ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez Ironclad » 6 lut 2017, o 20:06

A to przepraszam, nie wiedziałem, że kolega zajmuje się szkłami.
Ironclad
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: OnePlus
ROM: OxygenOS

Postprzez blue_voyager » 6 lut 2017, o 20:09

Ta jedyna oferta na Allegro, jest własnie moja.
Nie róbmy tu offtopu, jeśli masz pytania co do mojej oferty zapraszam na PW.
Sprzedam:
Szkła, folie, etui do chińskich telefonów - duży wybór.

FAQ DZIAŁU ZAKUPÓW
blue_voyager
VIP

Pochwały: 239
Ostrzeżenia: -1
Telefon:: Jiayu S3

Postprzez top840 » 6 lut 2017, o 21:41

top840 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Poradziłem sobie z problemem. To rozłączanie to faktycznie z winy dwukrotnego dotknięcia ekranu, jednak problem występuje tylko wtedy gdy mam ustawione w opcjach "kończenie rozmowy przyciskiem zasilania" + "wybudzanie podwójnym dotknięciem". Wydaje mi się, że po włączeniu "wybudzanie podwójnym dotknięciem" zachowanie w systemie jest traktowane jak naciśnięcie przycisku Power (nim się w końcu podświetla ekran) i teraz przy jednocześnie włączonej opcji "przycisk zasilania kończy rozmowę", przy wygaszonym ekranie (w czasie rozmowy) dwukrotne klepnięcie ekranu w byle jakim miejscu powoduje zakończenie rozmowy, jakbym nacisnął przycisk zasilania. Mogłem albo zostawić jak jest i uważać podczas rozmowy żeby przypadkiem się nie rozłączyć, albo zrezygnować z jednej z opcji. Wyłączyłem "wybudzanie podwójnym dotknięciem", problem minął.

A ten kłopot z echem i dziwnym głosem, to chyba faktycznie słaby sygnał sieci, dzisiaj będąc w pracy wykonałem kilka połączeń i rozmówcy nie zgłaszali problemu, widocznie w domu mam jakiś kulawy zasięg :/.

BTW. Co do telefonu to naprawdę jestem mega zaskoczony tym jak płynnie działa, przynajmniej na tym RR (6.0.1) Nie wiem jak śmiga na stocku, bo pierwsze co zrobiłem po przyjściu telefonu to zmiana ROMu.

Cheers
top840

Telefon:: HTC HD2
ROM: MIUI

Postprzez tomek0768 » 6 lut 2017, o 22:39

top840 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Na RR i CM(Lineage) na Androidach 6 i 7 jest bug z transmisją BT, opisywany zresztą chyba w tym temacie. A testwałem chyba już wszystkie. Nie wiem jak na CM12. Mi potrzebne bt w samochodzie więc te CM'y i RR'y są useless. Z stckopochodnych miałem rom EN z Banggood, czyste stocki 3.86 i 3.89, CN 3.89 by Rylavik z 4pda.ru i teraz ComboRom_v28.3.
Dopiero drugi dzień go testuję ale chyba to będzie ten docelowy. Jedyna "niedogodność" jak na razie to ikona lokalizacji nie znikająca z paska statusu po użyciu map Google. Na wszystkich stockach był ten błąd. Nie przeszkadza mi to. Podobno mms nie działa w stockowej apce ale ja tego nie używam.
Bateria wszędzie podobnie czyli ok. 6-7h SOT przeglądania neta na wifi, 4-5h na danych mobilnych, 1,5h "umiarkowanego" grania (np. WoT na max ustawieniach).

Tapatalk Nubia Z7max
Ostatnio edytowano 6 lut 2017, o 22:49 przez tomek0768, łącznie edytowano 2 razy
tomek0768

Pochwały: 10
Telefon:: Axon 7

Postprzez Agnes87 » 6 lut 2017, o 22:43

U mnie jedynie do tej pory na CM 12 Bluetooth dobrze działał, nie przerywał. Teraz mam Mokee i również przerywa. Na dodatek czasem BT sam się całkiem wyłącza.
Agnes87

Pochwały: 3
Telefon:: LG

Postprzez SeventyThree » 6 lut 2017, o 23:56

U mnie na 3.89 BT działa bezproblemowo. Mimo braku pełnego PL śmigam właśnie na nim.

Do mms potrzebna jest np. textra, ale mi to nie wadzi. Do kompletu MoreLocale i dobry lancher.
żeby był jakiś porządek i sens wszystkiego nieznanego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...
SeventyThree
AKTYWNY

Pochwały: 3
Telefon:: Nubia Z7 Max
ROM: 32GB

Postprzez bambo4 » 8 lut 2017, o 11:07

Witam. Zaczyna być gęsto w temacie bluetooth ale taka jest prawda. Przez osiem miesięcy przygody z Z7 wszystkie customowe romy które przerobiłem miały problem z bluetooth. Wrzuciłem teraz CM12 którego zostawiłem sobie na deser. Jeżeli on nie podoła(na razie wszystko włącznie z bluetooth na plus) to zostaję przy ComboRom. Nie powiem, wszystkie customy są mega i wszystko mi pasuje ale ten problem z bluetooth! Szczególnie Nogaut RR mi podszedł że względu na możliwość personalizacji i super obsługę baterii. Ale.... bez bluetooth trochę jak bez ręki. Jak jest to niech lepiej działa :)
bambo4

Telefon:: ZTE Nubia Z7 Max

Postprzez Ironclad » 9 lut 2017, o 10:41

Wie ktoś jak pobrać MIUI8 na Nubie Z7 Max z Baidu https://pan.baidu.com/s/1slHBee5#comment_panel
Liink do wątku na forum nubia https://translate.googleusercontent.com ... YIhdpYm7OQ
Ironclad
AKTYWNY

Postprzez Flyagaric » 9 lut 2017, o 12:41

Daj spokój. MIUI jest fajne na fonach Xiaomi. Porty zwykle nie dorastają funkcjonalnością do oryginałów. Na 100% nie będzie lepsze niż inne wysoko oceniane ROMy.
Chyba, że dla sportu - to co innego. Jest osobny wątek, poza tym działem, z prośbami o przysługi, do kolegów, którzy mają tam konta.
Ostatnio edytowano 9 lut 2017, o 13:28 przez Flyagaric, łącznie edytowano 2 razy
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez Ironclad » 9 lut 2017, o 13:02

Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś tutaj wspominał o MIUI8 na Z7 Max, więc może warto sprawdzić co to za wynalazek.
Ironclad
AKTYWNY

Postprzez fake4r » 9 lut 2017, o 13:12

Wątpię że będzie dobre bo często nawet z niektórymi wydaniami miui na xiaomi są problemy a co dopiero port. Ale oczywiście sprawdzić można.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez Ironclad » 9 lut 2017, o 13:30

Jeszce zapytam a gdzie ten wątek?
Ironclad
AKTYWNY