Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez arcio1 » 20 sie 2014, o 00:28

Jak długo czekaliście na przyjście eKarty? :D
arcio1

Telefon:: Coolpad F1
ROM: MIUI v5

Postprzez celewap » 20 sie 2014, o 01:15

Witam,
Zakupiłam na Aliexpress rzecz myśląc, że zapłącę przep PayPal. Niestety okazało się, że nie ma takiej możliwości. Ponieważ zamówienie widnieje na moim koncie, a mi na tej rzeczy bardzo zależy, chcę założyć konta w T-mobile, aby móc płacić sposobem 2 na pierwszej stronie tego wątku.
Mam tylko pytanie: ta karta, którą płacę za zakupy, to jest karta debetowa czy płatnicza, tzn moge nią płacić dopiero, jak zasilę konto walutowe dolarami, czy czy płacąc "ciągnę" debet?
Wiem, że najpierw muszę założyć konto w pln, czy w usd mogę założyć od razu czy muszę czekać jakiś czas po założeniu konta w pln.
Zależy mi na czasie, gdyż jest to mój pierwszy zakup na Aliexpress i wolałabym, aby wszystko przebiegło tak jak powinno.
Mam jeszcze jedno pytanie: słyszałam o metodzie płatności Alipay. Czy działa to na podobnej zasadzie, co PayPal (tzn. przelewam pieniądze i później, korzystając z tego serwisu płacę). Czy przez Alipay można również płacić na Aliexpress?
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
celewap

Telefon:: Samsung

Postprzez papasmerf10 » 20 sie 2014, o 09:42

Witam! Mam zamiar kupić to cudeńko: K900

Teraz tylko mam pytanie. Czy mój bank(tj. Pekao24) naliczy mi dodatkowa prowizje za samo przewalutowanie zł na USD?
Posiadam konto EUROKONTO PLUS

RegulaminEUROKONTA

Znajduje się tam taki oto zapis:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie jestem powiem czy dobrze rozumiem(jestem laikiem, proszę o cierpliwość...), ale jeśli mam takie konto to bank nie powinien mi naliczyć żadnych prowizji za przewalutowanie. Ale powiedzcie jak wy to widzicie?
papasmerf10

Pochwały: 2

Postprzez basa » 20 sie 2014, o 09:44

Samo konto walutowe nie wystarczy , musi byc do niego podpieta jeszcze karta walutowa a ona pewnie juz nie jest free , jezeli taka masz to wtedy nie bedzie zadnych prowizji z okazji przewalutowania.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez marx » 20 sie 2014, o 13:14

banki już nie stosuja pojęcia przewalutowanie, jest tylko zakup waluty po kursie banku, co jak nie trudno się domyśleć nie jest tanie.
marx
Administrator

Pochwały: 271
Telefon:: Dual sim

Postprzez Gravis » 20 sie 2014, o 13:22

http://spred.pl/waluta/usd - warto sprawdzić.
Xiaomi Mi6 > Xiaomi Mi5 Prime > Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade
Gravis
VIP

Pochwały: 31
Telefon:: OnePlus 7

Postprzez celewap » 20 sie 2014, o 19:12

Czy moglby ktos odpowiedziec na moj wyzej napisany post? Moje dalsze dzialanie zalezy od tej odppowiedzi...
celewap

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez swiezak82 » 20 sie 2014, o 19:52

celewap napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zakładasz konto w T-Mobile i później juz się logujesz na stronie banku i otwierasz nowe konto walutowe i kartę do tego konta. PLN przelewasz do kantoru internetowego wymienisz na USD i przelewasz na konto walutowe w T-Mobile. Za zakupy płacisz karta a nie przelewem podając dane z karty.
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Postprzez Mar36cin » 22 sie 2014, o 13:14

W jakim obecnie banku najlepiej otworzyć konto, które byłoby połączeniem konta firmowego oraz potrzebnego do zakupów na Aliexpress ?
Mar36cin

Telefon:: Xiaomi Redmi Note 4

Postprzez jurekg » 22 sie 2014, o 14:23

W T-mobile

Wysłane z mojego ZP980+
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez matim1991 » 23 sie 2014, o 12:32

konto w T-mobile. A jaki kantor polecacie??. Obecnie korzystam z walutomatu
matim1991

Telefon:: Sony

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez piecia1980 » 23 sie 2014, o 15:50

ja polecam internetowykantor.pl transakcje są księgowane pół godziny po przelewie PLN.
piecia1980

Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI