Teraz jest 30 kwi 2025, o 23:42

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

telefon "markowy" czy "chińczyk" ?

chciałbym abyśmy wspólnie utworzyli przegląd jakie są wady i zalety każdego z rozwiązań.
Czy markowe sprzęty mają bardziej dopracowany soft, lepszy aparat/kamerę ?
Lepiej kupić używanego, markowego flagowca czy świeżego chińczyka ?
markowe = samsung, lg, huawei htc itd
chińczyk =xiaomi, meizu, leeco itd
Czytaj więcej : telefon "markowy" czy "chińczyk" ? | Wyświetlone : 2162 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Strona podrobione.eu

Witam,
przypadkowo natknełem sie na strone podrobione.eu
czy to kolejna strona sciema? czy takie strony brac pod uwage jakbym dostał od nich emial gdy sprzedaje różne Pier***e z aliexpress na allegro?

Do tego dodam ze strona wykonał ktoś w Zyro - Website Builder ...
Czytaj więcej : Strona podrobione.eu | Wyświetlone : 1926 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HydePark

Meizu M3 już niedługo ?

Wszystko wskazuje na to, że doczekamy się już niedługo następcy budżetowego Meizu M2, firma nie tak dawno zapowiedziała dwa nowe urządzenia, które mają zadebiutować już niedługo i najwyraźniej to nie koniec, bo oto pojawiła się informacja o Meizu M3.

Obrazek
Meizu M3 otrzymał certyfikację TENAA, jeśli przyjrzeć się zdjęciu nie widać w zasadzie żadnych zmian, względem starszego M2. Natomiast ze wstępnych informacji jakie można znaleść, dotyczących specyfikacji M3, widać wiele zmian, sercem telefonu będzie ośmio-rdzeniowy ...
Czytaj więcej : Meizu M3 już niedługo ? | Wyświetlone : 2680 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Nowości

Karta SD sama zmienia ścieżkę pamięci wewnętrznej

Witam, nie wiem czy ktoś się z tym już spotkał ale mam w swoim telefonie z androidem 5.1 problem z kartą SD. Jak wkładam kartę SD to zmienia mi ścieżkę pamięci wewnętrznej z sdcard0 na sdcard1. Można to sprawdzić np w programie Es eksploator plików. Jak wkładam kartę SD to staje się ona nadrzędną i programy które miały ścieżkę do sdcard0 świrują. Dodatkowo zauważyłem że w ustawieniach w zakładce dotyczącej pamięci nie pokazuje mi rozkładu ...
Czytaj więcej : Karta SD sama zmienia ścieżkę pamięci wewnętrznej | Wyświetlone : 1795 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

Gdzie obejrzeć Euro 2016 w kopanej :)

Tytułowe pytanie może się wydawać bez sensu, chociaż nie dla kogoś kto nie posiada Cyfrowego Polsatu. Ja mam nc+, więc poza meczami Polski i finałem pewnie nic nie zobaczę. Stąd moje pytanie - gdzie to zobaczyć? Laptop odpada, tylko telewizor. Jakieś TV Box? Prawdę mówiąc nie interesowałem się nigdy tymi urządzeniami, wiec ich możliwości są mi obce. Można na nich zapodać przez neta np czeską TV, która pewnie będzie pokazywała wszystko? Lub jakąś inną pokazującą ...
Czytaj więcej : Gdzie obejrzeć Euro 2016 w kopanej :) | Wyświetlone : 5880 | Odpowiedzi : 31 | Dział : HydePark

Xiaomi Max, 6.4 calowy telefon Xiaomi ?

Lubicie duże smartfony, bo chińcszycy bardzo. Xiaomi planuje wypuścić telefon z 6.4 calowym ekranem.
Czy znajdą się chętni na taki telefon w Polsce?
http://gadzet.telchina.pl/nadchodzi-6-4 ... on-xiaomi/
Nie od dziś wiadomo, że Chińczycy mają kompleksy na tle wielkości, i to nawet smartfonów. Największym znanym mi Smartfonem jest 7 calowy Coolpad Halo . Tymczasem dużego smartfona planuje wypuścić firma XIAOMI
Obrazek
Na oficjalnym profilu Weibo Xiaomi pyta użytkowników jaką nazwę powinien ...
Czytaj więcej : Xiaomi Max, 6.4 calowy telefon Xiaomi ? | Wyświetlone : 1580 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Ulefone Vienna znalazł 120000 nabywców

Ulefone Vienna znalazł 120000 nabywców. Czy ten telefon zasługuje na szersze zainteresowanie przy cenie ponad 170$ ?
http://gadzet.telchina.pl/ulefone-vienn ... 000-sztuk/
Ulefone chwali się na swoim oficjalnym blogu, że telefon Ulefone Vienna w trakcie przedsprzedaży zakupiło 120.000 użytkowników.
Obrazek
Telefon po zakończeniu przedsprzedaży ma kosztować 199,99$, obecnie można go kupić za 169,99 $. Jest bardzo prawdopodobne że cena w chińskich sklepach w szybkim czasie powróci do pułapu 170 dolarów. Obrazek ...
Czytaj więcej : Ulefone Vienna znalazł 120000 nabywców | Wyświetlone : 1673 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Blackview A5 jeszcze bardziej budżetowy telefon !

Blackview przedstawił swój nowy budżetowy telefon A5, wygląda na to, że będzie to jeszcze tańsza wersja Blackview A8, więc jeśli ktoś uważał, że A8 jest za drogą to na pewno A5 powinna mu przypaść do gustu.

Obrazek

Telefon posiada 4,5 calowy ekran o rozdzielczości 480p, sercem jego ma być cztero-rdzeniowy procesor MT6580 o taktowaniu 1.3GHz, wsparty 1GB pamięci RAM oraz 8GB pamięci wbudowanej ROM z możliwością rozbudowy do 32GB, dzięki slotowi microSD. Jak można było ...
Czytaj więcej : Blackview A5 jeszcze bardziej budżetowy telefon ! | Wyświetlone : 3696 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Nowości

Lenovo ZUK Z2 Pro

Znamy już przyczynę spadku cen na ZUK Z1, to przygotowanie miejsca dla nowego telefonu, a będzie to ZUK Z2 Pro który ma zadebiutować już w najbliższych dniach.

Minęło już trochę czasu od premiery telefonu submarki Lenovo, ZUK Z1, telefon pomimo wysokiej ceny początkowej zyskał wielu fanów. W przyszłym tygodniu ma zadebiutować ZUK Z2 Pro.
Obrazek

Tymczasem Z1 jest obecnie w bardzo atrakcyjnej cenie, telefon można nabyć za niespełna 180 dolarów , co jest bardzo dobrą ...
Czytaj więcej : Lenovo ZUK Z2 Pro | Wyświetlone : 4223 | Odpowiedzi : 19 | Dział : Nowości

MTK6753 vs MTK6752

Witam,

To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :)

Czy ktoś może w prosty sposób opowiedzieć mi o tych procesorach?
Interesuję się od jakiegoś czasu telefonami z chin i próbuję rozkminić temat :) Wg. mojego dochodzenia 6752 jest jednostką sporo szybszą +GPU T760 (testy antutu średnio powyżej 42000) natomiast 6753 jest jednostką nowszą ale wolniejszą + GPU T720 (testy antutu do 35000) i chyba mniej prądożerną?

Z moich obserwacji wynika że w nowszych telefonach ...
Czytaj więcej : MTK6753 vs MTK6752 | Wyświetlone : 2977 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165499 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570