami do telefonów - bo telefonów jest aż 4 modele do wyboru...
docentus

Postprzez Rifajnd » 28 wrz 2013, o 13:33

Głównie akcesoria. Ale już z gościem gadałem i jest ok. A to, że ma 4 telefony tylko w ofercie mnie w ogóle nie przeraża :).
Rifajnd

Postprzez widmo82 » 29 wrz 2013, o 22:47

Dobrze widze? V987 w chinatronic juz nie jest dostepny? Chyba przeliczyl sie z dostepnościa. Kupiłem sztuke i mija tydzien i nawet sie nie odezwal, ze sa jakies przesuniecia w terminach.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
widmo82
AKTYWNY

Pochwały: 24

Postprzez widmo82 » 30 wrz 2013, o 19:46

Zapytalem chinatronic kiedy bedzie wyslany telefon bo mija tydzien od zapłaty a jutro zaczynaja sie u nich swieta i otrzymalem dwie lekko sprzeczne wiadomosci w odstepie niespelna 30minut

Mon Sep 30 01:14:04 PDT 2013
Hello
Because you order old version, so you need wait some more times, because Old version out of stock some days
Thanks

00:54 Sep 30,2013
Hello
Order before September 25 will be shipped today , we are update now
Order after September 25 will be shipped after the holidays (Oct1 - 3 th)
Thank you

- troche dziwne ;/
widmo82
AKTYWNY

Postprzez Corv » 1 paź 2013, o 08:10

Nie są sprzeczne. W pierwszym pisze, że zamówiłeś starszą wersję telefonu, więc będziesz musiał poczekać trochę na dostawę. W drugim natomiast pisze ogólnie o zamówieniach, które zostały złożone p[rzed i po 25 września.

Jedno drugiego nie wyklucza.
Corv

Postprzez widmo82 » 1 paź 2013, o 23:26

Ja to zrozumialem tak: "wyslemy Ci telefon w dniu dzisiejszym jesli zaplaciles przed 25tym, ale nie wyrabiamy sie z zamowieniami wiec sciemnie Ci, ze powodem opoznienia jest wybrana wersja telefonu, ktora zamowiles liczac, ze w opisie aukcji napisalismy prawdę (naiwniaku). "

Wyslalem ponownie pytanie o temin wysylki bo jakos nie raczyl mi napisac czy po swietach to jest 4.10 czy 24.10?
"i have two diffrence answers, so I ask you again: when I get my order?"
riposta chinatronic:
Hello
1: we'll processing all order after Oct 3
2: Old version sold out some days, if you need, maybe you need wait more times
Thank you :)

- Mialem nadzieje, ze przynajmniej chinatronic jest konkretnym sprzedawca a tu takie zachowanie. Ciekawe czy pomysli o jakimkolwiek gratisie. Pewnie zaraz ceny spadna v987 i sciemnia z zakupami w hurtowni.
widmo82
AKTYWNY

Postprzez fido » 3 paź 2013, o 06:31

Ja swoją słuchawkę kupiłem u CBT (HK) LTD czas całej procedury to 13 dni poprzez SG
fido
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI