JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: JAK OTWORZYĆ SPÓR NA ALIEXPRESS

Postprzez lexio » 25 cze 2014, o 19:41

niech zdjęcia zrobi paczki z "Przesyłka nadeszła z zagranicy w stanie uszkodzonym "(po angielsku przetłumacz co jest na zdjęciu ) pusta paczka , spór ,sklepu nie ma więc nie odpisze i to starczy .Spór się sam eskaluje zobaczą ,że brak odpowiedzi i będzie zwrot ( aliexpress wisi w którą stronę idzie kasa ,procentowała przez jakiś czas na tym zarabiają ).
lexio
AKTYWNY

Pochwały: 22
Telefon:: sonyericsson ARC S

Postprzez fusse » 25 cze 2014, o 22:50

czesc

pewnie sie powtórze, i takie pytanie bylo, ale po jakim czasie od otrzymania numeru trackingowego warto otworzyc spor, jesli chinczyk najpierw przedluzyl czas wysylki z 10 na 15dni. na ostatni dzien, teoretycznie wysłał, dal mi numer trackingowy na singapour post, lecz po 8 dniach nadal nie ma zadnej informacji poza information received, nie ma zadnej wzmianki,ze nadał w ogole paczkę. najpierw 15dni czekal ,az raczy wysłac, zbył mnie numerem i mam wrażenie,ze dalej paczka nie wysłana, a przedmiot który kupilem juz nie oferuje na swoich aukcjach(podejrzewam,ze ma problem,ze zdobyciem produktu).

5 czerwca kupilem ten przedmiot,dzis jest 25, a ja nawet nie mam pewnosci,ze ona w ogole zostala wysłana. kupilem w tym czasie 7 paczek na raz, wszystkie doszly, dzis ostatnia zostala odebrana, a ta nawet chyba nie poszla jeszcze.
fusse

Pochwały: 7

Postprzez fake4r » 25 cze 2014, o 23:04

Twoje podejrzenia sa słuszne. W tej chwili chyba nic nie możesz zrobić dopiero czekać az sie będzie kończył czas dostawy i otworzyć spór jeśli paczka nadal nie dojdzie. Ewentualnie napisz mu jaka sytuacja ze juz nie masz czasu czekać bo i tak wiesz ze nie wyslal przesylki i ze otworzysz spór a on Ci zrobi refund potem mu wystwisz p pozytywny komentarz. Ale raczej nie bedzie chcial iść na to będzie się upierał ze wysłał paczkę tylko sa problemy ze stroną ze śledzeniem przesyłek.

Wysłane z mojego ZTE V965 przy użyciu Tapatalka
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez fusse » 25 cze 2014, o 23:26

napisalem mu dzis jedna wiadomosc , zobacze co odpisze, nastepnie zaproponuje mu to co napisales. jak nie to trudno 50 dolcow zamrożone na wakacje. dalem,sie zrobic jak małolat bo jak przedluzyl z 10 na 15 dni wyslke, mogłem dac cancel order, a mialem tutaj użyty kupon na 5dolcow, nie chcialem go stracic i pokusilem sie poczekać, nie potrzebnie jak widać.
fusse

Postprzez lexio » 26 cze 2014, o 00:58

fusse napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Po 10 dniach jak się status nie zmieni to śmiało pisz ,że paczka nie jest nadana tylko zarejestrowana czyli fizycznie nie wysłana . Dziwne ,że bez uprzedzenia Ci wydłuża czas to już jest zastanawiające ,czas dostawy to wiem ,że przedłużają ale nie musisz się na to zgadzać ale ,że czas na wysyłkę to nawet nie wiedziałem
a jak nie będzie się zmieniał przez kolejne 2-5 dni to zakładaj spór
lexio
AKTYWNY

Postprzez radczu » 26 cze 2014, o 15:03

Witam

Czy wie ktoś jak można przyśpieszyć rozwiązanie sporu i zwrotu kasy??

