przez Rura » 4 gru 2019, o 10:23
Tu nie chodzi o odblokowanego bootloadera czytaj ze zrozumieniem: Unlocked for Worldwide use. Please ensure local area network is compatible and check with your carrier/provider before purchasing this item. Chodzi o to żeby sprawdzić sobie obsługiwane pasma w swoim kraju... U nas będzie chodził normalnie, wersja globalna, żadnego syf miui.
Nie... Nie tylko o to chodzi... Chodzi o to, że to telefon z odblokowany BL, który był puszczony wstępnie na rynek chiński/indyjski i nie dość, że nie masz pasm np. sławetnego B20, to jeszcze został na nim postawiony soft globalny który może być UWAGA! może być! Syf_MIUI, a MOŻE być zwykłym globalem który przy próbie aktualizacji ucegli telefon... Znane są takie przypadki, szczególnie od momentu kiedy Xiaomi zaczęło pilnować regionalizacji na jaką wypuszcza sprzęt.
Wciąga nie wciąga, ale w Pro jest MTK, który jest wielce niepożądany jeśli chodzi o długoterminowe wsparcie, lepiej wziąć już 8T.
wcale nie lepiej... 8T to taki szajs dla maniaków konieczności posiadania snapa... Jeżeli nie planuje przesiadać się z fabrycznego na inny soft, to nie pier...itol, o "czasie wsparcia", bo kilkuletnie Xiaomi na szit-tekach dostają aktualizację cały czas.
Kupuj śmiało tego z 1 linku. Bo drugi to nie dość że droższy to jeszcze 3/32 zamiast 4/64. Do tego masz EU priority line za darmo DPD albo DHL do wyboru (ja wziąłem DHL). Zamówiłem w tamtym tygodniu właśnie tego z 1 linku 4/64 i czekam na paczkę. Była promka i z kodem wyszło 147$, a w Black friday było jeszcze taniej.