Teraz jest 28 kwi 2025, o 20:02

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

[MOD] GravityBox dla MTK6589

GravityBox - jest to moduł do XplosedFramework. Pozwala na modyfikację funkcjonowania aplikacji i serwisów systemowych w czasie rzeczywistym, nie jest już potrzebne hackowanie aplikacji przez dekompilację, hakowanie i rekompilację.. GravityBox nie jest przypisany do żadnego urządzenia, jest uniwersalny, działa na każdym MTK6589 4.2.1, który jest blisko związany z AOSP.
Zakodowanie modułu Xposed było świetną zabawą - przygodą w poszukiwaniu odpowiedniego podpięcia własnych kodów do naprawienia lub modyfikacji właściwości apps/system.

Obrazek

Funkcje GravityBox-a dzielą się na ...
Czytaj więcej : [MOD] GravityBox dla MTK6589 | Wyświetlone : 2243 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

[chin] Producenci Chińskich Telefonów - źli / dobrzy

Czy doświadczeni forumowicze mogą się podzielić się opinią którzy producenci chińskich telefonów produkują urządzenia bardzo dobrej jakości (których jak to się mówi produkty można brać w ciemno) a które marki omijać już za ich nazwę ?
Oczywiście wiadomo, że producent z najwyższej półki może wypuścić bubla czy producent bubli wyprodukuje perełkę ale o tym też chciałbym by było w tym temacie.
Czytaj więcej : [chin] Producenci Chińskich Telefonów - źli / dobrzy | Wyświetlone : 1459 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

[Aplikacje] MTK Programy systemowe

Polecam duzo ciekawych programow do naszych smartfonow z prockami MTK:)
Link:
http://www.filecrop.com/MTK-CPU-Control-apk.html
Czytaj więcej : [Aplikacje] MTK Programy systemowe | Wyświetlone : 1549 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

[android] SC 6820

Witam! Jestem nowym forumowiczem i niedawno zakupiłem telefon na allegro który zwie się "Galaxy S4" w aukcji napisane było iż telefom posiada android 4.0.4. Po sprawdzeniu tego przez AnTuTu też wykazało mi taki android. I moje pytanie brzmi : Czy da się go updatować? Np do wersji 4.1.2? Szukałem na forach troche na ten temat ale jestem w tym zielony i piszę tu aby prosić was o pomoc. Jakbyście mogli podać mi jakieś tematy tego ...
Czytaj więcej : [android] SC 6820 | Wyświetlone : 1226 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Telefony na Atomie

Czy Chińczycy robią telefony z procesorem Intel Atom? W Polsce pojawił się taki telefon http://gsmonline.pl/newsy/polska-premiera-prestigio-multiphone-5430-z-procesorem-intel Jeśli dobrze pamiętam to Prestigio wypuściło już kilka telefonów i były to w mniejszym lub większym stopniu klony chińskich telefonów. Czy Chińczycy oprócz telefonów na Mediatekach robią tez takie na Intelach? Skądś to Prestigio musiało wziąć ten telefon.
Czytaj więcej : Telefony na Atomie | Wyświetlone : 1276 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

[GSM] Japońskie telefony

Tak jak w temacie co sądzicie o oryginalnych japońskich telefonach "Made in Japan"
Czytaj więcej : [GSM] Japońskie telefony | Wyświetlone : 1620 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

[ROM] Zte v970 romy

Bruno Mod - wersja v1.1R2 JB 4.1.1 (rom oparty na cyanogenmodzie)
Code:
http://d-h.st/hNr

krótki opis: rom od dawna nie jest już supportowany, cechuje go ładny wygląd i dość sprawne działanie

Vitrib Mod
Code:
http://files.china-iphone.ru/780ZTE_V970M_JB_4.1.2_VITRIB_v2.4.exe

krótki opis: rom który standardowo ma wysoką czcionkę i funkcjonalny duży dialer oraz launcher w stylu galaxy s3, po za tym działa dość sprawnie, niestety od dawna przestał być supportowany.

LewaOS mod by d00lar - spolszczony rom LEWAOS, działa najlepiej ze wszystkich ...
Czytaj więcej : [ROM] Zte v970 romy | Wyświetlone : 2422 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

MT6592 pierwszy na świecie 8-rdzeniowy procesor od Mediatek

W lipcu zadebiutuje – pierwszy na świecie procesor dla smartfonów wykorzystujący osiem rdzeni: MT6592 tajwańskiego producenta Mediatek

Obrazek

Mediatek MT6592 cechował się będzie ośmioma rdzeniami zbudowanymi na architekturze ARM Cortex A7 o maksymalnej częstotliwości taktowania aż 2 GHz, procesor zbudowany będzie w 28-nanometrowym procesie technologicznym. Testy bechmarku AnTuTU wykazują wartość w okolicach 30000 punktów, co jest bardzo dobrym wynikiem.

Pierwsze partie procesorów trafią na rynek pod koniec lipca, a regularne dostawy w listopadzie. Końcem ...
Czytaj więcej : MT6592 pierwszy na świecie 8-rdzeniowy procesor od Mediatek | Wyświetlone : 2203 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Nowości

[android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e

Tak jak w temacie. Nie dawno kupowałem mojej dziewczynie telefon taki jak w linku:
http://smartphoneforcheap.com/x920e-mtk ... p-409.html

i sprawa wygląda tak,że telefon się uruchamia ale tylko do pewnego momentu.
Włączam go,pojawia się chłopek Androida zielony,wyskakuje z boku i staje na środku.
I na tym koniec. :(
Stoi na środku i telefon dalej się nie uruchamia.
Czasami pojawia się połowa tego chłopka androida. Nie znalazłem nic na ten temat nigdzie. ...
Czytaj więcej : [android] Jak wgrać nowy sytem do telefonu X920e | Wyświetlone : 1320 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pytania, problemy

Witam jaki telefon z chin ok 1200zł

Witam mam pytanko szukam telefonu dostępnego na allegro za ok 1000-1200zł najlepiej cztery rdzenie i ok 5" wyswietlacz powiedzccie jaki najlepszy wybrać ja myślałem o Zoppo C2 lub ZTE v987 lub HDC one ;) z góry dzięki ;)
Czytaj więcej : Witam jaki telefon z chin ok 1200zł | Wyświetlone : 2211 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165495 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570