Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
1 cze 2014, o 16:54
musze chyba przedzownić do BGZtu i zapytać o debetówkę w USD w takiej sytuacji.
Nie ukrywam że kupować często w ChRL nie będę ale te 2-3 rzeczy chcę ściągnąć.
1 cze 2014, o 17:09
To zapłać normalnie kartą w PLN do konta i trochę drożej wyjdzie Tobie dolar.
Ale nie wierzę, że zakupisz tylko 2--3 razy ,,,he,he, dlatego najlepsza opcja mieć konto dolarowe i kartę do tego konta.
1 cze 2014, o 23:23
Ja się podepnę, bo już mi to wszystko namieszało w głowie. Otóż chcę sobie zamówić case'a do telefonu na aliexpress. Z racji tego, że to kwestia 7$ nie chce mi się bawić w tworzenie nowych kont itp., bo wydaje mi się, że drogo mnie to nie wyjdzie. Mam inteligo konto dla młodych z kartą MasterCard Debit. Pytania to:
-Czy dobrze myślę, i nie ma sensu zakładać innych kont dla jednorazowej transakcji?
-Transakcja będzie na zasadzie przelewu? Jak nie to na jakiej?
-Chce ktoś mi sprzedać case'a do Umi X1 Pro? ;)
2 cze 2014, o 07:18
Nie ma sensu zakładać innego konta.
Płacisz nie przelewem z konta, tylko kartą tą Kartą MasterCard Debit (numer karty+ security cod CVV2).
2 cze 2014, o 12:29

żeby nie zakładać nowego konta zakupiłem na allegro kartę walutowa dolarową BZ WBK za 15 zł . po kilku dniach otrzymałem kartę z PIN-em , numer rachunku walutowego ( kod trzycyfrowy do operacji internetowych odręcznie napisany na karcie ) zarejestrowałem ją na stronie BZ WBK . Zarejestrowałem się na walutomat pl , zrobiłem przelew ze swojego ROR-u do walutomatu zamieniłem zł na dolary i przelałem na rachunek karty walutowej . PO godzinie zrobiłem próbny zakup pendriva za 10 dolarów . dolary kupiłem po 3,04 zł koszt operacji jakieś 2 centy. może komuś się przyda taki sposób
2 cze 2014, o 17:20
szkoda 15zł które wydałeś na karte z ograniczeniami, zobacz jak drogie jest w tym prepaydzie rozładowanie karty i jaki jest maksymalna wielkość płatności, możesz nie kupić fajnego telefony bo cię zablokuje karta. Do trzech miesiece podobnie jak większość ludzi co kupiła taką kartę do płatności w chinach porzucisz ta karte przedpłaconą i założysz normalne darmowe konto z kartą..
na pierwszej stronie jest zawsze aktualny najtańszy i bezpieczny sposób płatności.
jest też instrukcja płacenia, tam wszystko pisze a wy dalej o przelewach i innych nieciekawych pomysłach na płatność.
2 cze 2014, o 18:09
Karty nie mam zamiaru rozładować po prostu wykupię do zera .A limit transakcji bezgotówkowych to coś koło tysiąca euro dziennie . TAK drogiego fona nie mam zamiaru kupować
6 cze 2014, o 09:19
Nie było.
Jak się ma konto w zwykłym Aliorze i robisz przelew na Kantor Walutowy to kasę masz w sekundę niezależnie od pory dnia czy nocy.
Masz rację, że nie ma zupełnie żadnych opłat. Sam korzystam i jestem mega zadowolony.
Oczekiwanie na kartę po złożeniu wniosku do 14 dni (ja czekałem 8).
6 cze 2014, o 14:02
Virtual card usd koszt 25 zl i wazna 5 lat z mbanku. Ja sobie chwale juz 14 operacji oplacilem bez problemu.
Wysłane z mojego Lenovo S930 przy użyciu Tapatalka
6 cze 2014, o 14:10
Tak, tylko opłata .....25zł co roku.
Są tańsze właśnie sposoby płacenia kartą, gdzie utrzymanie konta i posiadanie karty jest równe przez rok 0zł i nie trzeba nawet robić limitu transakcji.
6 cze 2014, o 14:35
Tylko trzeba byc w innym banku, co mi nie pasuje. Nie zminie banku z tego powodu
Wysłane z mojego Lenovo S930 przy użyciu Tapatalka
6 cze 2014, o 14:51
Ale nikt Ci przecież nie każe zmienić banku, a proponuje darmową opcję która Cie do niczego nie zobowiązuje
A skoro jest coś za darmo to dlaczego nie skorzystać?