LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

27 lut 2018, o 20:44

Po wpisaniu kodu *#*#46360000#*# pojawia się specjalne menu.
Czy ktoś może wyjaśnić co robią poszczególne opcje ?

28 lut 2018, o 00:12

DesT_ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No więc jak? Opłaca się dorzucić kilka złociszy za leree le3? Cool1 3/32 r116 - 400zł, le 3 500zł.

28 lut 2018, o 00:42

100zł za pasmo B20 i wgrany od razu ROM to słaby interes wg mnie.

28 lut 2018, o 14:00

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

mam srebrnego z białym frontem i całego złotego, na białym jest poświata na złotym nie :) ale to wynika z nieprzepuszczalności światła przez "złoty" lakier :p

28 lut 2018, o 22:21

Wydaje mi się że biały też nie powinien nic przepuszczać, w końcu to biały kolor a nie przezroczysty jak same przyciski. No ale widocznie tak te srebrne mają...
Słuchajcie - czy EUI (Cool1 C103) robi fotki jak na romie Leree ? Bo jeśli tak to nie będę się bawił i go chyba sprzedam, bo z tymi fotkami na fabrycznymi romie EUI żadnego szału nie ma. Mój starawy Xiaomi mi4c idealnych zdjęć nie robi - ale jednak robi je w większości wyraźnie lepsze (a miało być odwrotnie z tego co tu pisano). To samo Nubia M2, dziś mi przyszła i się pobawiłem - ekran amoled fantastyczny, kontrast i kolory, kąty idealne - bez porównania do Cool czy innego IPS. Sama przyjemność patrzeć w ekran, choć to niezdrowe 8-) Do tego 64gb rom, b20, fajny ogólnie telefon - prawie ideał za niewielką kasę. No i jak można spieprzyć to wszystko przeciętną kamerą ? :cry: Fotki podobne jak na tym Cool1 z fabrycznym softem albo i parę procent słabsze. W trochę słabszych warunkach to już w ogóle szkoda pisać. Na plus Nubii - dużo lepszy dźwięk z głośnika, nie taki cienki i bezbasowy jak w Cool, Cool wydaje się za to ciut szybszy, responsywny jak brzytwa. Dla kogoś kto rozważa Cool lub Nubię - uważam że dla samego ekranu Nubii warto dopłacić jednak te 30-40$, a dodatkowo jest B20, 64gb Rom, lepszy dźwięk z głośnika, nawet przy głupich filmikach czuć różnicę.

1 mar 2018, o 09:49

Niestety i ja muszę potwierdzić, że w Cool1 są bardzo kruche wyświetlacze. Miałem przez dwa lata LeTv L1 X600. W tym czasie spadł 2-3 razy i nic mu sie nie stało. Cool1 upadł mi raz z 40cm w pełnej plastikowej obudowie (z rantami) oraz z naklejonym szkłem ochronnym. Efekt upadku: pajęczyna na wyświetlaczu, a szkło ochronne nic nie naruszone! Ehhh

1 mar 2018, o 12:35

Doprawdy nie wiem jakie macie zarzuty do aparatu w Cool1.
Przecież to telefon za niecałe 500 zł!
Obrazek
Czy też w nocy, bardzo trudne warunki:
Obrazek

1 mar 2018, o 12:47

@_MarSs_ tak jak to podsumowales.Ja nawet porównywałem ze zdjęciami Nexus 5x a ma kozacki aparat to przyznam że cool1 dużo nie odbiega.Tymbardziej jak ty dałem za niego 500zl.Prosze powiedzieć gdzie się znajdzie tela z Snapem i 4gb ram.Moje podgladowe zdjęcie https://photos.app.goo.gl/ipSAxyisY64JE3IZ2

1 mar 2018, o 13:11

_MarSs_ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale większość twierdzi, że jest kozacki. Narzeka chyba tylko jedna osoba, której mógł się trafić gorszy egzemplarz.
Trzeba jeszcze pamiętać, że robi różnie fotki, na różnych ROMach, stąd ktoś też może dostrzegać różnice.

Słabość tego aparatu (w porównaniu do najlepszych) widać dopiero w sztucznym świetle/przycienionych wnętrzach, co raczej nie powinno dziwić.

basswitek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Patrząc jakie problemy tutaj niektórzy mieli z wgrywaniem LeRee, to powiedziałbym, że niewiele. Egzemplarze z LitB przychodzą ze stockowym recovery po chińsku. Samemu sobie trzeba ocenić, czy warto się denerwować i tracić czas.

Jak ktoś łatwo ogarnia takie rzeczy to niekoniecznie musi dokładać, ale jednak są osoby, którym bardzo zależy na B20 - nawet tu na forum.
Z resztą, nawet LeRee w swej cenie pozostaje bardzo atrakcyjną propozycją. Trzeba tylko pamiętać o kruchości ekranu.

1 mar 2018, o 13:21

Czy na romie Leree robi lepsze zdjęcia niż na EUI (oryginalny soft z C103) ? Na tym romie z C103 zdjęcia są ładne ale jednak trochę gorsze od Xiaomi Mi4c (z tego co czytałem miało być na odwrót). Jeśli zdjęcia są takie same to chyba nie ma sensu wgrywać Leree, gdzie telefon jest dużo wolniejszy (wg Antutu). Na tym EUI jest mega szybki i responsywny, szybszy odczuwalnie od Nubii M2 na SD625.

1 mar 2018, o 13:28

Nie do konca masz racje zobacz na leree jaki jest odczyt w antutu conajmniej o 10000 wiecej niż miałem na eui pod wersją c103 https://photos.app.goo.gl/TgPdJFhpvmSI0YGq1 Co do zdjęć to robi identyczne lub trochę lepsze niż na c103 eui 5.8 LeRee ma mniej błędów i jak dla mnie lepiej trzyma na bateri.

1 mar 2018, o 13:41

Ale on robi lepsze zdjęcia niż Mi4c. Tobie się chyba trafił słabszy egzemplarz i tyle.
Akurat aparat, to nie problem w tym fonie. Ekran - tu leży pies pogrzebany.
Odpowiedz