przez sanna » 5 gru 2014, o 15:22
Witam wszystkich! Parę dni temu otrzymałam zakupiony na Ali Hongmi Redmi Note 1W. Sprawdziłam telefon i oto wyniki:
brak na pudełku oryginalnej naklejki MI z hologramem i ukrytym pod zdrapką kodem serwisowym umożliwiającym identyfikację produktu
Settings/CPU 1,7GHz (powinno być Octa-core1,7GHz)
Settings/CPU/Serial Number 0123456789ABCDEF
naklejka pod baterią: SN702800283250 500 (IMEI w telefonie zgodny z tym na naklejce) - czyli drugi SN
2 procesory 1,7GHz – wykryte przez CPU Identefier apk
ładowarka – napisy na większym boku a nie na stronie z bolcami
Poza tym BT działa tylko w jedną stronę i co jakiś czas (nigdy nie wiadomo kiedy) wyświetla mi się b.dziwna tapeta i szybko znika. Niestety nie udało mi się zrobić jej foto. Założyłam spór z tytułem podróbka i full refund without returning of goods. Sprzedawca b.szybko się odezwał i określił moje dowody (w postaci sceenshotów i zdjęć jako niewystarczające) proponując full refund za odesłaniem towaru oraz dodał zdanie,które mnie mocno zastanawia:
You let AliExpress team handle this dispute, they will not promise you this too much to ask.
Mam jeszcze 10 dni na toczenie sporu. Nie oczekuję, że się przyzna do podróbki, ale nie chcę też ponosić dodatkowych kosztów. Obawiam się też sytuacji, że gdy się zgodzę na odesłanie telefonu, po jego otrzymaniu może stwierdzić, że go uszkodziłam i nie jest na 100% sprawny. W regulaminie Ali doczytałam się, w przypadku nieosiągnięcia porozumienia przez strony w czasie regulaminowym, "the refund request will be accelerated and be submitted to Alibaba.com for resolution."
I teraz moja wątpliwość, co robić: czy czekać, aż czas upłynie czy rozszerzyć spór? Dziwnie też brzmi, że odsyła mnie do teamu Ali, jakby z góry wiedział, że nie wygram. A przecież nie chodzi o parę dolarów tylko pareset.
Bardzo proszę o radę.