Teraz jest 26 kwi 2025, o 02:03

Nowości Nowości dla Pytania, problemy

Mapa strony Pytania, problemy » Dział : Pytania, problemy

Chińskie telefony z androidem, pytania, problemy, pomoc

Oszcaędzanie baterii

Witam.Jak ustawić oszczędność baterii w chińskim Samsung Galaxy S3.Naładuje telefon wieczorem,nie używam go,a rano jest już 70%.
Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Oszcaędzanie baterii | Wyświetlone : 849 | Odpowiedzi : 2

Doogee DG - brak GPS

Witam !
Pojawił się dziwny problem z GPS w telefonie Doogee dg200. Używałem go przez kilka miesięcy i sprawował sie całkiem przyjemnie ale pewnego dnia przestał łapać fixa w IGO. Sprawdziłem na innych programach - to samo. Podmieniłem plik gps.conf i nic wróciłem do poprzedniego i nadal nic z tą różnicą, że teraz igo nie może nawet wyszukać urządzenia GPS. W tej chwili GPS nie działa całkowicie na żadnym programie włączając wszelkie fixowe programiki.
Co ...
Czytaj więcej : Doogee DG - brak GPS | Wyświetlone : 955 | Odpowiedzi : 0

Bateria zaczęła schodzić jak woda w ZTE v970.

Witam wszystkich,
dziś podzielę się problemem, który występuje w moim telefonie od wczoraj. Normalnie podłączam na noc ładowanie i starczy mi na cały dzień. Otóż po odłączeniu od ładowania wczoraj rano (ładuję w nocy) zauważyłem, że niemal od razu zeszło o kilka % baterii. Od owego rana do ok godz 13 w ogóle nie używałem i okazało się że było tylko 56%. Więc musiałem podładować drugi raz. Sprawdziłem aplikacje pracujące. Zrobiłem task killera. Wszystkie GPS-y, ...
Czytaj więcej : Bateria zaczęła schodzić jak woda w ZTE v970. | Wyświetlone : 1125 | Odpowiedzi : 5

Problem z MMS

Witam.Dostałem telefon Samsung GALAXY SIII.Prawdopodobnie jest to podróba,język polski jest w 80%,MMS-y mogę wysyłć-nie mogę odbierac.Jest w sieci T-Mobile.bylem na stronie konfiguracji,ale nie dostałem żadnego sms-a.Wsieci znalazłem konfigurację.Powinno wyglądac tak
MMS:
Nazwa: mms
APN: mms
MMSC: http://mms/servlets/mms
Proxy dla MMS: 213.158.194.226
Port MMS: 8080
MCC: 260
MNC: 02
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN: mms tutaj jest problem,bo nie chce zapisać,gdy wpiszę default zapisuje,ale MMS-ów nie odbiera
Protokół APN: IPv4 ...
Czytaj więcej : Problem z MMS | Wyświetlone : 967 | Odpowiedzi : 0

Problem z Chińczykiem i zwrot pieniędzy

Witam wszystkich!
Zamówiłam na Ali zegarek. Niestety UC zatrzymał paczkę i trafiła do Poznania na oclenie. Dostałam pismo, że mam przedstawić potwierdzenie zakupu itd. Stawiłam się tam osobiście i tyle mojego szczęścia, bowiem celnik powiedział, że Tissot jest marką zastrzeżoną i nie mogą mi go wydać. Miałam dwie opcje, albo odsyłamy do nadawcy albo oni uruchamiają procedurę sprawdzania oryginalności itd. Oczywiście wybrałam odesłanie, Napisałam do Chińczyka jaka jest sytuacja, że zegarek wraca i proszę o ...
Czytaj więcej : Problem z Chińczykiem i zwrot pieniędzy | Wyświetlone : 841 | Odpowiedzi : 2

Huawei Honor 3c - pare pytań

Witam,
wczoraj dotarla dlugo oczekiwana przesyłka z chin, a w niej Huawei Honor 3c z wgranym MIUI.
Telefon po przesiadce z Samsunga Galaxy S robi masakryczne wrazenie - wyswietlacz jest duzy, wyrazny itp itd ;) w razie jakichs pytan chetnie odpowiem, natomiast pare pytan mam ja:

- na pulpicie znajduje sie jakas chinska aplikacja, domyslam sie ze cos zwiaznego z rootowaniem, nie mozna jej usunac, poniewaz widzi ja jako systemowa, mozna to jakos ominac i ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 3c - pare pytań | Wyświetlone : 1696 | Odpowiedzi : 9

a820 dual sim 1 imei czy 2?

Witajcie
Zacznę od początku w trakcie instalacji 5 softu z kolei coś poszło nie tak i moje lenovo nie podniosło się i w żaden sposób nie chciał się uruchomić tradycyjna cegła lecz z tym sobie poradziłem przez wgranie oryginalnego softu. Po odżyciu telefonu wyskoczyło invalid imei znalazłem sposób na naprawę tego. W związku z tym czy dual sim ma różne imei dla różnych slotów? Jeśli tak to skąd wziąść 2 imei pod baterią jest jeden ...
Czytaj więcej : a820 dual sim 1 imei czy 2? | Wyświetlone : 1321 | Odpowiedzi : 5

Umi x1 pro -czy dobry wybór i rozróżnienie podróbek.

Przeglądając aliexpres zauważyłem że UMI x1 pro jest jakby w 2 wersjach z aparatem 5 i 8 megapikseli. Czy wersje z aparatem 8 megapikseli to podróba naprzykład:
http://www.aliexpress.com/item/Jiayu-G4 ... 44132.html

A jeżeli tak czy to jest oryginał
http://www.aliexpress.com/item/New-orig ... 02453.html

Ewentualnie czy jest lepszy telefon w zbliżonej cenie.
Czytaj więcej : Umi x1 pro -czy dobry wybór i rozróżnienie podróbek. | Wyświetlone : 1073 | Odpowiedzi : 4

Nokia E71 TV mobile, dual sim

WItam mam taki problem wygrzebałem w szafie stary telefon brata ową Nokie E71 (chiński model) i mam problem dosłownie z łącznością mianowicie, gdy próbuję dzwonić wyskakuje komunikat "emergacy numer only"(jedynie numery alarmowe). Jak próbowałem ustawić ten telefon przez ime(kod seryjny telefonu) wpisując kod znaleziony w internecie wyskoczył komunikat "Supplementary service not availbe"(dodatkowe opcje nie dostępne?) próbowałem ten telefon juz ogarnąć od tygodnia ale się poddaję :/ Jedynie co działa w tym telefonie to Mobilne TV ...
Czytaj więcej : Nokia E71 TV mobile, dual sim | Wyświetlone : 1511 | Odpowiedzi : 1

Podwójna zapłata za zamówienie? WAŻNE

Bardzo proszę o pomoc
Wczoraj zamawiałem telefon Huawei Honor 3c na Aliexpress od Hong Kong Goldway, ale kiedy przyszło do płatności i wybrałem kartę płatniczą, wypełniłem wszystko, przekierowało mnie na stronę banku i musiałem wpisać KIK i hasło, ale po ponownym przekierowaniu na aliexpress strona pokazała, że nie zaliczono wpłaty, więc spróbowałem jeszcze raz. To samo. Poczekałem pół godziny i spróbowałem trzeci raz, tylko nie przekierowało mnie na strone banku (!) a od razu napisało, ...
Czytaj więcej : Podwójna zapłata za zamówienie? WAŻNE | Wyświetlone : 2718 | Odpowiedzi : 14

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569