Różnice pomiędzy telefonami

dyskusja o telefonach Xiaomi, Jaki telefon wybrać, gdzie kupić, opinie, pytania.

Różnice pomiędzy telefonami

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 3 gru 2019, o 19:24

Jakie są różnice pomiędzy tymi dwiema wersjami :

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... oodsDetail

https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... d=71465868

Niby oba Global Version ale jeden EU drugi MIUI 10
Pierwszy ma więcej pozycji w tabeli Network

Ogólnie wiem czym się różnią wersje China a Global ale nie do końca wiem o co chodzi pomiędzy tymi wersjami mógłby mi ktoś krótko wytłumaczyć ?
zbyszek.m1@o2.pl

Telefon:: samsung

Re: Różnice pomiędzy telefonami

Postprzez Rura » 3 gru 2019, o 19:33

Ten pierwszy wedle opisu ma odblokowany BL i pewnie jakieś syf_MIUI i brak możliwości OTA... Ten drugi ma napisane, że normalnie przejdzie aktualizację...
Rura
AKTYWNY

Pochwały: 12
Telefon:: Xiaomi
ROM: Global

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 3 gru 2019, o 20:26

I jak to się przekłada na codzienne użytkowanie ? Na ten pierwszy jest promo do kupienia za 149$
Link ogólnie od nas z forum

A ta wersja to będzie typowy Global w pełni użytkowy ?

https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-N ... rehouse=HK
zbyszek.m1@o2.pl

Postprzez Rura » 4 gru 2019, o 07:03

Za tyle masz u nas 8T bez kombinacji... Dokładasz 3 stówki I masz 8Pro który go wciąga jedną dziurką nosa...
Rura
AKTYWNY

Postprzez fake4r » 4 gru 2019, o 09:23

Rura napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tu nie chodzi o odblokowanego bootloadera czytaj ze zrozumieniem: Unlocked for Worldwide use. Please ensure local area network is compatible and check with your carrier/provider before purchasing this item. Chodzi o to żeby sprawdzić sobie obsługiwane pasma w swoim kraju... U nas będzie chodził normalnie, wersja globalna, żadnego syf miui.

Rura napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wciąga nie wciąga, ale w Pro jest MTK, który jest wielce niepożądany jeśli chodzi o długoterminowe wsparcie, lepiej wziąć już 8T.

zbyszek.m1@o2.pl napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kupuj śmiało tego z 1 linku. Bo drugi to nie dość że droższy to jeszcze 3/32 zamiast 4/64. Do tego masz EU priority line za darmo DPD albo DHL do wyboru (ja wziąłem DHL). Zamówiłem w tamtym tygodniu właśnie tego z 1 linku 4/64 i czekam na paczkę. Była promka i z kodem wyszło 147$, a w Black friday było jeszcze taniej.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez tpawel » 4 gru 2019, o 09:56

Redmi 6,pomimo mtk jest aktualizowany przez Xiaomi na bieżąco.
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO

Postprzez Rura » 4 gru 2019, o 10:23

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tu nie chodzi o odblokowanego bootloadera czytaj ze zrozumieniem: Unlocked for Worldwide use. Please ensure local area network is compatible and check with your carrier/provider before purchasing this item. Chodzi o to żeby sprawdzić sobie obsługiwane pasma w swoim kraju... U nas będzie chodził normalnie, wersja globalna, żadnego syf miui.

Nie... Nie tylko o to chodzi... Chodzi o to, że to telefon z odblokowany BL, który był puszczony wstępnie na rynek chiński/indyjski i nie dość, że nie masz pasm np. sławetnego B20, to jeszcze został na nim postawiony soft globalny który może być UWAGA! może być! Syf_MIUI, a MOŻE być zwykłym globalem który przy próbie aktualizacji ucegli telefon... Znane są takie przypadki, szczególnie od momentu kiedy Xiaomi zaczęło pilnować regionalizacji na jaką wypuszcza sprzęt.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wciąga nie wciąga, ale w Pro jest MTK, który jest wielce niepożądany jeśli chodzi o długoterminowe wsparcie, lepiej wziąć już 8T.
wcale nie lepiej... 8T to taki szajs dla maniaków konieczności posiadania snapa... Jeżeli nie planuje przesiadać się z fabrycznego na inny soft, to nie pier...itol, o "czasie wsparcia", bo kilkuletnie Xiaomi na szit-tekach dostają aktualizację cały czas.
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kupuj śmiało tego z 1 linku. Bo drugi to nie dość że droższy to jeszcze 3/32 zamiast 4/64. Do tego masz EU priority line za darmo DPD albo DHL do wyboru (ja wziąłem DHL). Zamówiłem w tamtym tygodniu właśnie tego z 1 linku 4/64 i czekam na paczkę. Była promka i z kodem wyszło 147$, a w Black friday było jeszcze taniej.

Wcale nie kupuj śmiało, chyba, że wiesz co/po_co/dlaczego... Ale gdybyś wiedział to nie byłoby tematu...

Napisano z badziewnego RN8Pro... O jak się boję braku aktualizacji.... O jojojo... Już przez miesiąc miał 2 czy 3...i następna na horyzoncie...
Ach... Ach... Ach...
Umieram że strachu...
Za rok i tak pewnie któryś dzieciak dostanie "do zabicia"....
Rura
AKTYWNY

Postprzez fake4r » 4 gru 2019, o 10:29

Herezje głosisz. Normalny zafoliowany Global, B20 jak byk w opisie widnieje. Daj spokój, nie chce mi się pisać wywodów bo tu nie ma o czym pisać. Ktoś chce RN8 można śmiało brać z tego 1 linku. Ktoś chce mieć dodatkowo NFC, brać 8T. A jak ktoś chce mieć większą wydajność i inny design, no to ok bierzecie RN8 PRO. Tyle w temacie.
PS. Dotrze do mnie w przyszłym tygodniu to tu napiszę czy faktycznie ten syf miui i bez B20... Ehh...
fake4r
VIP

Postprzez zbyszek.m1@o2.pl » 4 gru 2019, o 11:36

Panowie ja jeszcze podstawiłem link do tel z Baangood
https://www.banggood.com/Xiaomi-Redmi-N ... rehouse=HK

To będzie jakaś dobra wersja ? Tym bardziej, że na BG z kodem wychodzi 627zł,
Ten z Gearbest 165$ czyli ok 660zł. I może lepiej brać ten z BG ?
zbyszek.m1@o2.pl

Postprzez fake4r » 4 gru 2019, o 11:39

Tak, jak najbardziej, wersja global, ładowarka europejska, jest B20 itp., itd. Jest okej.

Autor postu otrzymał pochwałę
fake4r
VIP

Postprzez Rura » 4 gru 2019, o 19:54

Jest Oki... I nadal omal 900 bez rabatów.. I nadal słabszy proc, mniejsza bata, gorsze aparaty i mniej Ramu... Luzik bierz...
Rura
AKTYWNY

Postprzez fake4r » 4 gru 2019, o 21:02

Ale jakie 900? Ty w ogóle czytasz co ktoś pisze? Chyba nie. Kolega wyżej napisał że z kodem wychodzi go 627 zł, więc nie rób więcej fermentu... Jeżeli mu wystarczy to w czym widzisz problem? Chyba jesteś fanboyem swojego PRO i każdy inny będzie dla ciebie bee. Nie każdy chce mieć PRO, skoro i zwykły Note 8 jest bardzo fajnym sprzętem za te pieniądze. Wyluzuj.

Autor postu otrzymał pochwałę
fake4r
VIP

Następna strona

Powrót do dyskusja o telefonach Xiaomi