@marcoos11. Metoda płatności przy zwrocie podatku VAT z ubezpieczenia nie ma znaczenia (warto nadmienić, że PayPal jest nieobslugiwany przez Aliexpress)
2.W przypadku gdy klient nie posiada konta na PayPal poprosimy go o jego założenie lub zwrócimy pieniądze przez Aliexpress poprzez opcję DISPUTE.
@kuba8kGwarancja - trwa od 6 do 12 miesięcy, w zależności od wystawionego feedbacku.
Gwarancja realizowana jest w Chinach.
Dodatki do zamówienia - dorzucamy przeważnie silikon + folię na ekran lub jeśli te akcesoria są niedostępne staramy się dorzucić jakiś gadżet.
Poza ubezpieczeniem 5% o ktorym pisałem wyżej nie ma możliwości 100% zapobiegnięcia kosztom związanym z ewentualnym podatkiem VAT.
@kinder112 Możesz pisać po polsku:)
Meizu M3 Note 179.99$ - dostępny za około 2 dni.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 33592.html@jarosword14"Czy dobrze zrozumiałem, że np. telefon za 200$ i te "itemy" do opłacenia ochrony przed VAT (10$) trzeba opłacić jedną płatnością? Czy to dobre rozwiązanie? Przecież jak wysyłam papiery do urzędu celnego to naliczą mi VAT od telefonu i kosztów ochrony (210$), bo wszystko idzie jedną płatnością. Czy w tym przypadku zwracany jest VAT od całkowitej kwoty koszyka (2101$), czy tylko od kwoty za telefon (200$)?
Wiadomo, że wygodnie jak to idzie jedną płatnością, ale z punktu widzenia kosztów to już nie tak dobrze (no chyba, że zwracana jest cała kwota, w moim przykładzie 23% od 210$)."Tak, wszystko należy opłącić jedną płatnością. Podatek VAT 23% zwracamy na podstawie druku od listonosza(z widniejącą kwotą podatku do zapłaty, czyli od całego zamówienia lącznie z addlinkami).
@cezarosNiestety nie można dokupić ubezpieczenia na przesyłki już wysłane.
@oneloveMagazyn w Polsce będzie, ale jak już mówiłem nie możemy jeszcze podać dokladnej daty kiedy wystartuje. W tym momencie jesteśmy na etapie podpisywania umowy oraz przesyłki najpopularniejszych modeli do Polski.
@Doman
@szatanistaNiestety ten model został nagle wycofany z produkcji bez wcześniejszego poinformowania nas o tym fakcie. Nie otrzymaliśmy dostawy więc zostaliśmy zmuszeni do anulowania zamówień. Prawdopodobnie inne sklepy też przerabiają ten problem. Nie było to umyślne działanie Goldway.
Tak jak pisałem w wiadomościach prywatnych w ramach rekompensaty możemy zaoferować kupony 5$ na kolejne zamówienia.
@blondyn28,yzedef Czy mogę prosić od Was numery zamówień w wiadomości prywatnej? Postaram się pomóc w rozwiązaniu Waszych problemów.
________________________________________________________________________________________________________
Otrzymałem od administratora
blue_voyager dobrą wskazówkę o utworzenie FAQ zakupowego z wszystkimi powtarzającymi się pytaniami - FAQ jest w trakcie tworzenia, zostanie umieszczony na głównej stronie tego wątku niebawem.