Teraz jest 28 kwi 2025, o 20:06

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Problem z aparatem Star S5

Po zaledwie 8 dniach czekania przyszedł do mnie z Chin telefonik Star S5.

Ogólnie po 2 dniach zabawy jestem zadowolony, szczególnie ekran robi na mnie wielkie wrażenie.

Mam jednak problem z aparatem.
Ogólnie chodzi o Autofocus, który w trybie Normalnym, działa tak jakby ustawiony był w Macro.

Żeby zrobić ostre zdjecie przedmiotom oddalonym o kilka metrow muszę ostrosc recznie przestawić na niekończoność.

Autofocus dobrze dziala tylko na bliskie obiekty, (tak jak pisalem jakby caly czas ...
Czytaj więcej : Problem z aparatem Star S5 | Wyświetlone : 1260 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

[UMTS] Aero2 wprowadza zabezpieczenie-zabójtsto dla smartów?

Aero2 to chcą wprowadzić zabezpieczenie na tokeny więc raczej nie będzie się dało podłączyć do sieci 3G: UMTS 900 z urządzeń mobilnych tak prędko ponieważ przed podłączeniem w przeglądarce pojawi się token:

Obrazek

więcej o wprowadzeniu planowanego zabezpieczenia:
http://www.wykop.pl/link/1511753/aero2-po-raz-kolejny-utrudnia-polakom-dostep-do-darmowego-internetu/
Czytaj więcej : [UMTS] Aero2 wprowadza zabezpieczenie-zabójtsto dla smartów? | Wyświetlone : 1745 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Obsługa 900Mhz a zasięg 3g

Nie jestem zorientowany w temacie, rozważam zakup THL w100 który nie wspiera pasma 900Mhz, tylko 850 i 2100 Mhz. Wiem, że areo na nim nie odpalę, za to bardziej interesuje mnie internet w play który działa na pasmach 900 i 2100 Mhz. Tutaj pojawia się pytanie, czy obsługa tylko 2100 Mhz wpływa w jakiś sposób na zasięg i dostępność internetu 3g?

Na mapce zasięgu play widać, że większość obszarów poza miastami pokrytych jest tylko pasmem ...
Czytaj więcej : Obsługa 900Mhz a zasięg 3g | Wyświetlone : 1376 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Co to za telefon?

Witam,
od około 2 tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem jakiegoś telefonu xD a dokładniej dostałem w prezencie telefon, wiedziałem, że to podróbka ale nie wiem czego a głupio mi się jest pytać darczyńcy o to, co to jest. Szukam już prawie 2 tygodnie w necie jakiejś informacji co to za model ale na próżno, jak już mi sie wydaje, że to to, to się okazuje że jednak jest sporo różnic między moim tel a tym porównywanym. ...
Czytaj więcej : Co to za telefon? | Wyświetlone : 1329 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Wielki problem!

Witam,

Jestem nowy na tym forum. Szukałem trochę lecz nie znalazłem podobnego problemu do mojego. Otóż, mój kolega przywiózł mi zakupiony na statku w Chinach telefon. Niby jest napisane Samsung Galaxy Note 2 GT-N7100, lecz nie jest to oryginalny telefon. Telefon wygląda tak samo jak oryginał wszystkie napisy, ogólny wygląd się zgadzają, jedyne co różni go od oryginały to rysik który w moim telefonie jest zupełnie inny. Telefon chodzi bardzo płynnie lecz mam z nim ...
Czytaj więcej : Wielki problem! | Wyświetlone : 1350 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

[MOD]MTK6589 GPS szybki fix

FIX GPS - po tym zabiegu u mnie łączy od 15-30s na zewnątrz oraz działa bezproblemowo nie świruje przy nawigacji tak jak wcześniej.

I OPCJA

1. Wchodzimy do menu serwisowego (dzwoniąc pod numer *#15963#* )
Ad.1 Dla innych telefonów uruchamiamy kod serwisowy właściwy dla danego modelu.
2. Przechodzimy do zakładki location i w podmenu location based service
3. Włączamy AGPS(jesli nie było włączone) oraz EPO(zaznaczamy enable epo i auto download ...
Czytaj więcej : [MOD]MTK6589 GPS szybki fix | Wyświetlone : 24065 | Odpowiedzi : 28 | Dział : ROMy i Modyfikacje

[dualsim] Spis telefonów z obsługą aero2

Witam wszystkich, ten temat będzie zawierał spis wszystkich chińskich telefonów obsługujących dualsim i aero2. Wpisujcie w komentarzach czego nie ma na liście. Będę na bieżąco aktualizował temat.

ZTE V970
Lenovo A820

jak do tej pory znalazłem tylko te 2 telefony, czekam na wasze uzupełnienia.
Czytaj więcej : [dualsim] Spis telefonów z obsługą aero2 | Wyświetlone : 1668 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Czy listonosze roznoszą w soboty?

Czy komuś z forumowiczów dostarczono paczkę w sobotę?
W mojej mieścinie poczty są czynne, ale nie wiem czy listonosze roznoszą przesyłki.
A tak już nie mogę się doczekać, że nawet bym posiedział do tej 14:00 w domu :]
Czytaj więcej : Czy listonosze roznoszą w soboty? | Wyświetlone : 4979 | Odpowiedzi : 9 | Dział : HydePark

Lenovo P780

Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, Witam :)

Ostatnio planuję zakupić nowy telefon na androidzie i zainteresowałem się chińczykami. Szala już przeważała na Lenovo a830, kiedy znalazłem informację o P780 i sytuacja się diametralnie zmieniła :]

Tutaj specyfikacja telefonu:
http://www.fonearena.com/lenovo-p780_3192.html

Główne zalety to:
- wytrzymała bateria
- dobry procesor
- ładny wygląd
- aparat z lampą
(przynajmniej dla mnie)

Jeśli ktoś zamówił ten telefon lub jest ...
Czytaj więcej : Lenovo P780 | Wyświetlone : 27276 | Odpowiedzi : 45 | Dział : Dyskusja o telefonach Lenovo

Neo N003

Sprzedaż Neo N003 oficjalnie rozpocznie się 25 czerwca, prawie miesiąc później niż telefony Jiayu i UMI , jednak ten dodatkowy czas pozwoliło Neo dopracować telefon.

Obrazek

Niespodzianką jest że Neo ostatecznie postanowił rozpocząć sprzedaż ze zaktualizowanym chipsetem MT6589T 1.5GHz! Debiut N003 się opóźnił , ale za to będzie jednym z pierwszych telefonów dostępnych w sprzedaży z procesorem Turbo 1,5 GHz i 2GB pamięcią RAM!

N003 zapowiada się jako jeden z bardziej funkcjonalnych chińskich smartfonów. ...
Czytaj więcej : Neo N003 | Wyświetlone : 4745 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570