JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez lexio » 28 lip 2014, o 21:53

wydłuż jeszcze sam czas dostawy ( będziesz miał tam na ile dni chcesz ) i dogaduj się i obserwuj jak sie dogadasz kiedy paczka do niego dotrze bo u nich sami muszą iść odebrać paczkę więc musisz o tym przypomnieć jak będzie chińczykowi
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez piotr_ali » 29 lip 2014, o 15:54

Witam, mam problem z zakupionym telefonem. Zapłaciłem, i potem dostałem wiadomość, że była pomyłka i muszę dopłacić, bo inaczej nie wyślą. Oczywiście się nie zgodziłem. Dałem cancel order i wybrałem, że sprzedawca nie chce wysłać towaru. No ale on się nie zgadza i każ mi wybrać, że to z mojej winy, na co ja oczywiście nie chce się zgodzić. Czego oni się tak boją przyjąć na siebie winę? I po co są te opcje jak sprzedawca i tak może ich nie zaakceptować...
Wkurzył mnie ten sprzedawca, bo straciłem czas i 3 kupony zniżkowe po 10$, więc nie chce żeby mu to uszło na sucho.
Co radzicie zrobić? Chciałbym chociaż mieć możliwość wystawienia mu negatywa i jakoś zakończyć tą sprawę.
aktualnie odpisał mi "so if you insist this reason ,order will close after 5 days 10 hours,tks " co się stanie po tych 5 dniach?
piotr_ali

Telefon:: htc desire

Postprzez dytruff » 29 lip 2014, o 16:20

To co napisał: "order will close"
dytruff
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: ZTE v975
ROM: B06

JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez basa » 29 lip 2014, o 16:24

Jak dostaniesz refund platnosci kupony powinny wrocic kwestia tylko do kiedy mialy waznosc bo ona sie nie przedluzy. Sprzedawca jak dasz cancel z jego winy dostaje jakies tam upomnienia od ali pewnie przy wiekszej ilosci takich upomnien moga mu zablokowac konto. Nie za bardzo wiem o co chodzi sprzedawcy z tymi dniami, ja bym mu nie odpuscil i odpowiedzial ze jak nie uzna twojego powodu zgodnego z prawda zreszta to zglosisz to do staffu aliexpress, ali widzi cala korespondencje wiec w razie czego masz czarno nia bialym kogo wina.
basa
VIP

Pochwały: 74
Telefon:: OneMinus Two
ROM: RAM

Postprzez maciek-roo » 29 lip 2014, o 16:54

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy na Aliexpress (tak jak u nas w Polsce) jest możliwość zwrotu towaru do 10 dni od otrzymania bez podawania przyczyny?
We wszystkich przykładach w tym wątku zamówiony towar był wadliwy. A mi chodzi o sytuację kiedy towar jest w porządku ale postanowiłem z niego zrezygnować kilka dni od otrzymania.
Jak powinno się załatwić taki zwrot? Ja zwracam telefon, a oni mi kasę.
Też zakłada się jakiś spór?

Prosiłbym o pomoc,

Pozdrawiam :)
maciek-roo

Telefon:: htc

Postprzez piotr_ali » 29 lip 2014, o 17:44

Po rozmowie na czacie ali, poradził mi abym wybrał, że to moja pomyłka, to dostane zwrot, bo to samo będzie po tych pięciu dniach z automatu. Na pytanie po co są więc opcje, że to z winy sprzedawcy, jak może ich nie przyjąć, odpisał mi, że rozumie i jest mu przykro, ale poradzić mi tylko może to co wcześniej. Dla mnie system totalnie bez sensu. A 10$ zniżki przepadły :(
Robbo - no ale czy jak dam cancel z mojej winy to chyba wtedy cała aukcja zniknie i nie da się wystawić komentarza, i o to właśnie chodzi sprzedawcy?
Ostatnio edytowano 29 lip 2014, o 17:50 przez piotr_ali, łącznie edytowano 1 raz
piotr_ali

Telefon:: htc desire

Postprzez Robbo » 29 lip 2014, o 17:46

Napisz mu dużo więcej warty komentarz.

Ja i G2
Robbo
AKTYWNY

Pochwały: 16
Telefon:: Samsung Galaxy Nexus
ROM: MIUI V5

Postprzez metys » 29 lip 2014, o 20:01

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

ciąg dalszy mojego sporu wygląda tak:
Obrazek

sprzedawca na początku wysłał mi zdjęcie paczki którą wysłał,
później napisał że mają problemy z systemem i prosi o cierpliwość, a teraz twierdzi że poczta zwróciła mu przesyłke i jak tylko ją dostanie to wyśle ponownie bo nie ma na stanie tego telefonu .
proszę napiszcie mi jakie mam możliwości rozwiązania tego sporu
metys

Telefon:: 666666666

Postprzez grendel » 29 lip 2014, o 22:02

Jak przesyłki nie było w trackingu, to nie nadał jej w ogóle.

Napisz to, zrób zrzut ekranu z jakiejś strony trackingowej i ponów swoje żądanie pełnego zwrotu z winy sprzedawcy - brak trackingu.

Jeśli paczka nie pokazała się w śledzeniu, to znaczy, że nie dotarła do urzędu pocztowego. Przecież to jasne jak słońce.

A zdjęć kartonu to może mieć milion. Niech przedstawi zdjęcie z pieczątką urzędu pocztowego. Tam będzie data nadania. Lub inny dokument NADANIA paczki.

Takimi zdjęciami to może sobie wychodek wytapetować a nie przedstawiać jako dowód w sporze.

Namalowałem w Tapatalk
grendel
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: Letv X600
ROM: BB72 07S RL

Postprzez Mad_MAX » 29 lip 2014, o 23:26

Ostatnio miałem dokładnie taki sam spór i bez problemu Ali przyznało mi rację i dostałem zwrot.

Zrób screeny z różnych stron do śledzenia przesyłek i powklejaj w sporze , że brak informacji itp. i będzie dobrze :)
HTM H9001 -> Star N8000 -> Star N9800 -> Elephone P8 Pro -> Lenovo K3 Note -> Mi MAX 2GB/16GB -> Mi MAX 2 4GB/64GB (Sprzedam) -> MI MIX PRO 6GB/256GB
Mad_MAX
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Xiaomi Mi MAX 2
ROM: 7.1.1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI