Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez Zokerholic » 24 sie 2014, o 17:13

Witam~!
Mieszkam w Niemczech i posiadam karte EC, czyli „Electronic Cash”, która jest również kartą debetową. Numer konta, ważność i numer karty jest wypukły a z tyłu widnieje logo i napis Online-Banking. Chciałabym sprawdzić czy mogę tą kartą zrobić zakupy na aliexpress tylko że nie bardzo wiem co mam tam wybrać? Visa i Masterkart raczej odpadają więc Maestro? Wybaczcie ale jestem naprawdę zielona jeśli chodzi o formy płatnosci >.<
Zokerholic

Telefon:: Samsung

Postprzez Libero » 24 sie 2014, o 19:01

Ja tam wymieniam w kantor.alorbank.pl. Może i mają te 2 centy drożej ale przynajmniej dostęp 24/7.
Libero
NewsMan

Pochwały: 8
Telefon:: OnePlus One
ROM: CYANOGEM MOD 11S

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez swiezak82 » 25 sie 2014, o 18:26

Zokerholic napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W aplikacji na telefon nie ma żadnego wyboru ani podziału na typy kart, przynajmniej ja nie spotkałem. Wiec możesz spróbować kupić jakąś pierdółke za 2$ i wpisac tam dane z karty i zobaczyć czy się uda.
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez katalonczyk » 26 sie 2014, o 19:46

Witam, chce wykonac 1 zakup a nie posiadam ani karty kredytowej/debetowej ani internetowej... Wiec musze zalozyc, tylko pytanie gdzie?

w BZWBK bedzie dobrze? Mam w tym banku juz 2 konta. http://bank-zachodni-wbk.na.allegro.pl/ ... 11697.html

I o co chodzi z tym, ze 20zł zasila moje konto? To konto internetowe? To wychodzi ze za to konto place 3 zł...

Edycja:

http://www.bzwbk.pl/karty-platnicze/kar ... ak_zamowic

taką karte posiadam, oczywiscie posiadam na niej złotówki. Moge ta karta zaplacic?? Na tym srebrym jest napis "debit",czyli chyba wychodzi ze jednak moge placic ta kartą
Ostatnio edytowano 26 sie 2014, o 20:41 przez katalonczyk, łącznie edytowano 1 raz
katalonczyk

Telefon:: Motorola Moto G

Postprzez marx » 26 sie 2014, o 20:38

po co chcesz płacić za coś co gdzie indziej jest za darmo i na lepszych warunkach. Zacznij od lektury pierwszej strony tego tematu a nie od ostatniej.
zapłacisz ta karta, jak zdejmiesz zabezpieczenia,- nie zalecane. Bedzie drogi zakup waluty po cenie banku, w przypadku zwrotu na konto ponownie zapłacisz prowizje.
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez jurekg » 27 sie 2014, o 12:34

katalonczyk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jeśli chodzi o tylko jeden zakup i jeśli się nie boisz, to mógłbym Ci pójść na rękę i wykonać zamówienie z wysyłka na Twój adres. Oczywiście bez żadnego naliczania prowizji z mojej strony.
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez destrukcja » 28 sie 2014, o 10:26

Witam,

ja mam pytanie dotyczące wysyłek. Ostanie moje zamówienie z Ali dotarło do mnie już po 14 dniach. Przesyłka została nadana najpierw na Litwę a stamtąd do Polski (z Litwy do Polski dotarła w 1 dzień). Poprzednie przesyłki były nadawane do Holandii a później do Polski. Wszystko odbywało się w ciągu ok. 14 dni.
Natomiast moje dwie kolejne przesyłki są na Litwie od 18 Sierpnia. Minęło już 10 dni a nie pojawiła się żadna aktualizacja statusu. Czy ktoś z Państwa też ma ten problem?
destrukcja

Telefon:: nie
ROM: nie

Postprzez Gravis » 28 sie 2014, o 11:15

Jaka poczta?

Wysłane z tabletu Onda v819 3g przy użyciu Tapatalk
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Gravis
VIP

Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Postprzez Mar36cin » 28 sie 2014, o 20:28

witam,
Jak załadować pieniędzmi kartę wirtualną w mBank przy nowym logowaniu ?
Mar36cin

Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4

Postprzez mortimer » 28 sie 2014, o 20:34

Mar36cin napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

a więc Mar36cin po zalogowaniu klikasz kolejno:

moje finanse->karty->na dole masz usd visa virtual. klikasz
i obok "dostępne środki" masz "modyfikuj"
wpisujesz kwotę, klikasz zmień, czekasz na kod sms, wklepujesz kod i po sprawie.

Autor postu otrzymał pochwałę
mortimer
AKTYWNY

Pochwały: 96
Telefon:: , a w nim bateria.

Postprzez filozof71 » 28 sie 2014, o 21:09

katalonczyk napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Najlepsze warunki są w T-Mobile usługi bankowe, ale na jedno zamówienie tak ja już napisano lepiej poprosić kogoś innego.

pozdrawiam Filozof71
ZTE Nubia Z7 Mini 2/16 > LeEco Le 2 Max X822 4/32 kupiony w HKTR Store AKA Trendresources
filozof71
AKTYWNY

Pochwały: 19
Telefon:: LeEco Le 2 Max X822
ROM: Cuoko92 18s

Postprzez camel91 » 30 sie 2014, o 15:10

witam, prosiłbym o infomacje w jaki sposób i gdzie mając konto pln w tmobile uf i walutowe usd w tmobile uf zamienic zł na usd w weekend ? probowalem na cinkciarz i internetowy kantor z mysla ze to jest obslugiwane caly czas potem doczytalem że jednak nie .. albo cos zle zrobilem .. na cinckciarzu zrobilem wymiane z konta , nie doladowywalem portfela .. dajcie znac prosze bo chcialbym jeszcze dzis/jutro cos oplacic a tu pusto :( pozdrawiam

ps; pierwszy raz bawie sie w takie platnosci , wczesniej nie robilem zakupow na ali itp tylko na innych stronach i za pomoca paypala wiec dopiero sie wlaczam w temat ;-)
camel91

Telefon:: LG G2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI