JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez existe » 21 sty 2015, o 21:11

E65 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

linijke wyzej napisano
blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez ices82 » 22 sty 2015, o 09:47

Witam. Może niektórzy co czytali moje poprzednie posty o zakupie ZTE V5 u CBT (HK) pamiętają, że chińczyk zażądał ode mnie 109 $ za przesyłkę która została odesłana przez DHL do nadawcy? Telefon nie przeszedł przez procedurę urzędu celnego z powodu braku CE. Dziś zakończył się spór ze sklepem z wynikiem FULREFUND dla mnie. NIE POLECAM tego sklepu, naciągacze.
brak
ices82

Telefon:: MyPhone DuoSmart

Re: Odp: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez grendel » 22 sty 2015, o 12:42

bartchezzz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Pierwsza część zdania oznacza, że w pierwszej kolejności dostaniesz zwrot gotówki. Status tej operacji możesz obserwować w zakładce "financial" zamówienia.

W drugiej części piszą, że gdyby jednak ta paczka w późniejszym terminie do Ciebie dotarła - proszą o dokonanie ponownej wpłaty za ten otrzymany towar.

Jak to zrobić - jest chyba w FAQ. W skrócie - dokonujesz tego samego zakupu, piszesz do sprzedawcy, żeby podał w formularzu nr trackingowy ale zamówienia Ci nie wysyłał, bo odebrałeś poprzednie, za które dostałeś wcześniej full refund. Ot, co.
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez existe » 22 sty 2015, o 14:16

ices82 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

no bravo
existe
existe
VIP

problem z zakupem

Postprzez go4it » 25 sty 2015, o 13:32

Witam wszystkich,
Jestem tu nowy i mój problem nie dotyczy telefonu ale procedury są przecież takie same. Kupiłem na aliexpress klawiaturę do laptopa, klawiatura przyszła szybko bo po 11 dniach. Kłopot w tym ze klawiatura wprawdzie działa ale jej podświetlanie juz nie. Ewidentnie widać ze taśma od podświetlania jest uszkodzona. Klawiatury odsyłać nie chce bo udało mi się przełożyć podświetlanie ze starej. Natomiast doszedłem do wniosku ze skoro uszkodzone to dlaczego mam płacić jak za nowe. Napisałem do gościa ze jest klawiatura uszkodzona i na pewno nie nowa i ze uważam ze powinien mi zwrócić cześć pieniędzy których zresztą jeszcze nie otrzymał bo jeszcze nie zgłosiłem aliexpress ze otrzymałem przesyłkę. Jak myślicie jaka jest szansa żeby załatwić sprawę po mojemu i czy jest wogóle taka możliwość ?? Możecie mi ewentualnie coś doradzić jak się teraz zachować ?? Czy dogadywac się z gościem czy zgłosić do aliexpress ??
go4it

Telefon:: Note 3

Re: problem z zakupem

Postprzez fake4r » 25 sty 2015, o 13:44

Musisz otworzyć spór o częściowy zwrot i tyle. Inaczej się pewnie nie dogadacie, chyba że będzie chciał oddać Ci kasę na paypal bo czasem mi tak proponowali. W każdym bądź razie nie korzystam z paypala więc otwierałem za każdym razem spór.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez go4it » 25 sty 2015, o 13:49

To był mój pierwszy zakup wiec możesz mi wytłumaczyć jak się to robi i jak najlepiej opisać problem żeby aliexpress bylo bardziej przychylne mi ??
go4it

Postprzez blue_voyager » 25 sty 2015, o 13:50

A próbowałeś zajrzeć do forumowego FAQ w tym dziale? Tam jest opisana procedura sporu.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez go4it » 25 sty 2015, o 13:55

Nie ale już nadrabiam dzięki za szybka odpowiedz :)
go4it

Postprzez blue_voyager » 25 sty 2015, o 13:59

Od tego powinieneś zacząć zanim w ogóle zadałeś pytanie.
Jeśli będziesz miał jakieś pytania pisz w odpowiednim wątku, czyli tym dotyczącym sporów. Posty przenoszę.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez jajeczko » 28 sty 2015, o 13:49

Cześć. Przeglądałem FAQ i wyrywkowo temat i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Zamówiłem bokserki, 3 rozne kolory. Sprzedawca wysłał mi 3 jednego koloru oraz zły rozmiar. Otworzyłem spór, wkleiłem zdjecią.

Dostałem odpowiedz, ale wiadomością prywatną:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pytanie moje brzmi:
Czy sprzedającemu chodzi o to bym zamknął spór i sprawa poszła w zapomnienie? Bo o ile dobrze myślę, po zamknięciu sporu nie mam szans na odzyskanie towaru, który chciałem zamówic.
jajeczko

Pochwały: 1
Telefon:: samsung

Postprzez existe » 28 sty 2015, o 14:45

jajeczko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

oczywiscie moze byc i tak jak piszesz, to zalezy ile zostalo do konca ochrony - to wiesz tylko Ty
ps po zamknieciu - mozna ponownie otworzyc - oczywiscie przed koncem ochrony
existe
existe
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI