Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez HongKong_Goldway » 16 kwi 2016, o 11:06

konmac napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam dokładnie identyczną sytuację jak Twoja. Pal licho zatrzymanie w cle i ostateczny VAT - to jest częścią tej zabawy pt zakupy z Chin, ale chodzi o zasady. Dodatkowo wyraźnie prosiłem jeszcze o standardowy, fabryczny ROM, a w odpowiedź jaką dostałem była w stylu: "nie martw się, pomożemy Ci instalując na twoim telefonie customized firmware ROM z multilanguage i google play (czytaj śmieciowy). Dostałem ksero z identycznie zapakowanej paczki jak w Twoim przypadku.
Dodam, że jest to mój pierwszy zakup u Goldwaya i poważnie się zastanowię nad kolejnym ewentualnym zakupem czy poleceniem znajomym.

Przepraszamy, prawdopodobnie pracownicy przy pakowaniu Waszych przesyłek nie zauważyli,że poprosiliście o konkretną deklarację lub zapomnieli o tym.
Należy jednak rozumieć, że paczki kontrolowane są losowo, fałszywa deklaracja niewiele pomaga obecnie. Prawdopodobnie nawet z fałszywą deklaracją Wasze paczki zostałyby obciążone podatkiem VAT (w komentarzu wspomniane było cło, ale zapewne chodziło właśnie o VAT gdyż cła na elektronikę nie ma). Nie mniej jednak rozumiemy, że zapewnia to w jakimś stopniu komfort psychiczny typu "zrobiłem co można było aby uniknąć VAT" :) Z tego powodu możemy zaoferować 3$ zniżkę na kolejne zamówienie w naszym sklepie, którą otrzymać możecie po podaniu numeru zamówienia w wiadomości prywatnej.

sasza22 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Obecnie są problemy z dostępnością tego modelu, nie wiemy czy będziemy go mieć jeszcze w sprzedaży.

becki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Była to promocja jakich wiele, warto przeglądać Aliexpress regularnie aby ich nie przegapiać!;)

Kentaczdys napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Możemy zaoferować zniżkę 3$ na następne zamówienie. Złóż zamówienie i wstrzymaj się z zapłatą aż kwota do zaplaty zostanie obniżona.
Aby obniżyć kwotę do zapłaty skontaktuj się proszę ze mną przez PW podając numer zamówienia.

christo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kai Shin napisał(a):
christo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A mnie interesuje EU Express dla Mi4C 16GB.
momores napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Panowie, aukcji z przesyłką EU Express będzie więcej gdy ta opcja wysyłki stanie się popularniejsza.
Podane wyżej modele mają szansę na objęcie ich tą opcją wysyłki jednak w chwili obecnej nie mogę potwierdzić czy tak się stanie.
Poniżej wszystkie nasze aukcjie EU Express:
http://pl.aliexpress.com/store/311331/search?origin=y&SearchText=express

onelove napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak :)

atoh napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czy możesz napisać do mnie prywatną wiadomość podając numer zamówienia?
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez atoh » 16 kwi 2016, o 11:17

Goldi podałem numer zamówienia na priv. Mam nadzieję, że uda się sprawę załatwić po ludzku
atoh

Pochwały: 7

Postprzez TeBeusz » 16 kwi 2016, o 17:32

Goldi

Czy wiadomo kiedy bedzie u Was Mi5 Pro?
TeBeusz

Telefon:: HTC ONE M7

Postprzez borygo » 16 kwi 2016, o 18:58

Witam

Widze ze istnieje możliwość kupna telefonu dodając opcję UE, czy działa na wszystkie telefony????
borygo

Telefon:: Sony
ROM: 1

Postprzez pepeq77 » 16 kwi 2016, o 19:35

borygo napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podbijam zapytanie.
W/g opisu aukcji z tego linku http://www.aliexpress.com/store/product ... 80674.html usługę EU Express można dodawać do telefonu jaki się chce kupić - nie ma nic o ograniczeniach co do modeli.
Jak to jest?
pepeq77

Pochwały: 10
Telefon:: SHARP AQUOS S2

Postprzez blue_voyager » 16 kwi 2016, o 20:29

Wy chyba sobie żarty robicie. :evil: Trzy posty nad waszymi:
HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może byście tak czasami coś poczytali? Przynajmniewj na tej jednej stronie, na której piszecie, bo takie lenistwo jest porażające. :evil:
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez pepeq77 » 16 kwi 2016, o 21:13

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Może byście tak czasami coś poczytali? Przynajmniewj na tej jednej stronie, na której piszecie, bo takie lenistwo jest porażające. :evil:

Oj, oj, oj ... pytanie dotyczy tej aukcji http://pl.aliexpress.com/store/product/ ... eId=311331 , czy można ją dodawać do innych modeli telefonów bo przy symulacji z innymi telefonami dolicza usługę za 11,59$.
Skoro admin jest taki oczytany to niech wyjaśni: można czy nie?
pepeq77

Postprzez blue_voyager » 16 kwi 2016, o 21:25

Nie można. Przecież to wynika z tego co Goldway wyżej napisał.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez borygo » 16 kwi 2016, o 23:16

Szkoda tylko że nie napisał tego na swojej stronie, wchodząc na tą aukcje można się przejechać. A co jak ktoś sobie zakupi taka opcje do innego telefonu, bo jest taka możliwość???
borygo

Telefon:: Sony
ROM: 1

Postprzez pepeq77 » 17 kwi 2016, o 08:25

blue_voyager napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To jest jasne ale nie wszyscy czytają forum i Twoje posty a z opisu aukcji to nie wynika.
pepeq77

Postprzez amdek12 » 17 kwi 2016, o 10:02

Witam,
Nie do końca jasna jest dla mnie sprawa zamawiania telefonów z EU ponieważ ..

Telefon z EU - http://www.aliexpress.com/store/product ... eId=311331 – wersja standardowa silver/white kosztuje 219,99 + koszty wysyłki z aukcji 11,58 + koszty wysyłki z aukcji http://www.aliexpress.com/store/product ... 80674.html 11,59 co daje:
219,99 + 11,58 + 11,59 = 231,57 + 11,59 = 243,16 - nie wiem czy zasadne jest tu dodawanie tych kolejnych 11,59 czy nie
Ten sam telefon z Chin - http://www.aliexpress.com/store/product ... 27866.html - wersja standardowa silver/white kosztuje 219,99 + 0 kosztów wysyłki
219,99 + 0 = 219,99

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale w aukcjach z EU robicie podwójny koszt dostawy? Proszę o wytłumaczenie czy jedyny koszt dostawy to te 11,58 z aukcji z telefonem czy musimy dodawać jeszcze tą drugą opcję aukcję EU Express Add Item, byłoby to bardzo nie fair. Za chwilę się może okazać, że taniej będzie go kupić i zapłacić VAT, niż zamawiać produkty z europejskich magazynów.

Bardzo proszę o wyjaśnienie procedury zakupu.
amdek12

Pochwały: 5
Telefon:: Xiaomi Redmi Note 3
ROM: MIUI 8 7.3.16

Postprzez newelco » 17 kwi 2016, o 11:47

A co tu jest do wyjaśniania?
Skoro widzisz że płacisz drożej? - a niby czemu płacisz drożej - a niby temu że ominiesz vat na 100% - czyli za całość około 100 zeta do przodu jesli weźmiesz EU - nie weźmiesz EU cieszysz sie jak janusz biznesu z bazarku - przycinasz 200 zeta jeśli nie zapłacisz vat
“ Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. ”
newelco

Pochwały: 3
Telefon:: mi4c

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić