Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

Postprzez swiezak82 » 14 cze 2014, o 09:37

Witam
Mam pytanko, zapłaciłem za przedmiot karta walutowa T-Mobile ale Aliexpres ze względów bezpieczeństwa nie zaakceptowali mojej wpłaty (chodzi o kwotę 150usd) pieniądze wróciły spowrotem na konto. Ktoś pisał żeby kupić najpierw coś za parę dolarów i później juz będzie możliwość zamówienia czegoś za większą kwotę. Tak więc zrobiłem i taka kwota przeszła ale czekać miesiąc to lekka przesada. Aliexpres wysłał mi wiadomość żebym dla weryfikacji przesłał im skan dowodu osobistego, karty i chyba zrzutu ekranu z konta walutowego. Czy ktoś wysłał coś takiego?
swiezak82
VIP

Pochwały: 51
Telefon:: Pentagram
ROM: 4.1.2

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez drago68 » 14 cze 2014, o 09:45

Gdyby to na mnie trafiło nic bym nie wysyłał. To jest moje zdanie....
Jak kasa zwrócona na konto, zrób ponowny zakup za 2-3 USD i czekaj, aż przejdzie płatność. Jeżeli przejdzie płatność, możesz śmiało robić zakup za większą kwotę.
Tak czasem bywa, że pierwszy zakup za dużą kwotę jest odrzucany przez aliexpress, ale nie ma reguły innym przechodzą od razu duże płatności. Dużo razy było pisane na ten temat. Poszukaj na forum, choćby w tym wątku.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez swiezak82 » 14 cze 2014, o 10:27

No właśnie na kwotę 6 dolarów przeszło a na 150 juz nie chce. Chyba zostało czekać aż zakup będzie w pełni zakończony. Tylko trochę to potrwa.
swiezak82
VIP

Postprzez drago68 » 14 cze 2014, o 12:34

Napisałem abyś poczekał i kupił za 150 USD dopiero jak płatność się zweryfikuje, przeważnie trwa to 24h a nie jak przejdzie.
Może jeszcze musisz ustawić dla karty limit dzienny transakcji...??? Sprawdź.
drago68
VIP

Postprzez basa » 14 cze 2014, o 13:21

swiezak82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Sprawdzałeś dokładnie emaila skąd napłyneła ta wiadomość , czy napewno od staffu z Aliexpress ? Mi to wygląda na próbe wyłudzenia przez jakiegos oszusta w celu przejecia twoich danych osobowych i numeru karty. Napisałbym do Aliexpress do supportu o zweryfikowanie tej wiadomosci. Oczywiscie skanów nie wysyłaj.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez swiezak82 » 14 cze 2014, o 13:39

drago68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No właśnie tak zrobiłem. Tą mniejsza kwotę zaakceptowali a tej większej juz nie.
Limity są ok bo przed każdą transakcja go ustalam a po daje na zero. Próbowałem zapłacić jak był limit na zero ustawiony to od razu wyskoczyła wiadomość wiec to nie to.
Obrazek
Dostałem coś takiego
swiezak82
VIP

Postprzez drago68 » 14 cze 2014, o 13:47

Tak szybko Tobie płatność tą na 6$ aliexpress zweryfikował.....?. Sprawdź w zamówieniu czy nie ma odliczania 24h.
drago68
VIP

Postprzez swiezak82 » 14 cze 2014, o 13:52

24 godziny juz nie ma, teraz jest 12 dni - czas dla sprzedawcy na wysłanie towaru
swiezak82
VIP

Postprzez drago68 » 14 cze 2014, o 13:55

No to jest OK.
A dlaczego płatność Twoja na 150$ nie przechodzi nie mam już innych pomysłów.
Poczekaj do jutra i spróbuj jeszcze raz...
drago68
VIP

Postprzez basa » 14 cze 2014, o 14:07

Moze sprobowac ten sam towar ale u innego sprzedawcy ? Tak tylko gdybam bo sprzedawca na aliexpress nie jestem i nie wiem jakie tam sa zasady ale moze kazdy sprzedawca zakladając swoj sklep na Ali okresla jakies limity bezpieczenstwa dla tranzakcji i jeden ma ostrzejsze inny lzejsze ? Moze warto sprobowac u innego sprzedawcy nawet kosztem ze bedzie tam o kilka dolarow drozej.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez fusse » 14 cze 2014, o 17:37

ja tez na Twoim miejscu bym im nic nie wysylal. zadnych skanow czy zdjec. aliexpress to nie policja,ze masz sie legitymować, bo chcesz sobie jakis telefon kupic. potem,sie okaże ,ze oprocz wyczyszczonego konta , bedziesz mial 3 kredyty na karku . kolega pare postów wyzej tez tylko kupowal na ali, a dane jakos wyplynely.
fusse

Pochwały: 7

Postprzez swiezak82 » 14 cze 2014, o 17:48

Tez nie wiem o co chodzi, będę próbował bo nic innego nie pozostało. Tylko nie wiem czy tym nie denerwuje Chińczyków, że kupuje a płatności odrzucone :-)
Apropo towar za 6 dolarów wysłany a raczej nadany nr. Zobaczymy pewnie po otrzymaniu przesyłki.
swiezak82
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI