Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
10 mar 2017, o 19:37
Nie prawda, w PL dostarcza DPD
Redmi PRO by TT
10 mar 2017, o 22:26
Witam mam pytanko odnosnie mojego zamowienia sprzed dwoch tyg. mi5 zlota, wysylka ssm. Nr trackingowy 994467081646 moze ktos to sprawdzic i napisac czybwszystko jest ok dwa ostatnie statusy identyczne mimio ze na dzieli je 3 dni...
10 mar 2017, o 22:32
Dzięki za wyjaśnienia. Przeczytałem wszystkie wpisy, ale teraz to już w ogóle nie wiem co mam o tym myśleć.
Czy osoba, która jest tutaj odpowiedzialna za kontakty z Hong Kong Goldway może mi wyjaśnić tą kwestię? (@HongKong_Goldway)
Czy przesyłki dodatkowo płatne czyli SSM wysyłacie jako SF eParcel i dostarczane są one w Polsce kurierem DPD z ominięciem vatu?
ps. Mógłbyś sprawdzić moje zamówienie i mi to wyjaśnić? Jeśli tak to daj znać jakich danych potrzebujesz i w jaki sposób Ci je podrzucić...
Ostatnio edytowano 11 mar 2017, o 00:27 przez
musiolek, łącznie edytowano 2 razy
10 mar 2017, o 22:34
wszystko wygląda normalnie. następny wpis powinien być z niemiec, potem już polska. zwykle dostarczają w 14 dni roboczych a minęło dopiero 10 więc na razie niczym się nie przejmuj
11 mar 2017, o 11:06
Przesyłka Seller Shiping- jak zawsze ..... i wpadła właśnie na celników w Francji ...... ??

I co teraz?
11 mar 2017, o 11:11
Przeciez ssm polega na tym ze vat jest placony ale w innym kraju niz nasz. Tam gdzie wychodzi taniej.
11 mar 2017, o 11:12
Ale nigdy nie było statusu że jest jakas inspekcja celna.....
A śledzenie z ali mówi dodatkowo że dostarczenie nieudane
11 mar 2017, o 11:34
Jak teraz widzę, miała być wysłana opcją Seller Shiping...a przesyłka zamiast SF Express wysłana została SF eParcel... i inne statusy teraz .. teraz pytanie czy nie będzie faktycznie dodatkowych opłat.....
11 mar 2017, o 11:39
Przeczytaj ostatnie strony wątku. Śledzenie na Ali jest kiepskie, często statusy pochrzanione są. Niby 9 doręczenie nieudane Hong Kong, a 10 kontrola celna Francja. Poczekaj do poniedziałku z sprawdź na alipaczka.pl. Powinien być numer DPD.
PS. Nie pisz posta pod postem. Możesz użyć edycji.
11 mar 2017, o 11:44
Nie ucz ojca dzieci robić, wiem jakie są standardowe sttusy , dpd numer juz mam od dawna.. przecież jest screen dwa posty wyżej...
11 mar 2017, o 13:13
Taki doświadczony kolega, a siedzi z nosem w trackingu... W poniedziałek będzie pewnie widać czy paczka wraca czy idzie dalej po co teraz dywagować. Niedawno w wątku o śledzeniu były pytania dlaczego status z Francji się powtarza 2 dni z rzędu. Może są wprowadzone nowe statusy, bo przesyłka jest zmieniona na SF eParcel. Za dwa dni może się okazać, że tak wszystko ok i to całe kolegi zamieszanie będzie tylko w wątku mącić. Z mojej EoT i życzę szybkiego doręczenia.
11 mar 2017, o 13:14
A ja przypominam po raz kolejny, że nie rozmawiamy tu o trackigach, jest od tego osobny watek.