Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

23 wrz 2014, o 20:52

Jak założyłeś konto walutowe i zaznaczyłeś kartę USD do tego konta z poziomu zalogowania, to karta USD Tobie dojdzie.

30 wrz 2014, o 14:06

Hej,
opłaca mi się za kilka drobnych rzeczy płacić zwykłą kartą do konta walutowego w Euro ?
Mieszkam w Niemczech i zastanawiam się nad zapłatą poprzez Niemieckie konto, no ale to ponoć niebezpieczne.
Sama już nie wiem... :roll:
Ustaw euro na ali i zapłać. Aliexpress cię nie okradnie.

2 paź 2014, o 23:21

ile kosztuje zapłata kartą za zakupy na ali?

3 paź 2014, o 05:17

na pierwszej stronie pisze.

6 paź 2014, o 14:50

Chinol mi napisał, że nie ma produktu, za który zapłaciłem i żebym wycofał wpłatę. Kliknąłem cancel order w sobotę, kiedy mogę mieć kasę?
Taki status mam:
Your order cancellation request is pending the supplier's approval.
Reason for Cancellation: The supplier said the product(s) I want is out of stock

6 paź 2014, o 15:52

7-10 dni

7 paź 2014, o 11:25

Czesc,
mam pyanie zamowilem cos za 19usd. to jakies 66zl. Mam konto w t mobile uslugi bankowe. Jesli zaplace moja karta debetowa ile by mnie to wyszlo drozej? bo nie wiem czy chce mi sie czekac za karta w usd...

7 paź 2014, o 11:44

Nie ma strachu - przy takiej kwocie to raczej groszowe sprawy będą.

7 paź 2014, o 12:18

do max 10 zl drozej (na oko)

12 paź 2014, o 14:29

Witam.
Mam pewien problem wczoraj kupiłem sobie coś na ali, (zakupu dokonywałem o 8:59 - po 9 zmienił się cennik, może to ma coś wspólnego). Po dokonaniu płatności wyskoczył mi jakiś błąd (nie pamiętam jaki, pomyślałem że po prostu jakiś zły nr karty wpisałem - master card). Próbowałem dokonać ponownie płatności wyskoczył mi błąd że nie mam wystarczających środków na koncie. Po czym okazało się że kwotę płatności mam już zablokowaną na koncie, a w ali tej płatności nie ma(dalej jest oczekiwanie na płatność) . Czy miał ktoś taki przypadek? Co jest z tymi pieniędzmi? Gdzie ew. to mam zgłosić?

12 paź 2014, o 15:33

zadzwo do banku w poniedzialek i opisz sytuacje

12 paź 2014, o 18:00

Podczas rejestracji w serwisie walutomat jest opcja podania kodu rabatowego, czy kod taki dostaje sie od np. polecającej osoby posiadającej juz konto w serwisie, czy...
Odpowiedz