JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez djsun » 24 lis 2014, o 16:36

czy ktoś próbował odzyskać kupony jeżeli z winy sprzedającego nie wysłano przesyłki??
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Postprzez karuzel » 24 lis 2014, o 17:34

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Powstrzymałbym się przed komentowaniem bez pełnej wiedzy odnośnie zamówienia/sporu. Dla twojej informacji spór założyłem po 55 dniach (z czego 53 dni tracking był na niezmieniającym się statusie. Do tego po 40 dniach wysłałem informację do sprzedawcy, że coś jest nie tak bo status się nie zmienia, co pozostało bez odpowiedzi. Dopiero po założeniu sporu sprzedawca pokusił się o jakieś wyjaśnienia. Spór założyłem 55 dnia, a nie 60 aby mieć jeszcze możliwość ponownego zamówienia towaru, który ma być prezentem świąteczny. Także zanim zaczniesz kogoś oceniać pokuś się o zdobycie pełnych informacji w sprawie, w której chcesz zabrać głos.
karuzel

Pochwały: 1
Telefon:: SAMSUNG

Postprzez zenek2724 » 24 lis 2014, o 20:26

hellhammer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po wpisach kolegi ogólnie widać że zamiast pomocy tylko ocenia i jedzie po każdym. Specjalista zasrany się znalazł.
zenek2724

Pochwały: 1
Telefon:: LG G3
ROM: Android 5.0

Postprzez felix68 » 26 lis 2014, o 17:47

witam

Mam pytanie wygrałem spór w zakładce finanse jest informacja, że Refund Completed 16 listopada
do dziś nie otrzymałem pieniędzy płatność kartą skrill czy ktoś z was miał podobny problem w jaki sposób można kontaktować się z ali?
felix68

Telefon:: sony
ROM: 1

Postprzez djsun » 26 lis 2014, o 17:49

czekaj na pewno dostaniesz...
ja na jeden czekałem ponad dwa tygodnie
LeEco x800 Us
djsun

Telefon:: x800
ROM: cuco

Postprzez felix68 » 26 lis 2014, o 17:54

a jest jakiś mail do nich lub inny kontakt niż wirtualna eva:-)?
felix68

ROM: 1

Postprzez blue_voyager » 26 lis 2014, o 18:00

Niezależnie co napiszesz, dostaniesz odpowiedź, że masz czekać. Nie bój się, oddają każdemu należne pieniądze.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Re: Odp: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez grendel » 26 lis 2014, o 18:29

felix68 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ali tylko zleca zwrot należności. Nie ma wpływu na czas, w jakim instytucje finansowe (bank, Visa, Mastercard czy inne) rozliczą tę transakcję między sobą.
Jedno jest pewne - przy "full refund" otrzymasz z powrotem kwotę dokładnie taką, jaką uiściłeś. Cierpliwości.

Oczywiście jeżeli płaciłeś z konta o innej walucie niż waluta transakcji, mogą występować różnice. Wynikają one tylko i wyłącznie z różnic kursowych na dzień transakcji i ewentualnego przewalutowania. I raz możesz dostać więcej np złotówek a raz mniej. Jeśli płaciłeś z konta dolarowego i płatność ustawiłeś na dolary, to kwoty będą identyczne.
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez zokna » 26 lis 2014, o 18:41

Mam problem z przesyłką, która do mnie nie dotarła. Chińczyk na początku podał nr paczki, która dotarła do innego miasta dokładniej do Radomia. Na pytanie co się dzieje że przesyłka dotarła do innego miasta i czy wysłał do mnie paczkę na mój adres odpowiedział coś takiego:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po 30 dniach kolejne moje pytanie czy coś wiadomo na temat mojej paczki odp:

Na 9 dni przed końcem 60dni oczekiwania na moją wiadomość,iż do tej pory nie ma u mnie paczki:

I 23.11 automatycznie wydłużył czas oczekiwania o 30 dni. Czy Chińczyk od tak może sobie wydłużać czas w nieskończoność bez moje zgody?
Po czym napisał:

Nie chcę już dłużej czekać na przesyłkę która może dojdzie może nie. Nie wiem co mam robić bo przesyłka w aliexpress "Logistics Information:" widnieje jako dostarczona ale nie do mojego miasta i nie do mnie.
Wszystkie wcześniejsze paczki dochodziły bez problemu więc mój adres podany na alie jest 100% poprawny.
Pomocy, co mam zrobić aby to zakończyć w miarę sensownie?
zokna

Postprzez blue_voyager » 26 lis 2014, o 18:46

Załóż spór i jako powód wybierz "przesyłka została wysłana na zły adres". Nie powinno być kłopotów z uzyskaniem full refund.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez wacie72 » 26 lis 2014, o 18:52

Skoro przesyłka już jest dostarczona i tak widnieje w trakingu , jednak nie jest to Twoje miasto to otwieraj spór,a zaraz potem eskaluj.Oczywiście full refund. Ta paczka jest nie dla Ciebie i niech Chińczyk nie ściemnia.

Jak zwykle blue_voyager mnie "wyprzedził" ;)
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez zokna » 26 lis 2014, o 19:15

blue_voyager i wacie72 - dziękuję za pomoc:) spór założony, tylko jeszcze takiej opcji do eskalowania nie widzę:(
zokna

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI