Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez jarosword14 » 10 kwi 2016, o 18:48

Właśnie o to mi chodzi. Przyjęte rozwiązanie, choć wygodne, to chyba nie jest najlepsze.
Samsung Omnia i900 ---> HTC Dream/Era G1 ---> HTC Magic ---> Samsung Galaxy S ---> LG Nexus 4 ---> Nokia Lumia 735 ---> Xiaomi Redmi 3 Pro
jarosword14

Pochwały: 1
Telefon:: Nokia L735

Postprzez blue_voyager » 10 kwi 2016, o 18:51

Ale nie zmienia to faktu, że dla Ciebie nic to nie zmienia, Ty dostajesz zwrot 23% od zapłaconej kwoty, więc jest to tak jak napisałem w interesie Goldwaya żeby to poprawić.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez jarys » 10 kwi 2016, o 19:40

Witam, jestem na tym forum po raz pierwszy i chciałbym zasięgnąć porad przed zakupem. Mam w planach kupno telefonu Xiaomi Redmi Note 2 link do sklepu poniżej:
http://www.aliexpress.com/store/product ... 06291.html lub
http://www.aliexpress.com/store/product ... 70398.html

Jednak przed kupnem chciałbym dopytać czy są jakieś możliwości kupna bez VAT'u lub przynajmniej żeby zapłacić niższą kwotę podatku?
Poza tym chciałbym zapytać:
- czy lepiej wybrać przesyłkę kurierem czy pocztą (gdzie jest większa szansa na zakup bez VAT'u)?
- czy kupując od Goldway zawsze można liczyć na jakieś gratisy czy należy o tym napisać do sprzedawcy?
- czy w najbliższym czasie można liczyć na spadek ceny tego telefonu lub czy są zaplanowane jakieś nowe promocje mogące wpłynąć na obniżenie końcowej ceny za telefon?
- czy kupując od Goldway dostaję jakąś gwarancję, jeśli tak to w jakiej formie (na podstawie czego będę mógł reklamować telefon)?

Dużo pytań, ale wolę dopytać niż później narzekać i krytykować zakupy na aliexpress :-)
jarys

Telefon:: ARC X18i

Postprzez blue_voyager » 10 kwi 2016, o 19:43

Taki post powinien polecieć od razu do kosza. Wystarczy przeczytać kilka ostatnich stron tego wątku + FAQ żeby mieć odpowiedzi na Twoje pytania. Nie bądź więc leniem i poświęć chwilę.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez mkgga » 10 kwi 2016, o 21:13

wojtekmaly36 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tylko na ten telefon:

http://www.aliexpress.com/store/product ... 68854.html
mkgga

Pochwały: 17
Telefon:: lg

Postprzez cezaros » 11 kwi 2016, o 06:34

czy moge dokupić ubezpieczenie od vat w przypadku gdy przesyłka jest w drodze ale jeszcze nie dotarła do polski?
cezaros

Pochwały: 8
Telefon:: xiaomi mi5s

Postprzez Doman » 11 kwi 2016, o 12:05

Halo Goldway, dostalem informacje ze moje zamowienie nr 74050423311135 zostalo anulowane, bo telefon jest niedostepny! Co jest grane? Taki duzy sprzedawca i taka obsuwa? Zebym wiedzial ze tak polecicie w kulki to bym zamawial u kogos innego! Zmarnowalem kupon i stracilem okazje na promocje. Czekam na wyjasnienia na PW.
Doman
AKTYWNY

Telefon:: Xiaomi Redmi 3/4

Postprzez szatanista » 11 kwi 2016, o 16:31

Doman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie Ty pierwszy, 29tego zamówiłem Umi Emax Mini.
Po ponad tygodniu napisali, że nie mają telefonu i mogę se anulować zamówienie.
Tutaj napisałem że stracę kupon na 5$ to goldi odpisał tutaj, że mogą dać rabat o te 5$.
Ale 29tego były także spore obniżki cen (np ten telefon normalnie kosztuje 146$ a tamtego dnia kosztował 127$).
Na to już goldi nie ma recepty.

Niestety na aliexpress nie dostałem żadnej odpowiedzi a tutaj niepełną.
Na ali zapytałem także o czas oczekiwania na dostawę i zapropnowałem wydłużenie czasu wysyłki.
Brak odpowiedzi.

Niestety Goldi to był mój ostatni zakup u Was.

//Edit
Co ciekawe ten telefon dalej jest w sprzedaży (mimo braku "magazynowego")
szatanista

Pochwały: 4
Telefon:: LG ;)

Postprzez pepeq77 » 11 kwi 2016, o 16:59

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Polski serwis to ja, oczywiście mowa o wsparciu w procesie zakupu i ewentualnym dalszym kontakcie z Chinami w razie problemów. Nie ma w Polsce serwisu technicznego gdzie możnaby odsyłać telefony w ramach gwarancji.

Co do magazynu w Polsce - niedługo rozpoczniemy współpracę z pewną polską firmą, dostępne będzie kilkadziesiąt sztuk różnych smartfonów od Xiaomi. Więcej info niebawem.

Czy już coś wiadomo więcej na temat "magazynu"?
pepeq77

Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Postprzez Doman » 11 kwi 2016, o 17:12

@szatanista

U mnie dokladnie rowniez chodzi o Umi eMax Mini. Zenada, myslalem ze Goldway to powazniejszy sklep. Specjalnie skorzystalem z ich oferty zeby miec pewnosc ze dostane telefon, mimo iz byly nawet tansze oferty.
Doman
AKTYWNY

Telefon:: Xiaomi Redmi 3/4

Postprzez onelove » 11 kwi 2016, o 17:42

pepeq77 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Polski serwis to ja, oczywiście mowa o wsparciu w procesie zakupu i ewentualnym dalszym kontakcie z Chinami w razie problemów. Nie ma w Polsce serwisu technicznego gdzie możnaby odsyłać telefony w ramach gwarancji.

Co do magazynu w Polsce - niedługo rozpoczniemy współpracę z pewną polską firmą, dostępne będzie kilkadziesiąt sztuk różnych smartfonów od Xiaomi. Więcej info niebawem.

Czy już coś wiadomo więcej na temat "magazynu"?

Można wiedzieć kiedy mniej więcej. Jest możliwość, że w tym miesiącu? Chce kupić jakiś telefon.
onelove

Pochwały: 6
Telefon:: Myphone

Postprzez macmacleod » 11 kwi 2016, o 19:11

Witam. Ja w goldwayu 29.03 zamówiłem umi touch po rabatach 129.9$ też z mieszanym uczuciami ale 2 kwietnia ruszyła przesyłka do mnie a dziś 11.04 bawię się telefonem obyło się bez dodatkowych opłat co mnie bardzo cieszy no i szok że tak szybko. Pozdrawiam
macmacleod

Telefon:: Note 3 Neo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić