przez blondyn28 » 12 kwi 2016, o 17:45
Witam,
Zachęcony pozytywnymi opiniami o Goldwayu zamówiłem u niego Redmi Note 3 Pro. Telefon przyszedł po dwóch tygodniach i pojawił się problem bo nie był do końca sprawny. Sensory światła i zbliżeniowy nie działały. Po żmudnych próbach przedstawienia, że jest to problem sprzętowy Goldway zgodził się na odesłanie i pełny zwrot pieniędzy (otwarty spór). Odesłałem telefon i Goldway napisał, że po naprawie odeślą mi go z powrotem. WTF? Przecież umówiliśmy się na zwrot towaru. Całe szczęście nie potwierdziłem odbioru i mamy otwarty spór na aliexpress - w którym Goldway zgodził się na "full refund". Na chwilę obecną przesyłka jest u niego, a on nie chce tego potwierdzić w otwartym sporze proponując, że naprawi telefon i wyśle mi go ponownie. Podejście zupełnie nie profesjonalne i bardzo żałuje, że właśnie u niego dokonałem zakupów. Zwrotu za przesyłkę również nie chce zwrócić(proponuje rabat przy następnej transakcji) gdzie problem został zgłoszony natychmiastowo - w opisie aukcji w takich wypadkach pokrywa koszty transportu zwrotnego. Jednym słowem na Goldwayu można się słono zawieść i ja właśnie tego doświadczyłem. Ku przestrodze innych użytkowników. Jeżeli wszystko jest ok to super, jeżeli pojawia się problem to Goldway próbuje go jeszcze bardziej utrudnić. Pozdrawiam