Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez zywic » 20 maja 2014, o 16:05

Witam jak to jest z tą kartą debetową w dawnym alior sync? Czy to jest na prawdę aż tak niebezpieczne? czy jeśli będę np zamawiał od polecanego sprzedawcy to te szanse się zmniejszają? Czy mogę śmiało płacić debetową w t-mobile?
zywic

Telefon:: HTC

Postprzez Kyrtap » 20 maja 2014, o 16:59

Co ma niby być niebezpieczne?

SGS III i9300 - Tapatalk
Kyrtap

Pochwały: 2
Telefon:: Samsung

Postprzez zywic » 20 maja 2014, o 17:11

wydaje mi się, że gdzieś pisano o tym, że mogą okraść konto bo jeżeli mamy wirtualną kartę to bank tworzy nam subkonto dzięki czemu jest to bezpieczne
zywic

Postprzez Kyrtap » 20 maja 2014, o 18:16

Bzdur się naczytałeś.
Zrób po prostu tak, że nie trzymaj całej kasy jaką masz na koncie, do którego podpięta jest karta i wszystko będzie w porządku.

SGS III i9300 - Tapatalk
Kyrtap

Telefon:: Samsung

Postprzez zywic » 20 maja 2014, o 18:22

A jak jest z przelewem? Już wolę nie ryzykować utraty czegokolwiek z tego konta z uwagi na to, że jestem niepełnoletni, a konto należy do brata. Dużo stracę robiąc przelew w mbanku>?
zywic

Postprzez mediauser » 20 maja 2014, o 19:00

@zywic, lepiej kartę pre-paid np. w BZ WBK w USD nabyć (koszt 15 zł).
Co do ceny przelewu zagranicznego w mBanku to wynosi on 0,25% wartości transakcji, ale nie mniej niż 20 zł i nie więcej niż 200 zł.
http://www.mbank.pl/pomoc/info/konta/pr ... iczne.html
mediauser

Telefon:: Nokia

Postprzez zywic » 20 maja 2014, o 19:27

Dobra zobaczę jeszcze jak będzie w PEKAO bo dziewczyna brata tam pracuje więc może coś wymyśli
zywic

Postprzez dash4 » 20 maja 2014, o 22:17

Założyłem własnie konto w t-mobile i mam tylko pytanie - jak założyć kartę w tym czymś do płatności na allieexpress ??
Mógłby ktoś podrzucić jakiś tutorial?
Ewentualnie nakierować mnie gdzie tam zakłada się te konto walutowe oraz czy potrzebuję do tego konta karty?
Czy wydanie karty do konta głównego w PLN oraz karty do konta w USD coś kosztuje- ewentualnie użytkowanie? Rozumiem że potrzebuję dwóch kart?
Ewentualnie żeby zminimalizować liczbę plastiku w portfelu czy i w jaki sposób mogę zrezygnować z karty do konta głównego w PLN bo domyślam się że ta do konta w USD będzie mi potrzebna?
Pozdrawiam
dash4
AKTYWNY

Telefon:: htc

Postprzez drago68 » 20 maja 2014, o 22:25

Jak masz aktywowane konto w PLN to z poziomu zalogowania zakładasz konto walutowe i kartę MasterCard w USD do tego konta.
Karta powinna dojść do 7 dni.
Z karty do konta PLN możesz zrezygnować jeżeli nie użyłeś do płatności ani razu.
Prowadzenie kont oraz posiadanie kart do tych kont jest bezpłatne wynosi 0 zł.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez dash4 » 20 maja 2014, o 22:46

Czyli karta do konta w USD będzie mi potrzebna i tą muszę mieć? Jest tak samo darmowa jak do PLN ?
Karta do konta w PLN szczerze powiedziawszy nie jest mi potrzebna dlatego tak jak pisałem - wolę ograniczyć zbędne plastiki w portfelu.
W związku z tym że dopiero przed chwilą otworzyłem konto w TM - nie aktywując karty do konta PLN, bo jej po prostu nie mam-TM uzna że karta "przepadła" lub coś podobnego?
dash4
AKTYWNY

Telefon:: htc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI