Teraz jest 7 sie 2025, o 15:35

Nowości Nowości dla Dyskusje ogólne o telefonach

Mapa strony Dyskusje ogólne o telefonach » Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Dobre ładowarki USB idzie kupić w Chinach ?

Ja już 2 telefony kupiłem i zawsze ładowarka się spaliła.
Może mam pecha :) lub szczęście bo telefony przeżyły.
U kolegi podobnie. Też szybko padły.
Jakoś nie wydaje mi się żeby sytuacja się zmieniła jak kupię 3 fon.
Zastanawiam się czy idzie kupić chińską ładowarkę w dobrej jakości i oczywiście dobrej cenie.
Wiem że cena ładowarek usb jest minimalna w porównaniu z telefonem ale ciekawi mnie to :)
Czytaj więcej : Dobre ładowarki USB idzie kupić w Chinach ? | Wyświetlone : 1762 | Odpowiedzi : 2

Jaki smartfon warto kupić na aliexpress?

Witam wszystkich!

Od dłuższego czasu interesuje mnie opcja zakupu nowego smartfona bo mój Samsung już ledwo daje radę.
Zainteresowałem się zakupem chińskiego smartfona ze względu na cenę ale zacząłem czytać wątki na forum o oszukanych parametrach i trochę zbaraniałem!

Najpierw szukałem jakiegoś klona Galaxy S4 (np coś od STAR) ale czytam coraz więcej wątków o tym, że nie warto brać klona..

Interesuje mnie aby smartfon miał:
2GB RAM,
Quad Core,
Ekran od 4,3" ale nie ...
Czytaj więcej : Jaki smartfon warto kupić na aliexpress? | Wyświetlone : 4950 | Odpowiedzi : 22

Modecom xino z46x4 4- rdzeiowy smartphone z polski

Witam, jestem ciekawy jak wypadnie ten telefon Szczerze mówiać zastanawiam się nad tym czy zamawiac lenovo a850 czy moze poczekac na testy tego telefonu ? ma obslugiwać 2 karty sim niestety WCDMA tylko 2100 czyli niema 900 - na której pracuje AERO2 i ciekawe jak długo będziemy musieli czekać na romy umożliwiające zapis programów na karcie pamięci http://www.modecom.pl/modecom_xino_z46_ ... /produkty/
Czytaj więcej : Modecom xino z46x4 4- rdzeiowy smartphone z polski | Wyświetlone : 1926 | Odpowiedzi : 0

Pytanie laika

Witam
Jestem nowa na forum i choć szukam i szukam to nie mogę znaleźć odpowiedzi na pewne pytania:
1. Czy, gdy już kupię chińczyka to muszę coś w nim zmieniać (oprogramowanie czy coś)? (wiem, że dla większości z was to pytanie jest debilne ale ja naprawdę nie wiem ;) )
2. Czy telefon będzie odbierał moje domowe wifi?

Zaznaczę (nie wiem, czy to ważne), że kupię tel przez allegro bo jednak to mniej zachodu i ...
Czytaj więcej : Pytanie laika | Wyświetlone : 3063 | Odpowiedzi : 15

Gta sa na telefonach z mediatekami

Witam testował już ktoś Gta Sa na telefonach z układami takimi jak mtk6589 6582 jeżeli tak podzielcie się ustawieniami i jak to na nich lata pozdrawiam
Czytaj więcej : Gta sa na telefonach z mediatekami | Wyświetlone : 1619 | Odpowiedzi : 4

Dlaczego chińskie telefony nie mają pełnej obsługi WCDMA?

Rzadko kiedy chińskie telefony obsługują jednocześnie wszystkie najpopularniejsze zakresy WCDMA 850/900/1900/2100 itp. tak jak te sprzedawane oficjalnie w Europie. Dlaczego ich producenci do standardowego 2100 dodają zazwyczaj tylko jeden zakres, zazwyczaj 850, czasem 900?

Czy obsługa wszystkich zakresów WCDMA az tak bardzo podraża produkcję telefonów, że bardziej opłacalne jest ignorowanie europejskiego rynku?
Czytaj więcej : Dlaczego chińskie telefony nie mają pełnej obsługi WCDMA? | Wyświetlone : 2196 | Odpowiedzi : 8

Haracz na smartfony, komputery

W Polsce chcą wprowadzić podatek od smartfonów, komputerów itp.
Jakby opłata weszła w "życie", to uderzy nas po kieszeni, bo sprzęt podrożeje gdzieś od 10-60 zł, no ale..... zobaczymy.
Ciekawe jakby to było np. ściąganie urządzenia z importu na użytek własny z Chin..?
Warto przeczytać:
Code: Zaznacz cały
http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/kto-zrzuci-sie-na-artystow,1972653
Czytaj więcej : Haracz na smartfony, komputery | Wyświetlone : 1714 | Odpowiedzi : 0

Spyware w smartfonach Lenovo

Jak informuje jeden z użytkowników, stwierdził on na swoim Lenovo P780, że żółtki nas śledzą
Za każdym razem kiedy używa jakiejś aplikacji Lenovo, to dane z telefonu są wysyłane do 4 serwerów zdalnych.
Jeden adres z nich to:

http://ec2-54-251-138-207.ap-southeast-1.compute.amazonaws.com/

Dane są przesyłane w postaci zwykłego tekstu. Zawarte są tam informacje na temat numeru IMEI, modelu oraz wiele innych liczb, które mogą również zawierać dane o lokalizacji i innych.
Jedynym sposobem na zatrzymanie tego jest zablokowanie ...
Czytaj więcej : Spyware w smartfonach Lenovo | Wyświetlone : 1801 | Odpowiedzi : 4

lenovo a830 za 600 zł. możliwe?

Code: Zaznacz cały
http://allegro.pl/lenovo-a830-czarny-od-firmy-bez-oplat-i3787331491.html

Znalazłem oto coś takiego. sprzedawca twierdzi że zwraca vat w razie dodatkowych opłat, a cena telefonu atrakcyjna. czy ktoś może coś kupował u tego pana? komentarze ma raczej dobre i było też wspomniane o zwrocie vatu - zwrócił dodatkowe koszty. dziwne jak na taki telefon.

@edit: aż napisałem do ziomeczka, bo nie chce mi sie wierzyć...
Czytaj więcej : lenovo a830 za 600 zł. możliwe? | Wyświetlone : 2123 | Odpowiedzi : 10

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164959 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579