Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

8 kwi 2016, o 13:47

Czy ten telefon :
http://pl.aliexpress.com/item/Original- ... 033f6c7a55

Jest taki sam jak wersja FDD z tej aukcji ? :
http://pl.aliexpress.com/item/Original- ... 033f6c7a55

8 kwi 2016, o 14:55

Proszę o jakieś gifty do zamówienia:
74354364984911

9 kwi 2016, o 06:36

Proszę o GIFT do zamówienia 74360055719734.
Z góry dziękuje.

9 kwi 2016, o 08:18

szatanista napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Najlepiej anulować zamówienie i złożyć nowe.
Mogę zaoferować Ci 5$ zniżki na następne.

SpiderSSJ2 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak.

_________________________________________________________________________________________________________

Forumowicze, wprowadzamy w ramach testów opcję ubezpieczenia od VAT kosztującej 5% wartości zamówienia.
Instrukcja:
1. Dodajemy do koszyka produkty które chcemy kupić.
2. Obliczamy ile wynosi 5% kwoty od produktów w koszyku i opłacamy te 5% poprzez dodanie do koszyka odpowiedniej ilości itemów z aukcji:
http://pl.aliexpress.com/store/product/ ... 48609.html
Czyli gdy np. kupujemy smartfon za 200$ dodajemy do koszyka 10x link za 1$.
Zaokrąglamy do jedności w górę. gdy np. 5% wynosi 9,3$ wtedy musicie wykupić 10 addlinków.
3. Opłacacie zamówienie.
4. Podajecie mi przez PW na forum numer zamówienia.
5. Czekacie na wysyłkę.
6. Gdy paczka zostanie obciążona podatkiem VAT:
- przesyłacie urzędowi odpowiednie dokumenty
- opłacacie VAT u listonosza
- przesyłacie nam skan dokumentu od listonosza mówiący o kwocie zapłaconego podatku poprzez wiadomość do zamówienia lub przeze mnie.
- otrzymujecie refund(przez Aliexpress lub PayPal - my decydujemy jaką drogą).

Zwracamy podatek VAT czyli maksymalnie 23% wartości zamówienia, nie zwracamy innych opłat.

Jeśli coś nie jasne proszę pytać.
Opcję zakupu ubezpieczenia wprowadzamy testowo do 17 kwietnia włącznie, sprawdzimy jej popularność, a potem % opłacalności dla nas.

wyróżniłem żeby nie umknęło
@blue

9 kwi 2016, o 09:09

Goldi odnośnie tych 5% od vat. Czy można zamawiać wybierając DHL, czy tylko zwykłą pocztą?

9 kwi 2016, o 09:29

snajp napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na razie tylko zwykłą pocztą, przepraszam, zapomniałem dodać.

9 kwi 2016, o 09:57

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Najlepiej anulować zamówienie i złożyć nowe.
Mogę zaoferować Ci 5$ zniżki na następne.

Kiedy kupowałem telefon były też spore obniżki: normalnie Umi Emax Mini u Was kosztuje ~146$ a cena 29tego była 127$. Dlatego zdecydowałem się na zakup. Teraz ceny wszystkie są wyższe niż były 29tego.
Ile trzeba czekać na tego Umi Emax Mini? Bo rozumiem, że to problem z brakiem w magazynie i czekacie na dostawę od producenta.

9 kwi 2016, o 10:56

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Skoro to wy decydujecie jaką drogą to może zdarzyć się sytuacja, że będziecie chcieli zrobić zwrot przez paypal, ale:
-Co jeśli ktoś nie płacił paypalem (powiedzmy, że nie ma paypala)?
-Zwrot będzie przez ali, czy będzie musiał załozyć konto w paypal?

9 kwi 2016, o 13:06

Witam
planuje zamówić telefon:
http://pl.aliexpress.com/store/product/ ... eId=311331
Moje pytania:
Jak wygląda sprawa gwarancji? Jaki jest jej okres i gdzie realizowana?
Czy jest szansa na jakieś dodatki do zamówienia?
Jak najłatwiej ominąć VAT? Pomijając wykup ubezpiecznia?

9 kwi 2016, o 13:10

Kolego, poczytaj ten wątek, przecież co chwile pisze się tu jakie gratisy do zamówień daje Goldway.
Ubezpieczenie jest właśnie po to aby zabezpieczyc się przed VAT, jak inaczej chcesz to zrobic skoro jego naliczenie to sprawa losowa? Poczytaj FAQ i nie zadawaj oczywistych pytań, bo tam masz na nie odpowiedzi.

9 kwi 2016, o 15:01

faktycznie dałem ciała;
ale sprawy gwarancji dalej nie rozwiązałem

9 kwi 2016, o 15:02

Witam. Zamówiłem w goldway telefon redmi 3 pro. Jednakże zastanawiam się nad zmianą decyzji , by zamówić MI 4 LTE. Czy mam anulować zamówienie, czy po informacji dla ciebie dardy zmienić je w sklepie przez goldiego i przekazać różnicę w cenie na konto ( PayPal). Rozmyślam o tym z uwagi na obawy o wsparcie w języku polskim dla tego modelu. Za redmi 3 Pro bardzo przemawia bateria. Stąd pytanie i mój dylemat. Nadmieniam, że telefon służy mi do przeglądania neta i rozmów. Bardzo mało gram.
Odpowiedz