Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

30 sie 2014, o 15:58

Niestety te kantory wymieniają waluty ( a raczej przelew z i do nich ) tylko w dni robocze.
Też chętnie się dowiem czy jest taka możliwość.

30 sie 2014, o 16:05

dzieki za odpowiedz, no trudno musze poczekac do poniedziałku i z rana bede dzialac ,chyba ze znajdzie sie tu ktos kto ma wieksze doswiadczenie w tym temacie i cos podpowie :) pozdrawiam

30 sie 2014, o 18:19

na walutomat.pl mozna wymienić w weekend złotówki na dolary. Ostatnio wymienialem tam 24.08, w niedzielę.

30 sie 2014, o 18:40

jurekg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wymienić można nawet w niedziele , ale chodzi o to że nie można do nich przelać pieniędzy w dni wolne , oni też nie robią przelewów w takie dni.

30 sie 2014, o 18:44

Można przelać na walutomat złotówki w niedziele, przewalutować i przelać na swoje dolarowe konto. Dolary zostana zaksięgowane nawalutowym koncie w niedzielę.
Przecież napisałem, że zrobiłem taka operacje w niedzielę:

Obrazek

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

30 sie 2014, o 19:01

Nie wiem czy będzie to dostatecznie widoczne.
Obrazek

30 sie 2014, o 19:02

Potwierdzam, również korzystałem w niedzielę i nie było kłopotu. Zapewne jest to możliwe dzięki temu, że wpłacając na konto walutomatu wszystko dzieje się w obrębie tego samego banku ;-)

Napisane przy pomocy RedmiNOTE

30 sie 2014, o 20:37

Nie zgadzam się z wami , nie mogłem przelać pieniędzy w niedzielę , właściwie to przelać mogłem ale na walutomacie były zaksięgowane dopiero w poniedziałek.
Zresztą jest też taka informacja na walutomacie,niestety nie mogę dołączyć załącznika.

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

30 sie 2014, o 20:59

Zobacz wyżej zamieściłem zdjęcie albo wejdź na walutomat.pl i poszukaj ile czasu trwa wplata i wypłata z walutomat.pl z poszczególnych banków.

30 sie 2014, o 21:48

chyba z ciekawosci az sprobuje .. ale walutomat jasno pisze przy gwiazdce obok 30min
Uwaga!
Podany czas jest orientacyjny i nie uwzględnia opóźnień wynikających ze strony banków. W wyjątkowych przypadkach czas księgowania może się wydłużyć do 12 godzin. Przelew zlecony w dniu wolnym od pracy lub w nocy może zostać zrealizowany w najbliższym dniu roboczym.
* Dotyczy wpłat i wypłat zleconych w dni robocze, w godzinach 8 - 23.
wiec nie wiem jak CI to zadziałało w niedziele
nawet wplacajac im z tmobile na ich tmobile , wiadomo ze normalnie pieniadze sa odrazu nawet w niedziele ale czy u nich to dziala ..
wpisalem nawet godzine 21;55 i ze chce wplacic pln z alior banku;
Czas
Przelew zostanie zrealizowany natychmiastowo. ale..

Wpłata zostanie zaksięgowana w ciągu 30 minut od pojawienia się na rachunku bankowym Walutomatu.
Koszt
Przelew wewnątrz banku jest darmowy.
Podany czas jest orientacyjny, nie uwzględnia dni wolnych od pracy oraz opóźnień wynikających ze strony banków.
Czas księgowania wpłaty wynosi maksymalnie do 12 godzin.

dodam że portfel czy inną rzecz mam pustą , nie chce zamienic odrazu ale i zasilic i potem zamienic i wyplacic
chyba weekendy maja wolne wszystkie te stronki 8-)
dajcie dobre info prosze bo cos mi tu nie gra.. :mrgreen:

tutaj jest tabelka ..
https://www.walutomat.pl/help.php?help=69#10241
Ostatnio edytowano 30 sie 2014, o 21:58 przez camel91, łącznie edytowano 1 raz

30 sie 2014, o 21:55

powiedzcie mi jeszcze jedno , przelewalem srodki na internetowykantor i robiac przelew jak pojawily sie ich dane do skopiowania byl tez swift kod , ale po co mi on skoro ja im przelewalem pln :?: zrobilem normalnie przelew krajowy na ich konto jak sie zaksieguje to mi zamienia na usd i przeleja sie na moje konto w tmobile walutowe usd, tylko nie wiem co z tym swiftem czy ja powinienem zrobic inny przelew i go gdzies wpisac czy to sie zawsze pokazuje .. robilem to pierwszy raz troche czytalem tu i tam w pomocy ale srednio o tym sie dowiedzialem

30 sie 2014, o 23:10

spróbowałem na walutomacie..

Kiedy zaksięgujemy przelew?

Jeśli zlecisz przelew w ciągu 5 minut, około 8:15 środki będą w Twoim portfelu.

Damy Ci o tym znać SMS-em i e-mailem.

prosze powiedz jak TY to zrobiles w niedziele :mrgreen:
Odpowiedz