Cześć,
w sumie specjalnie się zarejestrowałem aby uzyskać poradę.
Z Aliexpress korzystałem już wcześniej i byłem zadowolony - również dzięki informacjom z tego forum.
Jednakże teraz potrzebuję porady.
Mianowicie kupiłem dwa telefony u różnych sprzedawców - doszły- są całe - działają i tu nie ma problemu.
Do jednego z nich kupiłem na tym samym zamówieniu dodatkowe szkło hartowane:
Telefon jest to Umi Super - i szkło niby oryginalne do tego telefonu.
Zakup w oficjalnym sklepie UMI na Ali
https://www.aliexpress.com/item/Origina ... .58.8Pav8aNiestety nie doczytałem przed zakupem w necie, że do tego telefonu najprawdopodobniej nikomu jeszcze się nie udało w 100% dobrze przykleić to szkło. Z racji tego że telefon ma szkło 2,5D
W opisie niby piszą, na czerwono że szkło nie pokrywa 100% ekranu - i z tym nie miałbym problemu.
Problemem jest to że nie przylega do ekranu w 100% Po brzegach na około odstaje na szerokość 3-6 mm. I to jest ten problem co mają inni użytkownicy.
Oraz druga sprawa - dotyk ze szkłem jest dziwny, czasami nie reaguje i trzeba kilka razy paluchem dotknąć/przesunąć po ekranie
Bez szkła - dotyk działa prawidłowo.
Szkło nie było najtańsze - 9,99$
Jak na razie potwierdziłem tylko odbiór - nie dałem feedbacka
Opis trochę długawy ale mam nadzieję, że wystarczający.
Miał ktoś podobny przypadek? Próbować bawić się w Dispute. Jeszcze nigdy tego nie robiłem.
Nie wiem co mógłbym ugrać - zwrot paru dolarów za szkło? Bo pewnie nie 100%?
Czy najpierw pisać do nich normalną wiadomość?
Czy przy takim przedmiocie Chinole mnie oleją - bo stwierdzą że źle założyłem. Tak by pewnie było na allegro :)
pozdrawiam