Teraz jest 4 maja 2025, o 21:08

Nowości Nowości dla Dyskusje ogólne o telefonach

Mapa strony Dyskusje ogólne o telefonach » Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

[chin] Producenci Chińskich Telefonów - źli / dobrzy

Czy doświadczeni forumowicze mogą się podzielić się opinią którzy producenci chińskich telefonów produkują urządzenia bardzo dobrej jakości (których jak to się mówi produkty można brać w ciemno) a które marki omijać już za ich nazwę ?
Oczywiście wiadomo, że producent z najwyższej półki może wypuścić bubla czy producent bubli wyprodukuje perełkę ale o tym też chciałbym by było w tym temacie.
Czytaj więcej : [chin] Producenci Chińskich Telefonów - źli / dobrzy | Wyświetlone : 1462 | Odpowiedzi : 0

Telefony na Atomie

Czy Chińczycy robią telefony z procesorem Intel Atom? W Polsce pojawił się taki telefon http://gsmonline.pl/newsy/polska-premiera-prestigio-multiphone-5430-z-procesorem-intel Jeśli dobrze pamiętam to Prestigio wypuściło już kilka telefonów i były to w mniejszym lub większym stopniu klony chińskich telefonów. Czy Chińczycy oprócz telefonów na Mediatekach robią tez takie na Intelach? Skądś to Prestigio musiało wziąć ten telefon.
Czytaj więcej : Telefony na Atomie | Wyświetlone : 1279 | Odpowiedzi : 4

[GSM] Japońskie telefony

Tak jak w temacie co sądzicie o oryginalnych japońskich telefonach "Made in Japan"
Czytaj więcej : [GSM] Japońskie telefony | Wyświetlone : 1623 | Odpowiedzi : 2

Problem z aparatem Star S5

Po zaledwie 8 dniach czekania przyszedł do mnie z Chin telefonik Star S5.

Ogólnie po 2 dniach zabawy jestem zadowolony, szczególnie ekran robi na mnie wielkie wrażenie.

Mam jednak problem z aparatem.
Ogólnie chodzi o Autofocus, który w trybie Normalnym, działa tak jakby ustawiony był w Macro.

Żeby zrobić ostre zdjecie przedmiotom oddalonym o kilka metrow muszę ostrosc recznie przestawić na niekończoność.

Autofocus dobrze dziala tylko na bliskie obiekty, (tak jak pisalem jakby caly czas ...
Czytaj więcej : Problem z aparatem Star S5 | Wyświetlone : 1266 | Odpowiedzi : 1

[UMTS] Aero2 wprowadza zabezpieczenie-zabójtsto dla smartów?

Aero2 to chcą wprowadzić zabezpieczenie na tokeny więc raczej nie będzie się dało podłączyć do sieci 3G: UMTS 900 z urządzeń mobilnych tak prędko ponieważ przed podłączeniem w przeglądarce pojawi się token:

Obrazek

więcej o wprowadzeniu planowanego zabezpieczenia:
http://www.wykop.pl/link/1511753/aero2-po-raz-kolejny-utrudnia-polakom-dostep-do-darmowego-internetu/
Czytaj więcej : [UMTS] Aero2 wprowadza zabezpieczenie-zabójtsto dla smartów? | Wyświetlone : 1750 | Odpowiedzi : 4

Obsługa 900Mhz a zasięg 3g

Nie jestem zorientowany w temacie, rozważam zakup THL w100 który nie wspiera pasma 900Mhz, tylko 850 i 2100 Mhz. Wiem, że areo na nim nie odpalę, za to bardziej interesuje mnie internet w play który działa na pasmach 900 i 2100 Mhz. Tutaj pojawia się pytanie, czy obsługa tylko 2100 Mhz wpływa w jakiś sposób na zasięg i dostępność internetu 3g?

Na mapce zasięgu play widać, że większość obszarów poza miastami pokrytych jest tylko pasmem ...
Czytaj więcej : Obsługa 900Mhz a zasięg 3g | Wyświetlone : 1379 | Odpowiedzi : 1

[dualsim] Spis telefonów z obsługą aero2

Witam wszystkich, ten temat będzie zawierał spis wszystkich chińskich telefonów obsługujących dualsim i aero2. Wpisujcie w komentarzach czego nie ma na liście. Będę na bieżąco aktualizował temat.

ZTE V970
Lenovo A820

jak do tej pory znalazłem tylko te 2 telefony, czekam na wasze uzupełnienia.
Czytaj więcej : [dualsim] Spis telefonów z obsługą aero2 | Wyświetlone : 1672 | Odpowiedzi : 2

ładowarka do baterii li-on

Witam, czy są ładowarki do baterii li-on do telefonów, bo coś nie mogę znaleźć
Czytaj więcej : ładowarka do baterii li-on | Wyświetlone : 1190 | Odpowiedzi : 1

Sprzeczne informacje o produkcje

Witam,
chciałbym w tym temacie poruszyć temat niezgodności towaru z opisem...szukam telefonu dla siebie i dla dziewczyny...sobie wybrałem już model iOcean X7 i raczej jak przeglądam aukcje na aliexpress to wszystkie parametry raczej nie budzą wątpliwości...

Dziś przeglądam aukcję poszukując telefonu dla dziewczyny i ku mojemu zdziwieniu ZNALAZŁEM !!! Super telefon 128$, fajnie wygląda, quad core, 1GB ramu !! no właśnie - jakie 1GB ramu ??!!
Link do aukcji

Czy naprawdę tak ciężko chinczykom wysilić ...
Czytaj więcej : Sprzeczne informacje o produkcje | Wyświetlone : 1219 | Odpowiedzi : 1

Jak Zainstalować Facebook'a w chińskiem telefonie.

Witam kupiłem znajomej telefon firmy Vivo, wszystko fajnie chodzi, tylko Sklep Play ma w chińskiej wersji i nie ma tam Facebooka (jak wiadomo nie dziala FB w chinach).
Czy jest jakas inna mozliwosc zainstalowania aplikacji?
Czytaj więcej : Jak Zainstalować Facebook'a w chińskiem telefonie. | Wyświetlone : 1400 | Odpowiedzi : 2

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165500 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39571