Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez faraon20 » 4 wrz 2014, o 14:52

Płacił ktoś dziś przez eKarte? Po ile policzło wam dolara? Bo coś wysokie ostatnio te kursy.
faraon20

Pochwały: 3
Telefon:: Huawei Y300

Postprzez emailo » 4 wrz 2014, o 16:26

faraon20 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Co tu się dziwić jak:
1 U.S. dollar = 3.21644763 Polish zloty
emailo

Pochwały: 2

Postprzez Ryboos » 4 wrz 2014, o 16:33

Mam pytanie pośrednio dotyczące płatności.
Pieniądze z escrow są zwalniane do sprzedawcy gdy potwierdzę odbiór paczki. Co natomiast w wypadku, gdy urząd celny zatrzyma mi i zechce ovatować paczkę, a ja nie mam ochoty płacić tego vatu? Mogę powiedzieć uc, że nie mam zamiaru niczego płacić, niech odsyłają paczkę do nadawcy? Wtedy dostanę normalnie zwrot z escrow skoro paczka do mnie nie dojdzie? Czy zadziała to w przypadku płacenia prepaidem bzwbk?
Ryboos

Telefon:: HTC

Postprzez markus70 » 4 wrz 2014, o 16:39

@up
Kolejny kombinator. Nie chcesz płacić VAT - nie kupuj..

Pochwały przyznane za posta: 3
markus70
VIP

Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Postprzez Utioz » 4 wrz 2014, o 21:17

Czy można anulować zamówienie podczas odliczania do zaakceptowania płatności? Zamówiłem to co nie trzeba i chciałem anulować. Czy pieniądze od razu będą na koncie czy trzeba czekać te parę dni?
Utioz

Pochwały: 3
Telefon:: Xiaomi redmi 1s

Postprzez TMK » 5 wrz 2014, o 10:57

Czekać... w Dodatku przy zwykłej karcie sporo stracisz.
Parę dni temu goldway dał d... i wystawił towar którego nie miał na stanie. Zapłaciłem zwykłą visą 380zł, zwrot dostałem na 343zł. Trzeba założyć konto walutowe...
TMK

Telefon:: LG

Postprzez camel91 » 5 wrz 2014, o 14:02

zapewne nie w temacie ale prosze dajcie info z waszych doswiadczen badz wiecie cos wiecej na ten temat niz ja..
zakupilem przedmiot - buty , traperki na zime jakies no name za 39dolarów , sprzedajacy po zaplacie nie odzywal sie baardzo dlugo, otworzylem spor ze nie otrzymalem paczki na paypalu, po kilku dniach sprzedajacy podal im numer paczki , spoko mowie to pewnie przyjda , zadowolony patrze dzis ze sa w doreczeniu.. listonosz przynosi mi list , mysle gdzie buty .. numer paczki sie zgadza ale buty nie sa rozmiaru malej koperty zwyklej,otwieram a tam smycz na klucze.. oczywiscie caly proces otwierania paczki nagralem, myslicie ze uda mi sie odzyskac pieniadze ze towar znacznie odbiegajacy od zamowionego , bo wiem ze z paypalem jest roznie .. podpowiedzcie co zrobic zmienic spor na to ze przedmiot znacznie sie rozni i wyslac im ten film ? czy czekac az oni cos odpowiedza .. pozdrawiam
camel91

Telefon:: LG G2

Postprzez destrukcja » 5 wrz 2014, o 21:34

Czy komuś z posiadaczy wirtualnej karty w mbanku ściągało pieniądze dwukrotnie podczas transakcji? Powiedzmy, że przelewam na kartę 80zł i te pieniądze są ściągnięte z konta, następnie kupuję coś na Ali i płacę z karty te 80zł i ta kwota raz jeszcze mi ubywa z konta.
destrukcja

Telefon:: nie
ROM: nie

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez fafal » 7 wrz 2014, o 06:46

Hej.
Czy numer telefonu jest istotny gdy cos kupujemy?
Zakupilem cos na probe ale w profilu nie podalem numeru ani stacjonarnego ani komorkowego. Sprzedajacy nalega bym poprawil nuner telefonu.

Wysłane z mojego HTC Desire HD za pomocą Tapatalk 2
fafal

Postprzez Robbo » 7 wrz 2014, o 08:03

Nie, nikt nie zadzwoni.

Naklikane z Onda v989
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez fafal » 7 wrz 2014, o 08:46

To ten azjata jakis uparty. No nic podalem numer zobaczymy ci bedzie dalej.

Wysłane z mojego HTC Desire HD za pomocą Tapatalk 2
fafal

Postprzez emailo » 7 wrz 2014, o 10:43

Robbo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Słyszałem historię że czasem azjaci potrafią dzwonić. :D
emailo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI