Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez tpawel » 12 kwi 2016, o 22:57

yzedef napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kolego nie masz racji, skoro na deklaracji celnej jest jak wół napisane że to produkt komercyjny oraz że jest to phablet (czyli telefon) z androidem to celnik musi to zatrzymać bo chyba właśnie po to jest ta deklaracja prawda ?. A ściemnianie właśnie jest po to aby wierzyli celnicy w tą deklarację i wyrywkowo tylko co któryś ściemniony przedmiot sprawdzili. Ten VAT to dla mnie nie problem ale fakt że prosiłem jak mają opisać i co zrobić mnie zirytował i chodzi tutaj o zasady a nie kasę, telefonów ściągnąłem sporo i o dużo większej wartości więc te 100 coś złotych to pikuś, dlatego też jestem pewny że nic nie skanują masowo tylko jak już zatrzymają paczkę to idzie na prześwietlenie.

Skoro mi nie wierzysz to poczytaj na forum. Moja ostatnia paczka od Goldiego też była Android phablet i wartość ponad 100$ i VAT nie miałem. Wszystko zależy od szczęścia, bywały tu często gifty zatrzymywane na forum. Nic to nie daje.
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez HongKong_Goldway » 13 kwi 2016, o 06:20

@marcoos1
1. Metoda płatności przy zwrocie podatku VAT z ubezpieczenia nie ma znaczenia (warto nadmienić, że PayPal jest nieobslugiwany przez Aliexpress)
2.W przypadku gdy klient nie posiada konta na PayPal poprosimy go o jego założenie lub zwrócimy pieniądze przez Aliexpress poprzez opcję DISPUTE.

@kuba8k

Gwarancja - trwa od 6 do 12 miesięcy, w zależności od wystawionego feedbacku.
Gwarancja realizowana jest w Chinach.
Dodatki do zamówienia - dorzucamy przeważnie silikon + folię na ekran lub jeśli te akcesoria są niedostępne staramy się dorzucić jakiś gadżet.
Poza ubezpieczeniem 5% o ktorym pisałem wyżej nie ma możliwości 100% zapobiegnięcia kosztom związanym z ewentualnym podatkiem VAT.

@kinder112
Możesz pisać po polsku:)
Meizu M3 Note 179.99$ - dostępny za około 2 dni.
http://www.aliexpress.com/store/product ... 33592.html

@jarosword14
"Czy dobrze zrozumiałem, że np. telefon za 200$ i te "itemy" do opłacenia ochrony przed VAT (10$) trzeba opłacić jedną płatnością? Czy to dobre rozwiązanie? Przecież jak wysyłam papiery do urzędu celnego to naliczą mi VAT od telefonu i kosztów ochrony (210$), bo wszystko idzie jedną płatnością. Czy w tym przypadku zwracany jest VAT od całkowitej kwoty koszyka (2101$), czy tylko od kwoty za telefon (200$)?
Wiadomo, że wygodnie jak to idzie jedną płatnością, ale z punktu widzenia kosztów to już nie tak dobrze (no chyba, że zwracana jest cała kwota, w moim przykładzie 23% od 210$)."

Tak, wszystko należy opłącić jedną płatnością. Podatek VAT 23% zwracamy na podstawie druku od listonosza(z widniejącą kwotą podatku do zapłaty, czyli od całego zamówienia lącznie z addlinkami).

@cezaros
Niestety nie można dokupić ubezpieczenia na przesyłki już wysłane.

@onelove
Magazyn w Polsce będzie, ale jak już mówiłem nie możemy jeszcze podać dokladnej daty kiedy wystartuje. W tym momencie jesteśmy na etapie podpisywania umowy oraz przesyłki najpopularniejszych modeli do Polski.

@Doman
@szatanista

Niestety ten model został nagle wycofany z produkcji bez wcześniejszego poinformowania nas o tym fakcie. Nie otrzymaliśmy dostawy więc zostaliśmy zmuszeni do anulowania zamówień. Prawdopodobnie inne sklepy też przerabiają ten problem. Nie było to umyślne działanie Goldway.
Tak jak pisałem w wiadomościach prywatnych w ramach rekompensaty możemy zaoferować kupony 5$ na kolejne zamówienia.

@blondyn28,yzedef

Czy mogę prosić od Was numery zamówień w wiadomości prywatnej? Postaram się pomóc w rozwiązaniu Waszych problemów.

