Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

11 kwi 2016, o 20:38

Pierwszy raz korzystałem z usług Goldwaya i mogę z czystym sercem polecić. Telefon zakupiony 29.03, wysłany 2 dni później a dziś już u mnie. Z gratisów 2 silikonowe etui i folia na ekran. Również obyło się bez VATu chociaż pudełko opakowane bardzo porządnie i przez to sama paczka była spora. Nadmienię tylko, że podlegam pod dość słynne WER Zabrze, które sprawdza ostro.

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka

11 kwi 2016, o 20:56

Ja zamówiłem 07.04 i jeszcze przesyłka nie wyszła- w trakcie realizacji zamówienia

12 kwi 2016, o 13:06

Telefon zamówiony 29.03 właśnie listonosz go przyniósł . Udało się bez VAT. Telefon szedł równe 14 dni. Paczka dobrze zapakowana.

12 kwi 2016, o 13:40

Redmi 3 dotarł na miejsce przeznaczenia, VAT szczęśliwie ominięty. Podróż telefonu trwała równe 2 tygodnie od zakupu, a od momentu wysłania 10 dni - dobre tempo.

12 kwi 2016, o 17:45

Witam,
Zachęcony pozytywnymi opiniami o Goldwayu zamówiłem u niego Redmi Note 3 Pro. Telefon przyszedł po dwóch tygodniach i pojawił się problem bo nie był do końca sprawny. Sensory światła i zbliżeniowy nie działały. Po żmudnych próbach przedstawienia, że jest to problem sprzętowy Goldway zgodził się na odesłanie i pełny zwrot pieniędzy (otwarty spór). Odesłałem telefon i Goldway napisał, że po naprawie odeślą mi go z powrotem. WTF? Przecież umówiliśmy się na zwrot towaru. Całe szczęście nie potwierdziłem odbioru i mamy otwarty spór na aliexpress - w którym Goldway zgodził się na "full refund". Na chwilę obecną przesyłka jest u niego, a on nie chce tego potwierdzić w otwartym sporze proponując, że naprawi telefon i wyśle mi go ponownie. Podejście zupełnie nie profesjonalne i bardzo żałuje, że właśnie u niego dokonałem zakupów. Zwrotu za przesyłkę również nie chce zwrócić(proponuje rabat przy następnej transakcji) gdzie problem został zgłoszony natychmiastowo - w opisie aukcji w takich wypadkach pokrywa koszty transportu zwrotnego. Jednym słowem na Goldwayu można się słono zawieść i ja właśnie tego doświadczyłem. Ku przestrodze innych użytkowników. Jeżeli wszystko jest ok to super, jeżeli pojawia się problem to Goldway próbuje go jeszcze bardziej utrudnić. Pozdrawiam

12 kwi 2016, o 19:35

Proszę o jakieś gifty do zamówienia:
74508512884617

12 kwi 2016, o 20:06

Też mam zastrzeżenia do współpracy, właśnie dostałem pismo że telefon zatrzymany na cle. Wiadomo że można mieć pecha i do tego nie można mieć zastrzeżeń ale opis jaki dostałem z celnego i xero z etykiety paczki sprawiają że Goldway dał ciała, w zamówieniu i w uwagach wyraźnie pisałem mu ze 2 razy aby zadeklarował niską wartość i napisał że elektroniczna zabawka lub coś podobnego. Na dokumentach mam android phablet i oczywiście Commercial items a prosiłem jako sample lub gift. Na dziesiątki zamawianych telefonów 1 raz mi się trafiło cło do którego Goldway się przyczynił.
Na pewno nie dostanie 5 gwiazdek.

12 kwi 2016, o 20:45

No sorry ale nic by to nie dało, Po prostu Miałeś pecha i zatrzymali Ci na cle. Oczywiście też na twoim miejscu niebylbym szczęśliwy że musze to zapłacić, ale takie rzeczy jak gift czy inn kłamstwa nic nie dają. Jak już jest zatrzymana to Amen. Skanery jakieś pewnie mają i nie muszą wcale otwierać.

12 kwi 2016, o 21:22

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kolego nie masz racji, skoro na deklaracji celnej jest jak wół napisane że to produkt komercyjny oraz że jest to phablet (czyli telefon) z androidem to celnik musi to zatrzymać bo chyba właśnie po to jest ta deklaracja prawda ?. A ściemnianie właśnie jest po to aby wierzyli celnicy w tą deklarację i wyrywkowo tylko co któryś ściemniony przedmiot sprawdzili. Ten VAT to dla mnie nie problem ale fakt że prosiłem jak mają opisać i co zrobić mnie zirytował i chodzi tutaj o zasady a nie kasę, telefonów ściągnąłem sporo i o dużo większej wartości więc te 100 coś złotych to pikuś, dlatego też jestem pewny że nic nie skanują masowo tylko jak już zatrzymają paczkę to idzie na prześwietlenie.

12 kwi 2016, o 21:27

Nie wiem czy komuś to pomoże ale mi też zatrzymali w cle deklaracja Android phablet wartość 20 comercial sample Warszawa zatrzymała lokalny UC puścił.

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

12 kwi 2016, o 21:51

U mnie to samo na paczce, wartość 20$ Android phablet i obyło się bez opłat. Swego czasu miałem nawet przypadek, że paczka była opisana zgodnie ze stanem rzeczywistym (phone, wartość ponad 100$) i też bez VATu. Cholera wie jak to jest i czy w ogóle na to celnicy patrzą.

Inna sprawa, że skoro prosiłeś o zadeklarowanie niższej wartości i zaznaczenie jako gift to oczywiście masz prawo mieć zastrzeżenia, jasne.

Wysłane z mojego X98 Air 3G(C5J6) przy użyciu Tapatalka

12 kwi 2016, o 21:54

Witam.

Proszę o jakieś gifty do zamówienia nr: 74467645749944
To moje pierwsze zamówienie i liczę na dalszą współpracę:)
Pozdrawiam
Odpowiedz