Teraz jest 13 mar 2026, o 23:09

Nowości Nowości dla HydePark

Mapa strony HydePark » Dział : HydePark

Rozmowy na wszystkie tematy

Aliexpress, Firma, SAD, PZC

Witam!

Czy wliczał ktoś tu zakupy na ali w koszty firmy? Dokument SAD lub PZC wystawia Chińczyk, a celnik zatwierdza, czy celnik wystawia na podstawie deklaracji celnej (customs declaration (czy czymś innym?), oczywiście zgodnej z commercial invoice) Chińczyka? Trochę się w tym gubie, a sprzęt, który potrzebuję do firmy w PL kosztuje albo 2x drożej, albo w ogóle trudno go znajeźć.

Potrzebne na wczoraj!!! :)

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam cieplutko :)
Czytaj więcej : Aliexpress, Firma, SAD, PZC | Wyświetlone : 2053 | Odpowiedzi : 0

Listwa zasilająca współpracująca z Google Home

Witam

Poszukuje listwy zasilającej, która ma min. 5-6 gniazd i można nimi sterować indywidualnie przez aplikację i asystenta Google. Może ktoś zna jakieś modele spełniające te kryteria? Ja na razie trafiłem jedynie na listy z max. 4 gniazdami.
Czytaj więcej : Listwa zasilająca współpracująca z Google Home | Wyświetlone : 2113 | Odpowiedzi : 3

Reklama firmowa

Mam problem z masą wyświetlanych mi reklam w przeglądarce. Mogę się tego jakoś pozbyć? Pomóżcie proszę.
Czytaj więcej : Reklama firmowa | Wyświetlone : 1913 | Odpowiedzi : 2

zmieniac ten kredyt?

Cześć. Mam kredyt we frankach i zaczynam się zastanawiać, czy zmieniać go na złotówki . W banku oczywiście niczego nowego się nie dowiem , decyzja należy do mnie. Poza walutą mogą zmienić też inne warunki, np. ilość rat ? Macie taki kredyt i zmieniacie go? Sami czy korzystacie z jakiejś firmy?
Czytaj więcej : zmieniac ten kredyt? | Wyświetlone : 1943 | Odpowiedzi : 1

trochę off

Witajcie

Niedługo wesele kuzyna, i mam dwie opcje albo się oszczędzać albo znaleźć jakieś rozwiązanie na późniejsze pogorszone samopoczucie,że tak to określe :) przygotowanie przed imprezowe oczywiście będzie, tłusty podkład itd ale mój organizm źle znosi towarzyskie ilości alkoholowe i zastanawiam się czy są inne metody doprowadzenia się do stanu używalności??

pozdrawiam
Czytaj więcej : trochę off | Wyświetlone : 1981 | Odpowiedzi : 5

Wolny telefon - Huawei Y6

Cześć,

czy ma ktoś może telefon Huawei Y6?
Ja niestety mam i jestem bardzo niezadowolony z tego telefonu. Na początku wszystko mi odpowiadało, ale telefon stawał się coraz wolniejszy. Teraz niektóre opcje same się włączają, a internet chodzi tragicznie wolno.

Znacie sposób na przyspieszenie telefonu? Kupuję sobie w tym roku nowy, ale na tym chciałbym jeszcze trochę podziałać.
Czytaj więcej : Wolny telefon - Huawei Y6 | Wyświetlone : 1865 | Odpowiedzi : 0

Revolut do płacenia za granicą. Wczasy w Chorwacji itp

Jakie są wasze doświadczenia z używaniem karty Revolut do płacenia za granicą np w Chorwacji podczas wakacji. Jakie są graniczenia na wypłaty z bankomatów, do płatności w sklepach, za autostrady itp.
Na forum o Chorwacji ludzie wspominają o Revolut, jednak mówią że korzystniej kartą z PKO.

Ostatnio zauważyłem że w Chorwacji w sklepach i na stacjach najlepiej płacić karta dolarową, zaś gotówkę z bankomatów wybierać kartą w Euro.

Jak do tego ma się revolut, czy ...
Czytaj więcej : Revolut do płacenia za granicą. Wczasy w Chorwacji itp | Wyświetlone : 13513 | Odpowiedzi : 36

Ankieta dot. spędzania wakacji.

Witam, potrzebuję Waszej pomocy.
Chciałbym Was prosić o wypełnienie ankiety na temat spędzania wakacji.
Badanie jest całkowicie anonimowe, stworzone na potrzeby szkolne mojej lubej :lol: , dostała takie zadanie od psora, jest na profilu hotelarskim ;-)
Stąd proszę o pomoc w wypełnieniu poniższej ankiety, nie zajmie to więcej niż 2 minutki :-P ...
Czytaj więcej : Ankieta dot. spędzania wakacji. | Wyświetlone : 2112 | Odpowiedzi : 4

Opony samochodowe z Chin

Jak w temacie, czy ktoś już może przerabiał tematykę opon samochodowych z Chin? Jak się kształtuje ich stosunek ceny do jakości? Jakie marki dają radę i są polecane?
Czytaj więcej : Opony samochodowe z Chin | Wyświetlone : 4110 | Odpowiedzi : 13

Czy ktoś wie co to jest za gra?

znalazłem na ali i bardzo mnie interesuje czy ją gdzieś znajdę?

Obrazek
Czytaj więcej : Czy ktoś wie co to jest za gra? | Wyświetlone : 2864 | Odpowiedzi : 9

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 152267 • Liczba wątków: 4640 • Liczba użytkowników: 39599