ZTE nubia z7 Max

Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,

Re: ZTE nubia z7 Max

Postprzez borsooq » 2 lut 2017, o 10:48

tomek0768 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

He, he, bt super stabilny natomiast wifi zwalnia prawie do 0 podczas transmisji bt. Jeżeli włączę muzyke w odtwarzaczu to szybkość wifi 1,5Mbps. Jak zatrzymam odtwarzanie muzyki bez rozłączania słuchawek, to szybkość wifi 15Mbps.
Wcześniej tego nie zauważyłem. Na danych mobilnych transfer OK podczas słuchania przez bt.
Nie ma wątpliwości sprawdzałem z 50 razy speed testem.
Coś mi się zdaje że takie rzeczy miałem na innch telefonach ale wtedy chyba nie skojarzyłem że to było związane z bt.

Tapatalk Nubia z7max

Wifi 802.11 bgn działa na tych samych czestotliwościach, co BT. Generalnie, nie licząc zasiągu nadajnika/odbiornika i kodowania sygnału, to jest taka sama sieć. W związku z tym prawdopodobnie część komponentów obsługujących (może nawet całe moduły) są wspólne dla tych obydwu rodzajów transmisji.
Nie tylko w tym telefonie, telefonach, czy innych urządzeniach przenośnych, ale w ogóle.
borsooq

Pochwały: 14
Telefon:: xiaomi

Postprzez tomek0768 » 2 lut 2017, o 18:35

Ironclad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No i lipa, po czterech dniach na cm14.1 bt zaczął przerywać tak jak na RR. A tak mi się te cm'y podobały.

Tapatalk Nubia z7max
tomek0768

Pochwały: 10
Telefon:: Axon 7

Postprzez Ironclad » 3 lut 2017, o 19:17

Ukazała się aktualizacja ResurrectionRemix-N-v5.8.1 http://www.needrom.com/download/resurre ... nofficial/
Ironclad
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: OnePlus
ROM: OxygenOS

Postprzez JGA » 5 lut 2017, o 09:34

z7 Max nie ma obsługi jedną ręką, czy padło mi na oczy i nie mogę znaleźć w ustawieniach? :shock:
JGA

Telefon:: ZTE Nubia z7 7
ROM: stock

Postprzez Wywern » 5 lut 2017, o 10:37

W stockowym sofcie było, ale w CM nie widzę tej opcji
Wywern

Telefon:: ZTE Nubia Z7 max
ROM: CM12.1

Postprzez JGA » 5 lut 2017, o 10:40

Wywern napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

no właśnie w firmowym nie mogę znaleźć :->
JGA

Telefon:: ZTE Nubia z7 7
ROM: stock

Postprzez wilkw » 5 lut 2017, o 13:21

Pytanie do użytkowników rom-u Mokee. Zainstalowałem NubiaCamera 6.0 i po przełączeniu na aparat przedni aplikacja się wyłącza. Może ktoś to przetestować?
Jiayu g4c - Honor 3c - Nubia Z7 max - Sharp Z3 - Sharp Aquos S2 - aktualnie SHARP AQUOS S3
wilkw
AKTYWNY

Pochwały: 11
Telefon:: Sharp Aquos S3
ROM: 8.0

Postprzez Paulaaa » 5 lut 2017, o 13:42

Panowie, ratunku!

Pytanie może będzie głupie i banalne dla was, ale jako kobieta, jestem zupełnie ciemna w tym temacie.

Chciałabym wgrać ,,Mokee,, bo oprogramowanie z którym dostałam telefon strasznie mnie irytuje.

Dostałam takie info jak to zrobić:
Łącznie będą potrzebne 3 pliki i karta pamięci, jeden plik uruchamiamy na komputerze a pozostałe dwa kopiujemy na kartę pamięci

