Teraz jest 29 kwi 2025, o 09:16

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Huawei Honor 6

Huawei, jeden z gigantów pochodzących z Państwa Środka zaprezentował właśnie swój najnowszy flagowiec, model Honor 6.

Obrazek

Obrazek

Huawei Honor 6 został wyposażony w 5 calowy wyświetlacz FullHD i ramki o grubości jedynie 2,86mm, co pozwoliło zająć ekranowi aż 75,7% przedniej powierzchni urządzenia. Obudowa smartfonu wykonana jest z aluminium, co jak twierdzą twórcy, umożliwia utrzymanie temperatur na poziomie niższym o ok. 4-6 stopni Celsjusza.
W przypadku układu nie ma niespodzianki. Huawei Honor 6 pracuje pod ...
Czytaj więcej : Huawei Honor 6 | Wyświetlone : 2062 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Antutu

Jak patrzeć na wyniki uzyskiwane przez telefony? Wyższy wynik nie znaczy lepszy czy lepsze bebechy nie znaczy lepszy?

Przykład pierwszy z brzegu:

JIAYU G2F:

Quad-core 1.3GHz
1 GB RAM
4 GB ROM
AnTuTu Benchmark: 17642

Star S5:

Quad-core 1.5GHz
2 GB RAM
32 ROM
AnTuTu Benchmark:17129
Czytaj więcej : Antutu | Wyświetlone : 1157 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

Nokia x2 czyli Microsoft z Androidem

Dzisiaj, po czterech miesiącach od premiery pierwowzoru Nokia, już po finalizacji przejęcia przez Microsoft, pokazuje kolejną generację swojej jedynej linii z Androidem na pokładzie – model Nokia X2.
Obrazek

Oto jak prezentuje się specyfikacja nowego smartfonu:

-Wymiary 121.7 x 68.3 x 11.1 mm
-4,3 calowy wyświetlacz o zagęszczeniu pikseli równym 217PPI
-Układ Snapdragon 200 z 1GB pamięci RAM
-4GB pamięci wewnętrznej z możliwością rozszerzenia za pomocą kart microSD
-bateria o pojemności 1800mAH
-Tylny aparat o ...
Czytaj więcej : Nokia x2 czyli Microsoft z Androidem | Wyświetlone : 1385 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości i warte uwagi telefony z Chin

Xiaomi Mipad od 1 lipca w chińskich sklepach

Xiaomi Mipad zakończył właśnie testy u betatesterów i ma trafić do sprzedaży od 1 Lipca.

Obrazek

Tak jak to miało miejsce z innymi produktami Xiaomi tak i tym razem firma stworzyła świetny produkt. MiPad zachwyca 7,9-calowym wyświetlaczem Retina, procesorem Nvidia Tegra K1, 2GB RAMu, obsługą 128GB na karcie SD, 6700mAh baterią i 8 mega pikseliową kamerą od Sony.

Miao Mipad wyceniono w Chinach na 1.499 juanów. czyli ok 750 zł

Według Weibo, Xiaomi MiPad trafi ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mipad od 1 lipca w chińskich sklepach | Wyświetlone : 1433 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

Haier I857 5 calowy telefon wartości 200zł

Dużo producentów oferuje smartfony z 5 calowym ekranem, ale zazwyczaj nie są one tanie. Inaczej postąpił Haier który ma w ofercie Haier I857 , jest to 5-calowy smartfon który w Chinach kosztuje 399 juanów, czyli tylko 64 dolary.

Obrazek

Haier I857 to 5 calowy smartfon zasilany przez procesor quad-core, telefon ten jest zaktualizowana wersja modelu Haier I860. Oba telefony mają podobną konstrukcję. Nowy Haier I857 nie ma jednak kamery z przodu.
Haier I857 wykorzystuje 5-calowy ...
Czytaj więcej : Haier I857 5 calowy telefon wartości 200zł | Wyświetlone : 1645 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Ekran do Star

Wczoraj w nocy mój ulefon n9002 opisywany czasem jako star n9002 zaliczyl upadek.
Na szczescie poszla tylko szybka a nie caly ekran.
I tutaj moje pytanie: czy pasuje do niego szybka od Samsunga Galaxy Note 3?
Nie mowie tutaj o kupowaniu oryginalnej samsungowej bo to nieoplacalne ale o jakims zamienniku.
Porownywalem i rozmiary telefonu wedlug producentow sa dokladnie te same no i ponoc nawet klapki pasuja z oryginalu ale nigdy tego nie sprawdzalem.
Wszystkie czujniki ...
Czytaj więcej : Ekran do Star | Wyświetlone : 1250 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Xiaomi Mi4 specyfikacja

Firma Xiaomi po aktualizacji smartfonów z serii Redmi o moduły LTE planuje wydać na rynek swój nowy flagowy smartfon Xiaomi Mi4.

Obrazek

Z wstępnych informacji można dowiedzieć się, iż nowy model Xiaomi będzie wyposażony w procesor Qualcomm Snapdragon 800 o częstotliwości taktowania 2.46 GHz., choć pewne źródła twierdzą że będzie to chip Qualcomm Snapdragon 805!
Telefon posiadał będzie 5,5 calowy wyświetlacz w rozdzielczości Full HD (1920 x 1080 pikseli,) 3 GB pamięci RAM i 16 ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi4 specyfikacja | Wyświetlone : 2156 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Nowości

LTE w Telefonach Xiaomi Redmi już w lipcu

Według źródeł zbliżonych do Xiaomi, firma uzyskała licencje sieciowe dla 3 urządzeń z rodziny Redmi , z których wszystkie oferują obsługę 4G LTE.

Obrazek

Xiaomi dodaję LTE do urządzeń klasy średniej,a nie oferuje ich w flagowych modelach.
LTE w Redmi sugeruje, że Xiaomi wykorzysta procesory MediaTek MT6582 i MT6592 z LTE, a nawet procesor MT6595 który jeszcze nie jest produkowany. Nowe telefony Redmi LTE będą do kupienia w Chinach już w lipcu, na razie nie ...
Czytaj więcej : LTE w Telefonach Xiaomi Redmi już w lipcu | Wyświetlone : 1555 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Konwerter z Dual Sim

Nie wiem czy jest coś takiego, ale nie znalazłem w Internecie konwertera z telefonu Dual Sim do jednego Sim. Chodzi o to, że np. jak będę miał tylko jedną kartę SIM a chce używać internetu WCDMA a w telefonie mam tylko zasięg 2100 Mhz, może czasem nie łapać gdzieś zasięgu np. do rozmów, to muszę przekładać kartę do drugiego slotu. A tak np. w takim Lenovo S650 (GSM :900, 1800, 1900, UMTS : 2100) miałbym ...
Czytaj więcej : Konwerter z Dual Sim | Wyświetlone : 1317 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Wake unlock przyciskami głośności.?

Mam THL W100s, aktualny soft 4.2.2 + root.
Chciałem ustawić wybudzanie ekranu przyciskami głośności, i niestety próbowałem wielu sposobów i nadal nic.
Próbowałem edycji plików w folderze system/usr/keylayout/plik.kl
w każdym pliku zmieniałem 114 i 115 (vol -/+) na WAKE_DROPPED, próbowałem również samo WAKE i też nic.

Próbowałem również aplikacji ButtonRemapper i też w efekcie nic to nie dało.
Jedynie aplikacja Power Button to Volume Button dała zamierzony efekt, ale niestety ze skutkiem ubocznym - żre ...
Czytaj więcej : Wake unlock przyciskami głośności.? | Wyświetlone : 1280 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570