17 czerwca chinol dostał kasę
18 czerwca dostałem wiadomość ze paczka została wysłana i tracking number oczywiście wykupiony
a nie wysłany fizycznie bo jest bez kraju przeznaczenia i NOT FOUND
25 czerwca otworzyłem spor

dziś chinol prosi mnie o zamkniecie i czekanie "Please wait my good news" bla bla bla

Kiedy alliexpress przeleje mi kase spowrotem

ps: chinczyk źlamdał też ze ali mu zamkneło sklep przez inny spor i moj moze mu jeszcze bardziej zaszkodzic ale co mnie to ? ja chce przecież, żeby wysłał paczkę lub zwrot kasy

pozdro
Radek
radczu

Telefon:: xxx

Postprzez lexio » 26 cze 2014, o 16:45

radczu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Za szybko na spór tym bardziej ,że dość szybko dostałeś nr . nie wiem ile miał czas na danie Ci ale minimum 3 dni , 9 dni to jeszcze nie tragedia jak nie ma w śledzeniu daj mu szanse zamknij spór . 10 dni to minimalny czas zanim sie pokaże coś w track i jeszcze jaka poczta to też ważne . Miał chęci bo dostałeś nr po wpłacie na drugi dzień a mógł Ci dać w ostatni . A to raptem 8 dni . Ja dla porównania miał czas 10 dni dostałem w 10 dzień nr w track pokazało się po kolejnych 15 a po 6 dniach miałem w domu paczkę .
lexio
AKTYWNY

Postprzez radczu » 26 cze 2014, o 19:09

lexio

processing time byl 3 dni

co mi z trackingu jak on nie wyslal paczki tylko dal "wykupiony numer"

po za tym wymienilem z nim tez chyba 5 maili i ciagle mnie zwodzil ze jego dział wysyłki ma duzo pracy bo sa wakacje i urlopy

to nie tak ze jestem niecierpliwy - bo czekac na paczke to ja moge 30-40 dni ale zeby byla chociaz wyslana a tu nic...
radczu

Telefon:: xxx

Postprzez fusse » 26 cze 2014, o 19:22

widze,ze kolega w tej samej sytuacji co ja. czekam jeszcze tez chwile i robie spór. ktoś w ogole wygral kiedys taki spor u nas na forum ?
fusse

Postprzez lexio » 26 cze 2014, o 21:03

radczu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale sam napisałeś ze kupiłeś dostał kasę 17.06 numer dostałeś 18.06 dostałeś już numer czyli "błyskawicznie " dziś mamy 26.06 czyli 9 dni to ma prawo go nie być w śledzeniu , jest numer zarejestrowany czyli nadany jest a fizycznie nie więc cierpliwości bo jak ali przejmie to Ci to odrzuci i nie dostaniesz zwrotu i zaufaj bo wiem co piszę .Pisałem Ci przykład mój , po 10 dniach dostałem nr bo tyle miał czasu a po 15 dopiero był status ale rób jak uważasz w ali jest na pisane minimum 10 dni . Ale jak tak Ci napisał ,ze jego dział ma urlopy itd to napisz ,że rezygnujesz z zakupu i niech nie wysyła i zobacz co wtedy odpisze ..bo jak nie wysłał to powinien na to przystać
lexio
AKTYWNY

Postprzez advercik » 28 cze 2014, o 10:16

You have a new message for your order

Dear
You have a new message for Order No. 624452692

Sincerely,
AliExpress.com
2014.06.27 12:38

This is an automated system email. Please do not reply to this email.

tak mi odpisał:
sorry, i think maybe the package lose, sorry!

Chyba zaakceptował refund

Seller accept issue
Reminder:
The dispute has been accepted
Please see the dispute result in Dispute Information.
Dispute info
Details

Did you receive your order No
Do you want to return goods No
Dispute Reason: No tracking information
Dispute Order Total: US $ 42.89(US $ 42.89Product Price
Refund Amount: US $ 42.89
Dispute Opened: Jun. 24 2014
Returning Goods: No
Requests Detail: Welcome I Got tracking number at 04.06.2014, but this number is bad. I can't find my products on china post air mail website. Furthermore seller closed shop.

Teraz mam czekać 7-10 dni na pieniądze?
advercik

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez lexio » 28 cze 2014, o 12:48

Tak . Ale sprawdzaj w przelewach już wcześniej pisałem w tym poście bo na ali info żadnego tylko ,że zakończono
lexio
AKTYWNY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI