Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez smietana » 13 mar 2017, o 07:10

Nie warto kupowac w tym momencie mi5c. Pytanie do 10 sprzedawcow na ali, odpisali ze nie bede mial 3 i 4G, pytanie do 6 różnych sklepów. Ta sama odpowiedz. Ale jak chcesz to kupuj. A tak pozatym u nas nie ma zadnego td-lte a tylko takie pasmo obsluguje ten tel.
Mylisz kolego pasma itp. Poczytaj najpierw lepiej, bo jak widac ufasz xiomi :-D co samo w sobie jest jakims absurdem. Ale jak kto woli jak chcesz miec mi5c dla 2G chociaz i tego bie bylbym pewien do konca :-) to kupuj.
smietana
AKTYWNY

Pochwały: 23
Telefon:: xiaomi

Postprzez Envil » 13 mar 2017, o 11:19

Właśnie przez swoją głupotę i nieuwagę została wysłana mi paczka przez Singapore Post. Cały weekend patrzyłem na status na Aliexpress i nie widziałem, że nie wybrałem przesyłki EU Express. A dzisiaj Goldi wysłał paczkę :)

Ale będzie srogi VAT.
Envil

Telefon:: Lenovo

Postprzez jeden4sty » 13 mar 2017, o 14:19

smietana napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki za info. Ja z tym zaufaniem napisalem tak ogolnie, bez przesady, az taki głupi nie jestem - po to zadałem pytanie, żeby się czegoś dowiedzieć :)

No to pozostaje liczyć na to, ze jeszcze goldi bedzie mial czarnego mi5 i nie bedzie to refubr... Tylko czy to mozliwe biorac pod uwage ze juz nikt nie ma i ponoc nie produkuja juz... No albo kupić w PL od handlarza :/

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk
jeden4sty

Pochwały: 2
Telefon:: samsung

Postprzez kolotolo » 13 mar 2017, o 21:06

Witam,

Nie działa mi adapter sieciowy do ładowania telefonu. Do tej pory z niego nie korzystałam, bo korzystałam z innego. Ten inny padł i widzę, że ten dołączony do telefonu od zakupu od początku był niesprawny. Dla pewności sprawdziłam innym adapterem europejskim i niestety nic to nie dało. Czy jest możliwość w ramach gwarancji o wymianę adaptera? Telefon zakupiony w sierpniu.

https://zapodaj.net/4bab364e8016b.jpg.html
kolotolo

Telefon:: brak

Postprzez I†achi » 13 mar 2017, o 21:29

Envil napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

LOOOOOOL
Nie chcę szerzyć teorii spiskowych... Ale jestem dokładnie w tej samej sytuacji o.O

Chyba ktoś tu nam zrobił chińskiego psikusa...
Żal. Wielki żal. Ja nie chcę VATu ;(
Oki, koniec płacz postu :P
Ostatnio edytowano 13 mar 2017, o 22:10 przez I†achi, łącznie edytowano 1 raz
I†achi

Pochwały: 1
Telefon:: iP4S

Postprzez karamba88 » 13 mar 2017, o 21:30

W adapterze nie ma żadnej zaawansowanej techniki. Odkręć, popraw styki i będzie działać.
karamba88

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi

Postprzez Envil » 13 mar 2017, o 22:33

I†achi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

LOOOOOOL
Nie chcę szerzyć teorii spiskowych... Ale jestem dokładnie w tej samej sytuacji o.O

Chyba ktoś tu nam zrobił chińskiego psikusa...
Żal. Wielki żal. Ja nie chcę VATu ;(
Oki, koniec płacz postu :P

No to możemy zacząć podejrzewać jakieś dziwne zagrywki ze strony Aliexpress, albo po prostu nieuwagę :)
Envil

Telefon:: Lenovo

Postprzez kxcpi » 14 mar 2017, o 09:01

Hej Wam. Też macie problem ze swoimi zamówieniami? Goldi chyba znowu sobie leci w...kulki bo zamówienie po 5 dniach dalej nie jest wysłane (Mi5S Plus) a kontaktu oczywiście brak. Jeśli czyta to polskie przedstawicielstwo, to wiedzcie, że jak ktoś wybiera SSM i dopłaca i ma Jak byk napisane czas dostawy 8-14dni to po 5dniach overbookowania zamówień może już wystarczy ? Czy ktoś ma na chwile obecna podobny problem z zamówieniem czy te łajzy tylko z Mi5S Plus maja takie problemy? Przykro bo deklarują ze od wakacji przesyłka działa szybciej a kiedyś po 5dniach paczkę miałem już na Niemcach i heja :)
kxcpi

Telefon:: Huawei

Postprzez newelco » 14 mar 2017, o 09:19

Nie, nie mamy.Czekamy cierpliwie - większość potrafi czytać ze zrozumieniem.
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Postprzez kxcpi » 14 mar 2017, o 10:02

Bardzo dziękuje za wyczerpująca odpowiedz! Również potrafię czytać i czekać. Za niektórymi przesyłkami czekałem po dwa miesiące i nie miałem nikomu za złe, bo tak miało być. Jeżeli ktoś chwali się szybka dostawa, a po 5, a wsunie sześciu dniach nie raczył wysłać przesyłki, to nie bałdzo :). Przytocz mi czego niby nie przeczytałem? (Nie, mądralo to nie pierwszy zakup u Goldiego)
kxcpi

Telefon:: Huawei

Postprzez newelco » 14 mar 2017, o 10:14

Tak więc "znafco" słownik w rękę , bądź translator i tłumacz - "Ship out within 7 days" - oczywiście nie piszę tu o nowym smaku sevendeysów , ale chyba rozumiesz ? A i oczywiście czas wysyłki liczymy od daty nadania - tak to już jest na Ali.
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Postprzez blue_voyager » 14 mar 2017, o 10:16

Po zakupie i opłaceniu zamówienia, masz podany czas jaki ma sprzedawca na wysyłkę. Przekroczył go? Nie, więc w czym problem? Czasami wysyłka jest szybsza, czasami trwa dłużej, różnie się to układa. Nie gorączkuj się, poczekaj spokojnie.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić