Teraz jest 25 kwi 2025, o 18:07

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Rom JD

Code:
http://www.romjd.com/

Znalazłem taką stronkę. Korzystał ktoś z tego kiedyś? Znaczki wprawdzie zupełnie nic mi nie mówią i nic nie rozumiem, ale ważne jest to że zdaje się że mają tam całkiem pokaźną kolekcję ROMów. I to nawet do telefonów do których praktycznie nic poza tą stroną nie ma (a przynajmniej na "naszej", tej wyszukiwalnej stronie internetu, a nie tej azjatyckiej).
Czytaj więcej : Rom JD | Wyświetlone : 1032 | Odpowiedzi : 0 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Umi X3 z 8-rdzeniowym procesorem z obsługą LTE!

Niedawno pokazaliśmy prototyp nowego UMI X3, a teraz znamy juz jego specyfikacje.

Obrazek

Pojawiły się już telefony z nowymi 8-rdzeniowymi procesorami od Mediateka, Umi chyba dobrze zrobiło nie spiesząc się z debiutem ponieważ teraz wyda telefon w wydajniejszej wersji 8-rdzeniowca MTK
Widzieliśmy kilka razy zdjęcia i kilka specyfikacji wyciekło, ale najnowsze dane są zdecydowanie najbardziej kuszące!

Najnowszy Umi X3 będzie wyposażony w ośmiordzeniowy chipset MT6592 z zegarem 2GHz i obsługą LTE 4G,ponadto telefon posiadał będzie ...
Czytaj więcej : Umi X3 z 8-rdzeniowym procesorem z obsługą LTE! | Wyświetlone : 1599 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Nowości

OPPO Find7 5,5-calowy wyświetlacz 2560 x 1440 538PPI

Przedstawiciele Oppo właśnie ogłosili że Oppo Find 7 będzie miał 5,5-calowy wyświetlacz o rozdzielczości 2560 x 1440!

Obrazek

Na oficjalnej stronie Oppo na Facebooku pojawiło się zdjęcie potwierdzające, że następny flagowy telefon pochwali się 5,5-calowym wyświetlaczem o rozdzielczości 2560 x 1440 i gęstości pikseli 538ppi!
Tym samym pogłoski podane nie niektórych portalach jakoby smartfon miał być wyposażony w 5,7" lib 7calowy wyświetlacz okazały sie nieprawdziwe.
Przypomnijmy że firma OPPO chce wykorzystać najlepsze dostępne podzespoły: wyświetlacz ...
Czytaj więcej : OPPO Find7 5,5-calowy wyświetlacz 2560 x 1440 538PPI | Wyświetlone : 1273 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Apka do zmiany wielkosci partycji MTK 65xx

Hej, na razie jedno przydatne znalezisko z okazji mojej przygody z chinskim klonem. Znalazlem aplikacje zmieniajaca wielkosc partycji na aplikacje w telefonach z chipsetem MTK 65xx . Dziala sprawdzilem na swoim chinczyku ktory mial 500 mb na aplikacje teraz ma 2.5gb .Apke zalacze dzis wieczorem.

Wysłane z mojego GT-I9500 przy użyciu Tapatalka
Czytaj więcej : Apka do zmiany wielkosci partycji MTK 65xx | Wyświetlone : 4135 | Odpowiedzi : 5 | Dział : ROMy i Modyfikacje

Zakup większej ilości sztuk a kontrola celna

Witam jestem zainteresowany zakupem kart micro sd.
Mój problem polega na tym że chciałbym zamówić 10 szt
oczywiście z przeznaczeniem na sprzedaż
Czy jeżeli Paczka trafi do urzędu celnego czekają mnie jakieś nieprzyjemności w postaci jakieś kary czy tylko naliczą vat i cło ??
Bardzo proszę o odpowiedź
Czytaj więcej : Zakup większej ilości sztuk a kontrola celna | Wyświetlone : 1000 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo a760

Witam
Kombinowałem dziś aby miec wiekszy dostep do aplikacji z google marketu, znalazlem w sieci ten poradnik
Robilem wszystko zgodnie z nim, jednak coś poszlo nie tak i teraz telefon zawiesza mi sie podczas ladowania systemu tzn zatrzymuje sie na chinskim logo. Natomiast moge wejsc w tryb recovery. Chciałem przywrocic kopie modyfikowanych plikow, w tym celu zainstalowalem android commander gdzie okazalo sie ze nie czyta pamięci wewnetrznej SDcard0. Odpalilem recovery i tam tez nie ...
Czytaj więcej : Lenovo a760 | Wyświetlone : 1010 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

życzenia.

Spokoju i radości,
tylko miłych gości!
Smacznej Wigilii i całusów moc
- w tę najpiękniejszą w roku noc!
Szczęścia kilogramów,
ze śniegu bałwanów!
Życzliwych ludzi wokół,
żadnej łezki w oku,
Przyjaciół jakich mało.
Przez życie idźcie śmiało!
Niech miłość bez ustanku Was dotyka.
A w Nowym roku szczęście spotyka!
Załoga telchina.pl

Obrazek
Czytaj więcej : życzenia. | Wyświetlone : 1133 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

HTC sensation XL GPS problem

Hej,

Ostatnio doszły do mnie dwa telefony z Chin, a mianowicie HTC Sensation XL i HTC incredible S.
Wszystko działa prawidłowo z wyjątkiem odbiornika GPS. Zarówno w jednym jak i drugim ikona GPS tylko mruga nie znajdując satelit.
Ściągałem już programy testujące odbiornik GPS ale niestety nic nie znajduje.

Czy to po prostu pech i oba są uszkodzone, czy może powinienem coś zrobić a czego nie wiem? :)

Z góry dzięki za porady i sugestie ...
Czytaj więcej : HTC sensation XL GPS problem | Wyświetlone : 1348 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pytania, problemy

Serwis chińskich telefonów

Witam,

Czy w polsce jest jakiś serwis który podejmuje się napraw chińskich telefonów opartych na MTK (Software + Hardware)?
Czytaj więcej : Serwis chińskich telefonów | Wyświetlone : 7217 | Odpowiedzi : 28 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo A766

Zakładam temat do rozmów o Lenovo A766.
Jeżeli ktoś ma jakieś pytania na jego temat to proszę pisać.
Telefon kupiłem na prezent i jeszcze kilka dni będzie w moim posiadaniu.
Sprawdziłem aero2 i działa pięknie.
Telefonik całkiem fajny zgrabny dość smukły jak na 5 cali , matryca IPS, ekran ładnie prezentuje obraz.
Wgrany był JB 4.2.1, root, sklep play.
Szkoda tylko że jest 512mb ramu na pokładzie.

Poniżej zamieszczam zdjęcia i specyfikacja z antutu
Dodam ...
Czytaj więcej : Lenovo A766 | Wyświetlone : 8364 | Odpowiedzi : 19 | Dział : Dyskusja o telefonach Lenovo

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569