Teraz jest 27 kwi 2025, o 08:58

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W

Witam serdecznie zakupiłem telefon Jiake 814EA I9500W 5.0 z focalprice (doszło jako gift z 2 tygodnie) i chciałbym zapytać jak zrobić kopię w razie jak już namota w telefonie i ew. jak wgrać nowego androida i czy jak wrócę do ustawień fabrycznych to stracę jezyk PL?
Czytaj więcej : Kupiłem telefon z androidem jak zrobić kopię w razie W | Wyświetlone : 1291 | Odpowiedzi : 5

Spowolnione Flappy Bird :o

Cześć, czy ktoś może poradzić coś na wolne działanie Flappy Bird?
Nigdzie indziej się z tym nie spotkałem, tylko u mnie.
Telefon do słabych nie należy, więc nie powinno być problemu.
Chciałbym pograć tak jak każdy, a nie w zwolnionym tempie...

Gra działa tak:
http://www.youtube.com/watch?v=u5Ch4npXKmc

Nie, nie mam włączonego żadnego trybu oszczędzania energii czego nawet nie ma w moim Cubocie One.
Nie mam zielonego pojęcia co zrobić, dlaczego tak się dzieje. Kumpel z MT6577 nie ...
Czytaj więcej : Spowolnione Flappy Bird :o | Wyświetlone : 1395 | Odpowiedzi : 0

M-HORSE 9500mini problem

witam

mam problem z takim telefonem M-HORSE 9500mini sc6820 (SPHS on Hsdroid) dokladny opis :http://dx.com/p/m-horse-9500mini-sphs-on-hsdroid-android-4-0-gsm-smartphone-w-3-5-screen-quad-band-and-wi-fi-221779#.UxRFR3xM9NE .dostalem go aby go reanimowac poniewaz nie chcial sie wlaczac ani ładowac,komputer tez go nie widział.przy uzyciu specjalnego kabla usb oraz programu research download wgrałem odpowiedni rom.wszystko poszlo elegancko bez zadnego bledu.problem jest w tym ze nie dziala przycisk power czyli nie moge go po prostu właczyc.pozostałe przyciski działają bez problemu,telefon jest wykrywany prze kompa jako spreadtrum phone bez żółtych ...
Czytaj więcej : M-HORSE 9500mini problem | Wyświetlone : 2277 | Odpowiedzi : 3

Czy taka konfiguracja wystarczy?

Taka konfiguracja wystarczy do normalnego użytkowania?
CPU: MTK6572, Cortex A7 dual core, 1.2GHz
RAM: 512MB
GPU: Mali-400 MP

Normalnie użytkowanie czyli mam na myśli: Przeglądanie internetu, komunikatory GG, Skype, SMS'y, Dzwonienie, Sporadyczne korzystanie z nawigacji (AutoMapa) Wi-Fi
Zero gier, napewno nie żadne wymagające.. jak już to coś typu Angry Brids

Przy takim użytkowaniu nie będzie sie wieszał ani nic za bardzo?
Czytaj więcej : Czy taka konfiguracja wystarczy? | Wyświetlone : 1446 | Odpowiedzi : 10

DISCOVERY V5

Witam !

Mam pytanie odnośnie czujnika zbliżeniowego w mojej tel DISCOVERY V5. Podczas połączenia ekran wygasza się po dwóch sygnałach , natomiast po odsunięciu tel od twarzy ekran nadal pozostaje czarny. Problem jest taki ze po zakończeniu rozmowy muszę włączać albo boczny przycisk głośności lub przycisk górny włączający telefon w ten sposób pojawia mi sie rozmowa i dopiero mogę dać zakończ :(
nie wiem czy ten telefon ma taką wadę i nie posiada czujnika zbliżeniowego ...
Czytaj więcej : DISCOVERY V5 | Wyświetlone : 3908 | Odpowiedzi : 8

Alps s4 mini

witam mam problem mam klona s4 mini a dokladnie Telcom Alps android mini s4 (pelna nazwa z pudelka)
od kilku dni szwankuje mi dotyk tzn tak jakby ktos caly czas naciskal dotyk z lewej strony obok klawisza home po czym zawiesza sie dotyk i musze zrobic lock screen i znowu chwile dziala po czym w/w wymienionawaria czy to wina softu czy mechaniczna czy jest jakis serwis lub ktos kto moze mi z tym pomoc aha ...
Czytaj więcej : Alps s4 mini | Wyświetlone : 1348 | Odpowiedzi : 2

Brak synchronizacji kontaktow z google [Hummer H1+]

Witam,
Stałem się szczęśliwym posiadaczem mojego pierwszego chińskiego telefonu - Hummer hh1+ z procesorem MTK6572 (brand: alps). ROM 4.2.2. Niestety mam problem z synchronizacją kontaktów - po prostu nie ma takiej opcji. Przy dodawaniu konta mogę wybrać synchronizację poczty gmail, kalendarza ale nie ma opcji kontaktów. Nie działa też aplikacja googlowa "hangout" z powodu starego "google play services" - niestety update kończy się niepowodzeniem ( zły certyfikat). Czy można jakoś dodać synchronizację kontaktów google, czy ...
Czytaj więcej : Brak synchronizacji kontaktow z google [Hummer H1+] | Wyświetlone : 4070 | Odpowiedzi : 13

Wyjście słuchawkowe nie trybi

Nie wiem jak to opisać ale mam dwa tel w domu tronsmart ts7 i doogee dg500. Oba podłączone do wzmacniacza (onkyo a-8230) w domu potrafią odtworzyć dźwięk przez kabel RCA - jack
(jak również RCA - RCA - RCA żenskie - jack żeńskie - jack-jack (ten jack-jack używam w samochodzie stąd tak skomplikowane połączenie by sprawdzić przewód)).

Problem pojawia się gdy podłączam telefony do aux w samochodzie, radio (delco cdr500) co prawda przerobione własnoręcznie ale ...
Czytaj więcej : Wyjście słuchawkowe nie trybi | Wyświetlone : 1403 | Odpowiedzi : 0

Brak aparatu

Witam. Zakupiłem klona Note2 o dumnej nazwie Note Android 2, model jaki podał sprzedawca MTK6589. Gość zaznaczył, że zmieniał ROM na 4.2.1 i zniknął aparat.
Co próbowałem robić żeby przywrócić :

- Od nowa rootowałem telefon jakimś chińskim programem - ZhuoDaShi - wszystko okej.
- Pobrałem camera.apk i camera.odex, wrzuciłem przez root explorer do system/app, nadałem uprawnienia - restart, dalej nie ma aparatu
- W ustawieniach aplikacji nie ma w ogóle aparatu.
- Instalowałem inne ...
Czytaj więcej : Brak aparatu | Wyświetlone : 915 | Odpowiedzi : 2

Błąd bluetooth - android 4.2.2 w Haipai P6S

Witam,
od niedawna mam HaiPai P6S posiadający Androida 4.2.2.
Wszystko działa dość dobrze z jednym wyjątkiem:
Bez problemu paruję telefon po BT z zestawem głośnomówiącym w aucie jednak co 20-30sekund następuje rozłączenie i ponowne połączenie obu urządzeń.
Wygląda tak jakby BT nie działał stabilnie i na nowo parował się z zestawem. W tym momencie radio przycicha na sekundę a ikonka BT mignie i znów jest aktywna.
Spotkał się ktoś może z podobną sytuacją na innym ...
Czytaj więcej : Błąd bluetooth - android 4.2.2 w Haipai P6S | Wyświetlone : 1035 | Odpowiedzi : 3

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570