Teraz jest 25 kwi 2025, o 17:36

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Sprawdzenie telefonu

Witam
Zakupiłem niedawno klona Galaxy Note 2 i mam pytanie. Jakim programem można sprawdzić w telefonie jaki posiada procesor, ile ramu itp. Sprawdzałem dwoma, ale padały w nich różne wartości. Pytam ponieważ wydaje mi się że sprzedający podał na aukcji nieprawdziwe wartości tego telefonu.
A może jest ktoś z Warszawy lub okolic aby mógł sam ocenić co ten telefon posiada.
Pozdrawiam
Czytaj więcej : Sprawdzenie telefonu | Wyświetlone : 2494 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Pytania, problemy

OTG w telefonie bez ...

Zrobiłem sobie roota... wszystko fajnie pięknie szło. Szczęśliwy w skrzynce zobaczyłem, że przyszedł kabel OTG typu Y zainstalowałem USB OTG helper ale telefon nie wykrywa sprzętu, ani myszki ani pendrive.
Próbowałem innych appek ale tez nie rusza. Robił ktoś to w telefonie, który teoretycznie nie obsługuje tej funkcji?
Czytaj więcej : OTG w telefonie bez ... | Wyświetlone : 1057 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Jiayu S2 Smukły 8-rdzeniowy telefon z LTE

JiaYu z nowym rokiem chce nam zaprezentować swój nowy flagowy smukły martfon JiaYu 2S z elementami ze stali nierdzewnej

Obrazek

Jiayu S2 będzie drugim z seri "S" , w JiaYu S1 zastosowany był procesor Snapdragon 600, JiaYu S2 zostanie wyposazony w 8-rdzeniowy procesor tajwańskiego producenta MediaTek
Jak S2 posiada 5-calowy wyświetlacz 1920 x 1080 i aparat 13 z matrycą megapikseli, posiada także przednią 8 megapikselową kamerę, baterię o pojemności 2000mAh i tylko 6mm grubości z ...
Czytaj więcej : Jiayu S2 Smukły 8-rdzeniowy telefon z LTE | Wyświetlone : 13161 | Odpowiedzi : 27 | Dział : Nowości

Huawei Honor 3X 8x1,7 GHz za 280$ w Chinach od 8 stycznia.

Niedrogi ośmiordzeniowy Huawei Honor 3X trafi oficjalnie do sprzedaży w Chinach w dniu 8 stycznia za 280 dolarów.

Obrazek

Huawei 3X to mocniejszy brat Huawei Honor 3C który sprzedaje sie doskonale już od kilku tygodni. Co odróżnia 3X od 3C to większy 5,5-calowy wyświetlacz 720p i czterordzeniowy procesor MT6592 taktowany zegarem o częstotliwości1.7GHz.
Huawei Honor 3X posiadae również 2GB RAM, 32GB pamięci wbudowanej, 13-megapikselowy aparat główny z ochroną przeciw odciskom palców na obiektywie, 5 mega ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 3X 8x1,7 GHz za 280$ w Chinach od 8 stycznia. | Wyświetlone : 1464 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Przydatne aplikacje-Wasze propozycję

Cześć! Jako, że dotarł mój telefonik, a to mój pierwszy poważniejszy model z androidem, chciałem się dopytać jakie aplikacje polecacie do różnych zadań. Używam telefonu do wszystkiego: gps, muzyka, internet, studia itd. Do każdej czynności wgrywacie swoje odpowiedniki czy oferowane przez producentów Wam wystarczają?
Czytaj więcej : Przydatne aplikacje-Wasze propozycję | Wyświetlone : 8144 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Przydatne Programy i Aplikacje

strony ruskie

Witajcie
Potrzebował bym z Rosji/Ukrainy sprowadzić trochę stopów lutowniczych niskotopliwych. Czy znacie może jakieś strony za wschodniej granicy działające na zasadzie allergo/aliekspress? Chodzi mi o zabezpieczenie na wypadek jak by sprzedawca nie wywiązał się z umowy.
Czytaj więcej : strony ruskie | Wyświetlone : 995 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Pamięć ROM

Jeśli telefon ma 4GB ROM to ile powinien mieć jej faktycznie widocznej w ustawieniach- pamięć- phone storage?
Teoretycznie zblizoną ilość to dlaczego mam tylko 1,6GB? ja czegoś nie rozumiem czy mam 2GB ROM?
Czytaj więcej : Pamięć ROM | Wyświetlone : 1273 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

jak zwiększyć moc świecenia diody w telefonie ?

Witam,
czy jest jakiś program typu uncletools, w którym można zwiększyć moc świecenia diody flash w telefonie ?
Jeśli znacie odpowiedni program, wskażcie mi proszę gdzie tego szukać w ustawieniach. Dioda w trybie latarki w zasadzie nie świeci, ponieważ jej światło jest za słabe. Próbowałem już zmieniać programy do obsługi latarki ale nic to nie dało.

Pozdrawiam
Beny
Czytaj więcej : jak zwiększyć moc świecenia diody w telefonie ? | Wyświetlone : 1593 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Lenovo S930 6 calowy, 4 rdzeniowy

Kolejną nowością rodem z Państwa Środka która zadebiutuje na targach CES jest Lenovo S930

Obrazek

Lenovo S930 to smartfon wyposażony w duży, bo aż sześciocalowy wyświetlacz prezentujący obraz w rozdzielczości HD (1280x720 pikseli).Telefon napędzany będzie przez dobrze znany czytelnikom telchina.pl chip MediaTeka MT6582 o częstotliwości taktowania 1.3 GHz z dwurdzeniowym układem graficznym Mali-400MP2 wspomagane przez 1 GB pamięci RAM, i 8 ROM
W telefonie znalazło się miejsce dla 8-megapikselowego aparatu głównego z diodą doświetlającą, kamery ...
Czytaj więcej : Lenovo S930 6 calowy, 4 rdzeniowy | Wyświetlone : 2087 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800

6 stycznia rozpoczną się targi CES w Las Vegas, na których to Firma Lenovo zaprezentuje 4 smartfony.

Obrazek

Na górnej półce na stoisku lenowo brylował bedzie Lenovo Vibe Z, który został wyposażony w 5.5-calowy wyświetlacz wykonany w technologii IPS w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli).Telefon wyposażono w 4-rdzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 800 o częstotliwości taktowania 2.2 GHz z układem graficznym Adreno 330, wspomagany przez 2GB pamięci operacyjnej RAM.
W telefonie znalazło się też ...
Czytaj więcej : Lenovo Vibe Z z procesorem Qualcomm Snapdragon 800 | Wyświetlone : 4157 | Odpowiedzi : 12 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39569