LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
5 mar 2018, o 05:21
Od kilku dni jestem posiadaczem c103 zakupionego z LITB (przyszedł z polskim językiem).
Przeczytałem CAŁY wątek, wychodząc z założenia, że im więcej się dowiem, tym lepiej wykorzystam to cudeńko..
Z mojego egzemplarza póki co jestem bardzo zadowolony, bateria trzyma fajnie (7-8h SOT, 2-3 dni spokojnie), zdjęcia klasa, płynność działania bardzo dobra i nawet te kolory na ekranie nie przeszkadzają.. Patrząc na wasze komentarze dotyczące grzebanego softu i rad, że "lepiej zainstalować leree", jednak bliżej mi było do zostania przy domyślnym sofcie, ze względu na brak jakichkolwiek problemów póki co, dobrze trzymającej baterii (w nocy ubytki nawet 0%), no wszystko w porządku, bez dziwnych aplikacji chińskich, więc nie widziałem zbytniego sensu w przesiadce na LeRee, który zdarza się że jakieś problemy sprawia.. ALE właśnie sprawdziłem GP i urządzenie widnieje tam jako niecertyfikowane. Z tego co czytałem, to ktoś na tej wersji miał certyfikację, więc coś u mnie nie tak.. i teraz już sam nie wiem, czy instalować, czy nie? Wolałbym nie, ale z drugiej strony brak certyfikacji = problemy z tego co można było przeczytać. Czy jest jakiś sposób na zmianę tego statusu bez większego grzebania?
Poza tym mam jeszcze jedno pytanko, które się nie pojawiło nigdzie - czy ktoś dotarł w tym telefonie do narastającego alarmu w budziku? Czy jedyna szansa to ściągnięcie innej apki do budzenia? Lubię z tego korzystać, ale w domyślnym zegarze tego nie widzę, a tak najłatwiej korzystać (zresztą im mniej aplikacji tym lepiej).
5 mar 2018, o 08:51
Co do sklepu Play, to na obu, które mam z LITB sklepy są certyfikowane, być może powodem jest to, że zawsze po otrzymaniu urządzenia robię przywracanie fabrycznych - tak na wszelki wypadek, żeby się upewnić, że nie ma jakiegoś starego konta (przy kontach o podwyższonym bezpieczeństwie trzeba się zalogować na stare konto po przywróceniu fabrycznych). Może to jest powód?
Oczywiście pisząc o przywróceniu fabrycznych myślę o pełnym wymazaniu telefonu, łącznie z całą pamięcią wbudowaną.
Dźwięków narastających nie znalazłem.
Poza tym na LeRee zauważyłem pewien bug z dzwonkiem: jak się wyciszy dzwonek klawiszem głośności (tylko wibracja), a potem z powrotem pogłośni, to telefon nie dzwoni! Trzeba zrobić restart. Natomiast jak się wyciszy przez szybkie menu i potem wyłączy wyciszenie, to dźwięki są na 50%, ale można pogłośnić.
5 mar 2018, o 13:48
Bardzo ciekawy bug, trza to będzie sprawdzić, o ile się dopcham do fona.
Wygląda, że soft z LitB, to dość fajny i użyteczny ROM, o ile nie mamy żadnych problemów z faktem, że to nie stock. Dajcie znać czy nie ma na nim problemu z appkami bankowymi.
I czy macie recovery po chińsku, czy angielsku.
Zaczynam podejrzewać, że fony z LitB nie wszystkie przychodzą z tym samym ROMem. Miałem kilka zapytań na priva o chińskie recovery w nich i drobniejsze rzeczy. Tymczasem, te ostatnie fony wydają się mieć całkiem bezproblemowy soft.
Ostatnio edytowano 5 mar 2018, o 15:55 przez
Flyagaric, łącznie edytowano 1 raz
5 mar 2018, o 15:45
A widzisz, więc spróbuję to zrobić i dam znać. Szczerze mówiąc, myślałem o tym na początku, ale wiedząc, że soft jest coś kombinowany obawiałem się, że po resecie zamiast stanu obecnego wyjdą chińskie znaczki, aplikacje, brak aplikacji google'a i polskiego języka (tak jakby cofnięcie zmian wprowadzonych przez sprzedawcę) - ale jak rozumiem jest to wgrane w soft, więc można to zrobić i powrót jest do stanu porządanego?
5 mar 2018, o 16:32
Czy ktoś próbował łączyć Coola z padem do X360 po OTG?
Mam przejściówkę Ugreen (peny na niej działają) - podłączam wireless adapter, dioda się świeci, niby paruje się z padem, ale w żadnej aplikacji ze wsparciem dla padów nie chce to działać.
5 mar 2018, o 22:22
A widzisz, więc spróbuję to zrobić i dam znać. Szczerze mówiąc, myślałem o tym na początku, ale wiedząc, że soft jest coś kombinowany obawiałem się, że po resecie zamiast stanu obecnego wyjdą chińskie znaczki, aplikacje, brak aplikacji google'a i polskiego języka (tak jakby cofnięcie zmian wprowadzonych przez sprzedawcę) - ale jak rozumiem jest to wgrane w soft, więc można to zrobić i powrót jest do stanu porządanego?
Po resecie telefonu do fabrycznych niestety dalej w google play urządzenie widnieje jako "bez certyfikatu"

jakiś pomysł w takiej sytuacji? Recovery po resetowaniu fabrycznym zawierało napisy w języku angielskim.
Z drugiej strony, sam sklep google'a działa normalnie, wszystkie aplikacje wyłapuje normalnie (netflix, banki), więc może się po prostu tym nie przejmować?
Ostatnio edytowano 6 mar 2018, o 01:14 przez
gucio25, łącznie edytowano 3 razy
5 mar 2018, o 22:40
Mam szybkie pytanie (nie mam siły czytać 240 stron :P
Obecnie posiadam wgrany Leree, czy jest jakiś inny soft który można wgrać bezpośrednio z pliku na pamięć tel ( tak jak Leree)?
Jeśli nie, jaki inny soft najłatwiej wgrać ?
6 mar 2018, o 09:02
A kto ma siłę po raz setny odpowiadać na to samo pytanie?
Tym bardziej, że tuż obok jest 24 stronicowy temat wyłącznie o sofcie!
6 mar 2018, o 13:11
kupiłem czytnik kart microSD na usb-c i niestety z Cool1 jak włożę go z kartą to nic się nie dzieje i żaden manager karty nie widzi :( (czytnik działa bo MBP sobie radzi bez problemu). Wiecie czy da się jakoś uruchomić czytanie kart microSC z zewnętrznego źródła na Cool1?
6 mar 2018, o 14:00
Może karta sformatowana na NTFS? Upewnij się, że jest fat32.
6 mar 2018, o 14:03
Mój czytnik kart działa. Nawet sprawdzałem 2, pierwszy to taki w formie pendrive na 3 typy kart, a drugi to z 10 letni 35 w 1. Oba bez problemu.
Raczej to kwestia partycji niż karty.
Czyta FAT(16/32) i EXT(2/3/4).
Nie czyta NTFS ani exFAT
6 mar 2018, o 22:54
Po resecie telefonu do fabrycznych niestety dalej w google play urządzenie widnieje jako "bez certyfikatu"

jakiś pomysł w takiej sytuacji? Recovery po resetowaniu fabrycznym zawierało napisy w języku angielskim.
Z drugiej strony, sam sklep google'a działa normalnie, wszystkie aplikacje wyłapuje normalnie (netflix, banki), więc może się po prostu tym nie przejmować?