Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez blue_voyager » 4 sty 2017, o 11:07

KrasiaK napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisałeś, ostrzegłeś i wystarczy. Nie Ty pierwszy próbujesz zrobić tu krucjatę przeciwko jakiemuś sprzedawcy, i nie Ty pierwszy szybko to skończysz.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez KrasiaK » 4 sty 2017, o 11:11

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Napisałeś, ostrzegłeś i wystarczy. Nie Ty pierwszy próbujesz zrobić tu krucjatę przeciwko jakiemuś sprzedawcy, i nie Ty pierwszy szybko to skończysz.

Skończę, bo ?
1) Goldway to załatwi uczciwie? - byłoby dobrze.. ale co to zmieni apropo opinii o sprzedawcy?
2) Będziesz/będziecie kasowali moje posty? - forum jest cenzurowane? naruszam jakiś punkt regulaminu pisząc i dyskutując w wątku na temat sprzedawcy?
3) Inna odpowiedź? - chętnie posłucham
KrasiaK

Pochwały: 1
Telefon:: Rozne

Postprzez wacie72 » 4 sty 2017, o 11:17

ad.1 Wierzę ze załatwi uczciwie, ty będziesz miał o nim swoją opinię a inni inną
ad.3 Wszyscy już znają twoje problemy , jak widzisz mało kto się nimi przejmuje więc i twój wątek pewnie zaraz umrze śmiercią naturalną . Natomiast gdy już wszystko dobiegnie końca chętnie dowiemy się co i jak załatwiłeś
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez KrasiaK » 4 sty 2017, o 11:22

wacie72 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hmmm.. To Twoje subiektywne zdanie, bo jak popatrzę to kilka osób jednak się zainteresowało... I nie traktowałbym tego jako "mój prywatny" problem i krucjatę, bo jak się przyjrzysz to odezwały się osoby, które mają/miały i niestety domniemam że będą miały podobne problemy. Mój przypadek nie jest odosobniony.

Tak oczywiście - jak sprawa się zakończy dam znać jak się to zakończyło - i tym samym zostawiam wątek do dużo istotniejszych spraw i problemów typu "nie dostałem silikonu" ;) - to interesuje tysiące osób....
KrasiaK

Telefon:: Rozne

Postprzez blue_voyager » 4 sty 2017, o 11:24

Pisanie tego samego w kółko to spam i jako taki będzie kasowany, a Ty dostaniesz ostrzeżenie. Opisałeś sprawę dokładnie, prowadzisz w tym wątku korespondencję Goldwayem i to wystarczy, nie powtarzaj się w imię jakieś krucjaty przeciwko sprzedawcy. Nie bagatelizuję Twoje sprawy, ale pisanie w kółko tego samego niczego nie zmieni.
Napisz jak sie sprawa zakonczyła dla wiadomości zainteresowanych.
I na tym zakończmy w te chwili ten offtop
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez dudek81 » 4 sty 2017, o 12:33

Niestety Goldway jest dobry, jeśli chodzi o cenę i wysylke.

Jeśli cos jest nie halo, to ciężko o jakikolwiek sensowny kompromis. Oszukuje i przeciąga sprawę.

Na szczęście jest tu na forum jego przedstawiciel, który często pomaga domknąć różne tego typu sprawy.

Radzę napisać do niego i uzbroić się w cierpliwość ;-)
dudek81

Telefon:: Redmi 6 Pro
ROM: MIUI 10

Postprzez Colz@ » 4 sty 2017, o 13:08

Też mam podobne doświadczenia z Goldway. Na zasadzie wszystko jest dobrze jak jest dobrze. Ale jak zaczynają się problemy to już tak różowo nie jest. Moja sprawa zakończyła się w miarę pozytywnie, choć nie tak jak było ustalone i bez pomocy "polskiego Goldway'a" pewnie zostałbym olany zupełnie.

I jeszcze moje 5 groszy na temat postów @KrasiaK W mojej opinii prowadzona jest dyskusja (odnosi się on np do postów Goldway'a) na temat jego problemu, a nie krucjata. Ale już wielokrotnie zauważyłem, że tutaj negatywne pisanie o Goldway nie jest mile widziane.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Colz@

Postprzez blue_voyager » 4 sty 2017, o 13:44

Nikt nikomu nie zabrania pisać negatywnie o jakimkolwiek sklepie. Prosiłem tylko by nie pisać w kółko tego samego, jaki ten sklep straszny i jak to odradza w nim zakupy, a dodatkowo odgraża się jak to on będzie pisał o tym sklepie i odradzał zakupy. A to jest różnica, prawda? I do tego się odniosłem. Jak pojawią się nowe fakty, wtedy proszę bardzo. Możemy na tym zakończyć?
Sprzedam:

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Postprzez meleager » 4 sty 2017, o 14:19

Jak ktoś zna ( kupuje tam ) sklep z dobrymi cenami i super traktowaniem podczas reklamacji/zwrotu ( bo sam sprawdził ) gdzie wszystko przebiega wzorcowo bardzo proszę o link i mówię tutaj zupełnie poważnie.
meleager

Telefon:: MI

Postprzez tpawel » 4 sty 2017, o 15:22

meleager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

I z wysyłką bez VAT...

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez wacie72 » 4 sty 2017, o 15:57

I jeszcze niech darmo dają ...

Myślę że zawsze znajdzie się ktoś kto się przejechał na danym sprzedawcy, wystarczy przeglądnąć ich komentarze.
Ważne są więc proporcje by tych opinii negatywnych było zdecydowanie mniej.

Jest też taka zasada :
Ali obiecuje że będzie SZYBKO , TANIO , DOBRZE.
Niestety sprzedawca obiecuje tylko do wyboru dwie z tych opcji.
wacie72
VIP

Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Postprzez niewiery » 4 sty 2017, o 16:02

Z 220 000 komentarzy 98,8% jest pozytywnych, więc na prawdę wasze przypadki to nie reguła,a odstępstwo od normy, więc chyba nie ma co się zrażać.
niewiery

Telefon:: sony

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić