Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

25 maja 2014, o 20:15

ok
Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

o tym koncie mowimy? :)

25 maja 2014, o 20:35

Tak, otwierasz w PLN, następnie USD i zamawiasz kartę do walutowego, pocztą szła ok 2 tygodnie...

25 maja 2014, o 20:39

o cholera jak pojde do banku to od reki ?

25 maja 2014, o 21:33

@qwasz11, T-Mobile Usługi Bankowe ma zaledwie kilka/kilkanaście oddziałów w całej Polsce. Łatwiej będzie pójść do zwykłego salonu telekomunikacyjnego T-Mobile.
Ale karta zapewne i tak zostanie wysłana Pocztą Polską. Możesz wybrać kuriera za dodatkową opłatą (50 zł).

26 maja 2014, o 22:47

Czy płaci ktoś przez alipay? Ponoć najbezpieczniejsze. Bo ja tego nie ogarnąłem i ostatecznie zapłaciłem kartą (rozliczaną w $ oczywiście).
Przy płatności zaznaczyłem opcję "alipay", wtedy przekierowało mnie na alipay wallet, na którym się zarejestrowałem ale nie potrafiłem sfinalizować płatności. Jak się loguję na alipay to mam 0 dolarów i nie wiem czy to trzeba też jakoś doładować? Nie znalazłem opcji powiązania karty płatniczej z kontem alipay.
Może mi ktoś wyjaśni łopatologicznie jak tego używać?

27 maja 2014, o 07:01

Siema. Zamówiłem jakiś czaś temu telefon na ali, ale sprzedawca ciagle go nie wysyła, chcę zrezygnować z zakupu. I teraz moja pytania. Gdzie wrócą moja pieniądze? Płaciłem kartą walutową Mbank. Pieniadze normalnie wrócą na karte/konto? Proszę o szybką odpowiedź.

27 maja 2014, o 07:02

Odpowiedź podana tysiąc razy.
Wrócą na miejsce, z ktorego wyszły - czyli konto z podpiętą do niego kartą.

SGS III i9300 - Tapatalk

1 cze 2014, o 12:06

Mam zalozone konto walutowe w wbk. Moge teraz robic normalnie przelew?

1 cze 2014, o 12:16

przelewy sa drogie i nie opłacalne , musisz miec karte walutowa do tego konta i wtedy możesz normalnie płacić kartą podpiętą pod twoje konto wbk

1 cze 2014, o 13:58

snapkejs napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kto bogatemu zabroni.

1 cze 2014, o 15:44

czyli najsesnowniej wychodzi założyć konto w tmobile+walutowe z kartą w USD?
Patrząc po stronie tmobile i tak wychodzi 30zł od przelewu zagranicznego.

Szkoda że nie widzę w BGZ jakiejś taniej opcji do skorzystania aby zapłacić w ChRL

1 cze 2014, o 15:59

Ale nie płacisz przelewem tylko kartą do danego konta, czy jest to w PLN , czy walutowe.
Nie płacimy przelewem...., bo jest to drogi koszt..!
Odpowiedz