1. https://www.mediafire.com/download/bvdrkiw9wbgp4jv
2. http://download.mokeedev.com/?device=nx505j (pobieramy pierwszy plik z listy, czyli ostatnie wydanie z 30 stycznia)
3. http://www.needrom.com/wp-content/uploa ... 160123.zip
Pliki 2 i 3 wrzucić na kartę pamięci i włożyć kartę do telefonu
Przed przystąpieniem do wgrywania romu, trzeba wejść w telefonie w ustawienia - informacje o telefonie i kilkakrotnie kliknąć na "numer kompilacji" wtedy pojawi się nam w ustawieniach dodatkowe menu - opcje programistyczne i w nim trzeba uaktywnić - debugowanie usb.
Uruchamiamy plik nr 1 na komputerze , wyskoczy takie niebieskie okno, wybieramy cyfrę 1 i enter, zainstalują się sterowniki USB (wyskoczy powiadomienie na telefonie czy połączyć z komputerem, można zaznaczyć od razu aby więcej o to nie pytał). Podłączamy kablem włączony telefon do komputera, wybieramy 5 i enter. Na telefonie powinno uruchomić się TWRP. Wybieramy WYCZYŚĆ, później ZAAWANSOW. CZYSZCZENIE i zaznaczamy cztery pierwsze pozycje i przeciągamy niebieski pasek w prawo. Następnie trzeba dać wstecz i wrócić do menu głównego i kliknąć INSTALUJ, wskazać kartę pamięci na której są te pliki. Najpierw instalujemy plik nr 2 czyli rom. Później znowu wracamy do menu głównego i dajemy INSTALUJ plik nr 3 czyli sklep play itp. Ważne żeby zainstalować plik 2 i 3 zaraz po sobie, i nie uruchamiać telefonu po instalacji pliku 2. Dopiero gdy zainstalujemy plik 3, wracamy do menu głównego i wybieramy restart. Telefon się uruchomi, skończy konfigurację i to wszystko.

Mam dwa pytanie, czy cała procedura jest poprawna oraz czy muszę zrobić ,,Root<,, wcześniej??
Paulaaa

Telefon:: Zte z7 max

Postprzez tomek0768 » 5 lut 2017, o 14:27

W dużym skrócie to powinnaś zrobić tak:
1.Backup partycji EFS za pomocą narzędzia Nubia emergency tool (wcześniej otworzyć factory port w telefonie i ewentualnie zainstalować sterowniki na komputerze). Bez tego backupu odradzam zabawy ze zmianą romów itp.
2. Zainstalować w telefonie TWRP recovery, najlepiej z poziomu komputera narzędziem Nubia all in one tool (czy jakoś tak).
3. Instalacja romu i ew. innych plików .zip (gapps itp.) z poziomu recovery w telefonie czyli z TWRP.
Do każdego z w/w punktów znajdziesz poradnik. Jak będziesz miała kłopoty ze znalezieniem czegokolwiek to pisz tu w tym temacie, napewno ktoś wrzuci linka. Ja wszelkie info brałem z 4pda.ru, niestety po rosyjsku ale za to wszystko w 1 miejscu.
http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=603266

Narzędzia są na Needrom, nawet krótkie instrukcje

http://www.needrom.com/download/z7-max- ... ol-v1-1-0/

www.needrom.com/download/nubian-emergency-tool-v1-0-6/
tomek0768

Postprzez top840 » 5 lut 2017, o 18:25

Witam wszystkich,

ma problem z moją Nubią. Przyszła do mnie w piątek i od razu zmieniłem system. Zacząłem od RR bazowany na CM13. Wszystko skonfigurowane elegancko, dzwonie do kolegi, mówi, że mnie dziwnie słychać jakiś głos zniekształcony czy coś. Dzwonię do następnego i mówi to samo, na dodatek rozłączyło mnie ale myślę, pewnie sobie coś nacisnąłem. Kilka godzin później telefon do mnie i po kilku sekundach mnie rozłączyło, oddzwaniam myślę, że już ok rozmawiam 2 minuty i koniec połączenia, dodatkowo ten problem z głosem ciągle występuje. Dzisiaj zacząłem mieszać już ROMami, Mokee, CM12.1, RR na Nugacie i ten zaje*any prblem z głosem jest cały czas :/. Myślałem, że może to wina mikrofonu ale włączyłem rejestrator dźwięku i nagrywa elegancko. Zmieniłem LeTV x600 bo już miałem dość problemów z WiFi a tu taki zonk. Miał ktoś może takie problemy??? Pomóżcie proszę, bo niewiele brakuje żebym pier... tym telefonem o ścianę :D.

Pozdrówka
top840

Telefon:: HTC HD2
ROM: MIUI

Postprzez Ironclad » 5 lut 2017, o 18:51

Ja mam wgrany RR 5.8.1 i nic takiego nie występuje. Dzisiaj dzwoniłem i po obu stronach słychać bardzo dobrze.
Ironclad
AKTYWNY

Pochwały: 18
Telefon:: OnePlus
ROM: OxygenOS

Postprzez tomek0768 » 5 lut 2017, o 20:18

Coś mi się zdaje że to hardware. Może wgraj stock'a czystego jeszcze na próbę.

Tapatalk Nubia Z7max
tomek0768

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach ZTE