________________________________________________________________________________________________________

Otrzymałem od administratora blue_voyager dobrą wskazówkę o utworzenie FAQ zakupowego z wszystkimi powtarzającymi się pytaniami - FAQ jest w trakcie tworzenia, zostanie umieszczony na głównej stronie tego wątku niebawem.
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez sasza22 » 13 kwi 2016, o 08:02

Poproszę o gifty do zamówienia :
74487678313573
sasza22

Telefon:: htc desire z

Postprzez HongKong_Goldway » 13 kwi 2016, o 13:44

sasza22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

OK
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez szatanista » 13 kwi 2016, o 14:56

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jak jeszcze dodatkowo zaoferujecie ceny z 29 marca to dopiero będzie ok.
szatanista

Pochwały: 4
Telefon:: LG ;)

Postprzez konmac » 13 kwi 2016, o 16:36

yzedef napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam dokładnie identyczną sytuację jak Twoja. Pal licho zatrzymanie w cle i ostateczny VAT - to jest częścią tej zabawy pt zakupy z Chin, ale chodzi o zasady. Dodatkowo wyraźnie prosiłem jeszcze o standardowy, fabryczny ROM, a w odpowiedź jaką dostałem była w stylu: "nie martw się, pomożemy Ci instalując na twoim telefonie customized firmware ROM z multilanguage i google play (czytaj śmieciowy). Dostałem ksero z identycznie zapakowanej paczki jak w Twoim przypadku.
Dodam, że jest to mój pierwszy zakup u Goldwaya i poważnie się zastanowię nad kolejnym ewentualnym zakupem czy poleceniem znajomym.
konmac

Telefon:: LG

Postprzez newelco » 13 kwi 2016, o 16:43

Nie narzekajcie już tak na Goldiego . Choćby napisał że to prezent od Obamy wartości 5 centów to i tak nie wpłynęłoby to na to - zatrzymać czy nie.
Standardowo jakaś ilość przesyłek jest zatrzymywana i koniec. Myślicie że celnik Janusz siedzi i ogląda co tam ciekawego napisali w deklaracji celnej przesyłki ? Musiało by tych Januszy być duuużo - codziennie na WER trafia kilka tysięcy przesyłek.
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Postprzez statesman » 13 kwi 2016, o 17:28

Poprosze o gifty do zamowienia
74477897060444
statesman

Telefon:: huawei

Postprzez sasza22 » 13 kwi 2016, o 17:40

Orientujesz się czy będziecie mieli Xiaomi Mi4 3gb LTE na stanie? Kolega zainteresowany a na stronie jest Out of Stock.
Pozdrawiam
sasza22

Telefon:: htc desire z

Postprzez marcoos1 » 13 kwi 2016, o 18:53

Proszenie o wpisanie innej wartości (niższej) oraz opis przedmiotu (zabawaka, sample itd) to namawianie do składania fałszywych zeznań.
Wielu sprzedawców tak robi, ale na własną odpowiedzialność. To, że kilka razy Goldi czy inny sprzedawca tak nie zrobił to trudno. Nie można mieć do nikogo pretensji, że nie chciał oszukiwać celników (polskich czy chińskich).
marcoos1
VIP

Pochwały: 84
Telefon:: samsung

Postprzez Kentaczdys » 13 kwi 2016, o 22:49

Czy po tym jak dziś zamówiłem Xiaomi Redmi 3 jest szansa na jakiś kupon na powerbank?
Kentaczdys

Telefon:: LG

Postprzez becki » 14 kwi 2016, o 11:09

Witam, przez jakiś czas miałem opcję jeśli dokonam zakupu za 169$ otrzymam na następny 20$ jakoś to znikło czy to taka chwilowa promocja czy z czymś to się łączy?

Mój telefonik od Goldiego opisany był jako phablet o wartości 20$ i jakoś przeszedł i bez oznaczenia jako gift tylko zwykły comercial z tym to nie ma co może coś to daje te oznaczanie opisywanie jako mp4 player ale ciężko obwiniać sprzedawcę o zapłacony vat tym bardziej że to on nadstawia głowę prawu i wystawia fałszywą deklarację zawartości przesyłki. A więc idąc dalej zmuszanie do popełnienia przestępstwa też jest przestępstwem :) tak humorystycznie do tego podchodząc.
Oddam czarno-złoty silikon do Letv Le Max 2, szkiełko białe do Mi Mixa 2s
becki
AKTYWNY

Pochwały: 1
Telefon:: Mi Note 2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić