Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,
6 lut 2017, o 20:06
A to przepraszam, nie wiedziałem, że kolega zajmuje się szkłami.
6 lut 2017, o 20:09
Ta jedyna oferta na Allegro, jest własnie moja.
Nie róbmy tu offtopu, jeśli masz pytania co do mojej oferty zapraszam na PW.
6 lut 2017, o 21:41
Poradziłem sobie z problemem. To rozłączanie to faktycznie z winy dwukrotnego dotknięcia ekranu, jednak problem występuje tylko wtedy gdy mam ustawione w opcjach "kończenie rozmowy przyciskiem zasilania" + "wybudzanie podwójnym dotknięciem". Wydaje mi się, że po włączeniu "wybudzanie podwójnym dotknięciem" zachowanie w systemie jest traktowane jak naciśnięcie przycisku Power (nim się w końcu podświetla ekran) i teraz przy jednocześnie włączonej opcji "przycisk zasilania kończy rozmowę", przy wygaszonym ekranie (w czasie rozmowy) dwukrotne klepnięcie ekranu w byle jakim miejscu powoduje zakończenie rozmowy, jakbym nacisnął przycisk zasilania. Mogłem albo zostawić jak jest i uważać podczas rozmowy żeby przypadkiem się nie rozłączyć, albo zrezygnować z jednej z opcji. Wyłączyłem "wybudzanie podwójnym dotknięciem", problem minął.
A ten kłopot z echem i dziwnym głosem, to chyba faktycznie słaby sygnał sieci, dzisiaj będąc w pracy wykonałem kilka połączeń i rozmówcy nie zgłaszali problemu, widocznie w domu mam jakiś kulawy zasięg :/.
BTW. Co do telefonu to naprawdę jestem mega zaskoczony tym jak płynnie działa, przynajmniej na tym RR (6.0.1) Nie wiem jak śmiga na stocku, bo pierwsze co zrobiłem po przyjściu telefonu to zmiana ROMu.
Cheers
6 lut 2017, o 22:39
Na RR i CM(Lineage) na Androidach 6 i 7 jest bug z transmisją BT, opisywany zresztą chyba w tym temacie. A testwałem chyba już wszystkie. Nie wiem jak na CM12. Mi potrzebne bt w samochodzie więc te CM'y i RR'y są useless. Z stckopochodnych miałem rom EN z Banggood, czyste stocki 3.86 i 3.89, CN 3.89 by Rylavik z 4pda.ru i teraz ComboRom_v28.3.
Dopiero drugi dzień go testuję ale chyba to będzie ten docelowy. Jedyna "niedogodność" jak na razie to ikona lokalizacji nie znikająca z paska statusu po użyciu map Google. Na wszystkich stockach był ten błąd. Nie przeszkadza mi to. Podobno mms nie działa w stockowej apce ale ja tego nie używam.
Bateria wszędzie podobnie czyli ok. 6-7h SOT przeglądania neta na wifi, 4-5h na danych mobilnych, 1,5h "umiarkowanego" grania (np. WoT na max ustawieniach).
Tapatalk Nubia Z7max
Ostatnio edytowano 6 lut 2017, o 22:49 przez
tomek0768, łącznie edytowano 2 razy
6 lut 2017, o 22:43
U mnie jedynie do tej pory na CM 12 Bluetooth dobrze działał, nie przerywał. Teraz mam Mokee i również przerywa. Na dodatek czasem BT sam się całkiem wyłącza.
6 lut 2017, o 23:56
U mnie na 3.89 BT działa bezproblemowo. Mimo braku pełnego PL śmigam właśnie na nim.
Do mms potrzebna jest np. textra, ale mi to nie wadzi. Do kompletu MoreLocale i dobry lancher.
8 lut 2017, o 11:07
Witam. Zaczyna być gęsto w temacie bluetooth ale taka jest prawda. Przez osiem miesięcy przygody z Z7 wszystkie customowe romy które przerobiłem miały problem z bluetooth. Wrzuciłem teraz CM12 którego zostawiłem sobie na deser. Jeżeli on nie podoła(na razie wszystko włącznie z bluetooth na plus) to zostaję przy ComboRom. Nie powiem, wszystkie customy są mega i wszystko mi pasuje ale ten problem z bluetooth! Szczególnie Nogaut RR mi podszedł że względu na możliwość personalizacji i super obsługę baterii. Ale.... bez bluetooth trochę jak bez ręki. Jak jest to niech lepiej działa :)
9 lut 2017, o 12:41
Daj spokój. MIUI jest fajne na fonach Xiaomi. Porty zwykle nie dorastają funkcjonalnością do oryginałów. Na 100% nie będzie lepsze niż inne wysoko oceniane ROMy.
Chyba, że dla sportu - to co innego. Jest osobny wątek, poza tym działem, z prośbami o przysługi, do kolegów, którzy mają tam konta.
Ostatnio edytowano 9 lut 2017, o 13:28 przez
Flyagaric, łącznie edytowano 2 razy
9 lut 2017, o 13:02
Nic mi nie wiadomo, żeby ktoś tutaj wspominał o MIUI8 na Z7 Max, więc może warto sprawdzić co to za wynalazek.
9 lut 2017, o 13:12
Wątpię że będzie dobre bo często nawet z niektórymi wydaniami miui na xiaomi są problemy a co dopiero port. Ale oczywiście sprawdzić można.
9 lut 2017, o 13:30
Jeszce zapytam a gdzie ten wątek?