Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Certyfikat CE - zatrzymanie przesyłki przez UC

Postprzez jarek1977 » 10 mar 2017, o 11:55

Mysle ze na razie wystarczy elektronicznie - przekona msie za 7 dni
Nie wysyłaj do konkretnej osoby u mnie jakiś podkomisarz się podpisał hehe jak sprawdzałem na Facebooku to na rowerze se lubi jadzic heh mistrz cyklistów w wśród celników i jakby tak samo szybko odpowiada na maile i pisma jak jeździ na rowerze to byłoby ekstra ale w pisaniu to raczej prędkość żółwia ma.
Maila wysyłaj na poczta@ itd wtedy dojdzie

Celnicy nie majo nic do tego z ce , oni maja kwit od UKE ze jest zle.
Przyklejenie znaczka to złożenie oświadczenia prawniczo ujmując oświadczenia wiedzy ze ten telefon jest bezpieczny. Ty nie majac ani wiedzy ani odpowiednich badan nie mozesz gołosłownie oświadczać ( no gdby pominac producenta). To jedynie importer mógłby po przebadaniu w jakimś specjalistyczny laboratorium zrobić.
Wiec gdyby uprzednio chińczyk se nakleił jakies znaczki to oni by nie dochodzili. Ale jak znaczka nie ma to kuniec ;-) bo nie masz wg mnie prawa go nakleić.
Ostatnio edytowano 10 mar 2017, o 12:05 przez jarek1977, łącznie edytowano 1 raz
jarek1977

Telefon:: Coolpad

Postprzez stasic » 10 mar 2017, o 12:02

Czytałem że można naprawić brak CE właśnie dosyłając naklejkę producenta oraz producent musi poświadczyć ze telefon jest bezpieczny i ma wszelkie certyfikaty, mail musi posiadać podpis elektroniczny. Ale nie sądzę bym to wszystko uzyskał ;)
stasic

Telefon:: Samsung

Postprzez jarek1977 » 10 mar 2017, o 12:12

Dokładnie

Musiałbyś uzyskać przetłumaczone na polski (przysigle) oświadczenie Xaomi ze telefon o takim IMEI mimo braku CE jest ok i ze to ich błąd i ze proszą o naklejenie hehe ciebie w ich imieniu tego ce.
Dlatego nasze cwane chwaty z UP1 nie piszą ze z góry go skreślają tylko każą ci spełnić bliżej nie określone warunki które masz w imieniu producenta zrobić a spełnić ich nie możesz praktycznie w tym wypadku, jak jest znaczek ce piszą co można konkretnie uzupełnić. Nie masz naklejki ce nie ma przepros to koniec.
jarek1977

Postprzez stasic » 10 mar 2017, o 12:26

Co do adresu: poczta@prz.mofnet.gov.pl to oni nie czytają maili. 3 dni temu wysłałem maila, w temacie nr pozycji ks. magazynowej i deklarcje i instrukcja pl do telefonu. Wysłałem z potwierdzeniem odczytania i nic. Oni czytają dopiero jak się zadzwoni :) Dobra zmiana zawitała do Przemyśla :D
stasic

Postprzez jarek1977 » 10 mar 2017, o 12:44

Ale maile dochodzą. Mowiłes ze masz problem z plikiem 26mb.

Ja to nazywam standardy ukraińskie nie obrażając naszych braci ze wschodu tylko porównując ich do celników ukraińskich którzy słyna ze skutecznosci ;-).

Jedno sie nie zmieniło jak opierd ... to masz.
Jak opierd... ich szefowa z Przemyśla to jej wciskali hehe ciemnotę ze dzien wczesnej to wysłali do mnie ;-)

ja dzwoniłem do Przemysła (w szaleństwie jest metoda na nr 166752302 t o telefon Sekretariatu dawnej Izby Celnej w Przemyslu- teraz sie to pozmieniało ale telefon aktualny i prosiłem z kierowniczka w sprawie skargi na prace celników z UP1)

Izba Celna w Przemyślu
Wydruk podmiotu - Izba Celna w Przemyślu

Strona www BIP : www.przemysl.scelna.gov.pl otwarcie strony w nowym oknie
Izba Celna w Przemyślu - logo
Adres podmiotu
ul. Sielecka 9
37-700 Przemyśl
Województwo: Podkarpackie
Powiat: Powiat m. Przemyśl
Gmina: M. Przemyśl
Poczta: Przemyśl
telefon: 16 676-43-02
faks: 16 678-30-03
Adres e-mail
sekretariat@prz.mofnet.gov.pl

