Jak płacić na aliexpress

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Jak płacić na aliexpress

Postprzez dash4 » 14 maja 2014, o 21:58

Witam.
Panie/Panowie chyba od roku przymierzam się do kupienia czegoś z chin.
Stwierdziłem że dość "opier....nia się" i trzeba wziąć się do roboty.
Forum czytam już dość długo także ogólne zasady zakupów znam. Przymierzam się do RedRice 1s
Chciałbym tylko potwierdzić pewne rzeczy a mianowicie jak jest z mBankiem i walutomatem.
W mBanku założę sobie ekartę. W walutomacie również zakładam konto- z tym że przejrzałem ich opłaty i widzę że prowizja z walutomatu za wypłatę do mBanku USD to (opłata stała 0,2% od kwoty) + do tego 5zł z wypłatę USD. W tym wypadku jest sens korzystać z walutomatu? Różnice w kursach to z tego co widziałem to max 10gr, więc jest sens wymieniać kasę przez walutomat podliczając wszystkie opłaty dodatkowe za wymianę i wypłatę USD do mBanku? Przy operacjach typu - kupno telefonu (w moim wypadku RR1s) kwota operacji to ok 200$.
Pytam się o sens i opłacalność takiej operacji osób które korzystają z tego sposobu ponieważ być może w swoich kalkulacjach popełniłem gdzieś błąd lub czegoś nie uwzględniłem.
Z góry dziękuję i mam nadzieję że wszyscy zrozumieli ocb.
Pozdrawiam
dash4
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: htc

Postprzez drago68 » 14 maja 2014, o 22:10

Bank T-mobile dawny Alior Sync karta walutowa w USD zero opłat za kartę i korzystanie z konta + walutomat przelewy za darmo do Banku T-mobile.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez dash4 » 14 maja 2014, o 22:30

Wiem że są tańsze formy niż taki mbank, (swoją drogą o t-mobil dowiedziałem się z posty wyżej- dzięki) ale ja mam już dwa konta i nie specjalnie mi się chce zakładać trzecie- tym bardziej w takim "tworze" na stronie którego nie specjalnie mogę znaleźć info które mnie interesi.
dash4
AKTYWNY

Pochwały: 2
Telefon:: htc

Postprzez BeeFer » 15 maja 2014, o 00:51

Czy przeszła komuś zwykła debetówka z pko bp przy płatności na ali?
BeeFer

Telefon:: Samsung

Postprzez ryhit » 15 maja 2014, o 00:58

Jak w mbanku płacę kartą do transakcji internetowych rozliczaną w USD, to jest jakaś prowizja od tego czy kasa przeliczana jest po kursie banku ?
ryhit

Pochwały: 1

Postprzez ebola1972 » 15 maja 2014, o 01:05

Kartą wirtualną w USD płacisz po kursie mbanku bez dodatkowych opłat.

Wysłane z Xiaomi Redmi
ebola1972
VIP

Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi RR

Postprzez puti100 » 15 maja 2014, o 05:19

BeeFer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak, ja wczoraj płaciłem debetówką pko bp, ale jeszcze nie mam operacji w historii rachunku, nie wiem po ile policzyli dolara
puti100

Postprzez jackieboy » 15 maja 2014, o 19:28

Witajcie

Jak poradzić sobie z komunikatem uniemozliwiającym zapłate

Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

z t-mobile bankowego, karta walutowa i dolarami na koncie

dzięki z gory
jackieboy

Postprzez drago68 » 15 maja 2014, o 19:33

Dość środków na koncie..?
Konto i karta aktywowana...?
Limity dzienne, miesięczne ustawione....?
Czy pierwszy zakup za dużą kwotę $.
Mi płatność dzisiaj rano bez problemu przeszła z karty USD z banku T-mobile.
drago68
VIP

Pochwały: 86
Telefon:: Xiaomi RN4

Postprzez dytruff » 15 maja 2014, o 19:35

Limit płatności ustaw odpowiednio wysoko

Wysłane z mojego ZTE V975 przy użyciu Tapatalka
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

Postprzez puti100 » 16 maja 2014, o 18:41

puti100 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

tak, ja wczoraj płaciłem debetówką pko bp, ale jeszcze nie mam operacji w historii rachunku, nie wiem po ile policzyli dolara

dolara policzyli mi 3,137, chyba nie jest źle!?
puti100

Postprzez kokonmaster » 16 maja 2014, o 23:20

Witam. Jest to mój pierwszy post na forum także jak zadaję glupie pytania lub gdzieś jest odpowiedź to poprosiłbym o link.

Mam zwykłe konto osobiste. Nie walutowe. Posiadam kartę debetową mastercard z Alior Sync, teraz już T-mobile. Czy jak zapłącę tą kartą to będę ponosić jakieś dodatkowe opłaty oprócz prowizji banku?
Coś typu np. 30zł za płatność kartą do banku poza europą itd.?

Mam też pytanko bo chcę zamówić odtwarzacz mp3 w słuchawkach. Którą ofertę wybrać lepiej i wydaje wam się bezpieczniejsza? Może znajdziecie coś lepszego. Jak tak dajcie link na pw. To moje pierwsze zakupy z chin i trochę się boję.

Pierwszy sprzedawca:
http://www.aliexpress.com/item/2014-new-Wholesale-4GHot-sale-Music-Player-Sports-MP3-Walkman-for-Sony-W-series-NWZ-W262/1727273734.html
(wersja z 4gb)

Drugi sprzedawca:
http://www.aliexpress.com/store/product/Wholesale-4GHot-sale-Music-Player-Sports-MP3-Walkman-for-Sony-W-series-NWZ-W262-with-gift/910785_835381013.html(wersja z 4gb)
http://www.aliexpress.com/store/product/Wholesale-Free-Shipping-8G-Music-Player-Sports-MP3-Walkman-for-Sony-W-series-NWZ-W262-with/910785_1721654774.html(wersja z 8gb)

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam :)
kokonmaster

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI