Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
12 mar 2017, o 14:19
Witam, mam 2 pytanka, zamówiłem u Goldwaya Letv Le max 2, z tego co wyczytałem nie ma on CE, czy jeśli UC zatrzyma mi ten telefon to z powodu braku CE zostanie on odesłany z powrotem do nadawcy? Czy w tym przypadku otrzymam zwrot pieniędzy od Goldwaya? Wybrałem przesyłkę AliExpress Standard Shipping więc niemal pewne ze UC mi go zatrzyma, szczególnie że mieszkam w Poznaniu :(
Drugie pytanko, czy jeśli nie wykupię "One-year replacement warranty" to telefon jest objęty jakąś gwarancją jeśli coś się z nim stanie ( przestanie działać ) np po kilku tygodniach/miesiącach?
12 mar 2017, o 14:27
Poznań nie jest az tak rygorystyczny jak Przemyśl, więc może przejdzie. Na drugie - u nas to nie działa.
12 mar 2017, o 14:42
W jakim sensie nie działa? Ja właśnie wykupiłem te gwarancję i się zastanawiam czy nie wyrzuciłem kasy w błoto :/ A co do pierwszego pytania, jeśli jednak by zatrzymali to jak dalej sprawa wygląda? No i VAT zapłacę niemal na pewno jeśli przejdzie tak?
12 mar 2017, o 15:03
Gdybyś był sprytny to wybrałbyś SSM, aż tak szkoda Ci było dopłacić te 50zł? Teraz będzie płacz że Vat, że CE itp.
12 mar 2017, o 15:14
Nie znałem się, nie doczytałem, teraz bym na pewno wybrał SSM, no ale teraz paczka już w drodze więc proszę o odpowiedź na powyższe pytania a nie zbędne komentarze "było wybrać SSM" :/
12 mar 2017, o 15:20
Nie zawsze jest to opłacalne branie ssm. Wiadomo im droższy model to i owszem ale kupująć do 100$ myślę nie warto.
12 mar 2017, o 16:19
czy ja wiem, vat od 100 dolców 92 +18= 100, SSM nie wiem ile tam u Goldwaya, nie czasem gratis z kodem? a jak nie gratiss to i tak ze 20usd to jakies 80pln, czyli SSM wyjdzie taniej to po raz a po dwa to mijają Cię problemy z CE a to w niektórych przypadkach jest cenne jak złoto ;)
12 mar 2017, o 21:59
Vat od 100$ będzie droższy niż SSM , dodatkowo czas i ewentualne problemy z CE.
12 mar 2017, o 22:20
A co w momencie odesłania telefonu? Po naprawie będzie wysłany przez SSM?
12 mar 2017, o 23:08
Przymierzam się do zakupu smartfonu Xiaomi i wybór będzie pewnie między mi5 a mi5c, bo od dłuższego czasu polowałem na mi4c, ale w tym momencie w PL po odliczeniu vatu (zakup z FV) wychodzi mi za 730zł więc chyba warto dopłacić te 250zł i wziąć coś nowszego bezpośrednio z Chin.
Mam pytanie do Goldiego, ale też do Was bo ogarniacie temat, a ja niestety jeszcze się całkiem nie znam...
Poniżej dwa interesujące mnie fony:
MI5C -
https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.u1wbiI - wersja czarna
MI5 3/64 - https://www.aliexpress.com/store/produc ... 0.0.v8i4Z3 - brak czarnego - pytanie brzmi kiedy można liczyć na jego dostępność? Czy mi5c obecnie dostępne u Goldiego to jest w ogóle opcja do zakupu przez Polaka - chodzi mi o obsługę polskich częstotliwości i o system.
W przypadku LTE wiem, że B38 jest w polsce obsługiwane, więc przynajmniej w mieście (czyli przez większość czasu) by mi LTE działało jak należy - pytanie brzmi czy będzie jakaś jeszcze wersja mi5c kierowana na EU, która będzie jakoś lepiej dostosowana do pasm w Unii?
W kwestii systemu - tu jest tylko język chiński i angielski, ale jak to się ma do możliwości zainstalowania sobie nakładki od miui polska? W przypadku customROMów to można taki tel normalnie zrootować i używać dowolnych customów (jak już się jakieś pojawią)?
Z góry dzięki za pomoc, wiem, że to nie wątek na porady dotyczące wyboru telefonu, ale chciałbym zakupić u Goldiego, bo tak chyba najlepiej, więc napisałem w tym wątku, bo wydaje mi się, że jest on najlepszy, żeby swoje wątpliwości rozwiać.
12 mar 2017, o 23:13
W życiu nie masz b38 w PL. Nie ma nie działa, a mi5c będzie działać w PL tylko w GSM
Redmi PRO by TT
12 mar 2017, o 23:50
Gdzieś wyczytałem, że "w Europie (czyli również i w PL) obowiązują 4 podstawowe pasma LTE: B3 = FDD1800, B7= FDD2600, B20 = FDD800, B38 = TDD2600 oraz dodatkowo wybrane kraje w tym PL (w zasadzie chyba tylko Play?) B1 = FDD2100". Dlatego tak napisałem, ale jak już wspominałem, nie znam się na tym, także mogę się mylić...
Chodzi o to, że net nie będzie nawet w 3g działał a tylko przez 2g = muł i poza komunikatorami się będzie szło zachlastać?
Czyli mam czekać na dostępność Mi5, a na 5c nawet nie patrzeć? Mi4c miał super opinie, więc myślałem, że mi5c to będzie hit (nie bałem się procka od Xiaomi, bo im ufam)...