Dzwoniłem potem do Rzeszowa ale ze było przed 15 to taka jedna kierowniczka w godzinach pracy nie odebrała mojego zawiadomienia haha o zlej pracy UP1 w Przemyślu po namysle zostawiłem sobie to na deser.
Ostatnio edytowano 10 mar 2017, o 13:53 przez jarek1977, łącznie edytowano 1 raz
jarek1977

Postprzez cynek777 » 10 mar 2017, o 13:52

Ja w środę 8 marca dostałem pismo w wordzie na maila dla przesyłki 279/17 z adresu Krzysztof.Gocko@prz.mofnet.gov.pl i na ten adres wysłałem odpowiedź z załączoną instrukcją i deklaracją dla redmi 4. Wszyscy piszą, że nie przejdzie, ale wysłałem i czekam.
PS instrukcję można wrzucić na jakiś konwerter online i z 23MB zrobi 800KB
cynek777

Telefon:: Redmi 4 pro

Postprzez jarek1977 » 10 mar 2017, o 13:56

heh to ten cyklista zobacz w necie ;-) co tak wolno pisze maile i pisma ;-)
dokładnie nie można do nich pisać tak maja na serwerze ustawione mozna tylko na ogólny poczta@
jarek1977

Postprzez stasic » 10 mar 2017, o 13:59

Zadzwoń i poproś o rozmowę z tym Krzysztofem Gocko, zapytaj się czy przeczytał maila i poproś by się ustosunkował.

Mi Ali przedłużył ochronkę o 2 tygodnie, zobaczymy czy US zwróci telefon, przynajmniej mam czas.
stasic

Postprzez cynek777 » 10 mar 2017, o 14:00

Napisałem odpowiedź i nic nie cofnęło. To raczej logiczne odpowiadać na adres z którego utrzymało się wiadomość. Tylko, że tutaj nie ma logiki.
cynek777

Telefon:: Redmi 4 pro

Postprzez jarek1977 » 10 mar 2017, o 14:15

Bo wiesz to masoni i cykliści wszystko ich wina

a na poważnie to wszystko tak jest ustawione by maksymalnie grac na czas by ludzie sami im maile pisali z prosba o odesłanie nawet takie coś ze gość pisze żeby mu dosłać materiały a ma ograniczenie na serwerze założone w wielkości załącznika.
Wysyłasz a jak nie sprawdzisz na drugi dzień lub do spamu ci to przerzuci to nie widzisz ze masz info na drugi dzień ze nie doręczono maila.
Wpienili mnie na maksa bo az tak mi nie zależy na tych telefonach ale nie lubię jak sobie ktoś jawnie w h.... leci poprostu.

stasic napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak zrobiłem niestety wiesz domyślam się ze podkomisarz Gocko to tam szef bo to juz znaczna szarża wiec nie podszedł tylko dogadywał w tle ( heeh za kobieca spódniczka sie ukrywał o ile celniczki maja spódniczki hehe ) a rozmawiała ze mną jego podwładna. I po jej hasle żebym na nia nie krzyczal ;-) . Wykrzyczałem sie dwa razy na ich szefową w Przemyślu. W sumie konkretna babkę ale jedno co jej mogę zarzucić to nie poinformowana mnie jak moge zlożyc skarge na prace jej ludzi mimo ze prosilem u ta inforamcje tak publiczna :-D .
jarek1977

Postprzez clorox » 10 mar 2017, o 14:31

Skargi na piśmie można składać do Naczelnika Podkarpackiego Urzędu Celno-Skarbowego w Przemyślu Pani Jadwigi Zenowicz.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez stasic » 10 mar 2017, o 14:43

Ja dostałem maila z mariusz.czura@prz.mofnet.gov.pl, dzwoniłem pod 016 675-23-00, prosiłem o Pana Mariusza ale Pani powiedziała mi że mają problemy z łącznością, podała mi nr bezpośredni ale nie mogę się dodzwonić :/ I jak tu coś załatwić?
stasic

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI